Echipamentul de înot pentru lucrarea brațelor

Echipamentul de înot pentru lucrarea brațelor

Pentru a înota din ce în ce mai bine și mai rapid cu ajutorul tehnicii brațelor, perseverența și exigența reprezintă elementele cheie!

Adesea considerate greșit drept accesorii „de tortură”, accesoriile de înot permit îmbunătățirea puterii și lucrarea tehnicii de înot într-un mod eficient și rapid.

Brațele fiind membrele cele mai importante pentru a avansa în timpul înotului, este important să le antrenezi, pentru a crește puterea musculară și pentru a te bucura din ce în ce mai mult de înot .

Alt atu al echipamentului de antrenament este că acesta permite diversificarea exercițiilor pentru a evita rutina.

Dar gata cu gluma, scoate palmarele, pull buoy-ul și elasticul...începem în 10 secunde!

Palmarele de înot

Foarte adesea utilizate de către înotători de nivel avansat laantrenamente, palmarele de înot sunt accesorii eficiente și polivalente pentru îmbunătățirea tehnicii de înot în toate aspectele ei.

(O încălzire este necesară înainte de orice antrenament de înot în care se folosesc palmare.Dacă nu ai făcut încălzirea, menajează-ți mușchii, altfel riști să te accidentezi!)

În mod convențional, există două tipuri de palmare: handpaddles și fingerpaddles (de asemenea, se pot adăuga anti-palmarele și palmarele de antebrațe).

 • Handpaddles

  Îți dorești să devii mai puternic? Îți place să înoți cu viteză?Atunci alege palmarelehandpaddles !

  Chiar dacă antrenamentul efectuat de handpaddles se resimte în primul rând asupra musculaturii și puterii, utilizate corect, acestea contribuie în egală măsură și la îmbunătățirea tehnicii de înot.

  Prin forma lor impunătoare, suprafața de propulsare se mărește, ceea ce crește masa de apă tractată. Având în vedere această cantitate mare de apă , utilizarea acestora solicită, de asemenea, și mușchii din partea superioară a corpului(tricepși, bicepși, mușchii de la nivelul spatelui, umerii).

  Așadar, vor fi impactate atât masa ta musculară , cât și confortul din timpul înotului.

  Dacă iubești senzațiile de viteză, palmarele handpaddles vor deveni cele mai bune prietene alte tale!

 • Fingerpaddles

  Îți dorești să dobândești o tehnică mai bună ? Ești adeptul unor antrenamente corect realizate?În acest caz, alege palmarele fingerpaddles !

  Palmarele fingerpaddles sunt mai mici în comparație cu palmarele handpaddles. Suprafața de propulsare este, deci, redusă, dar permite, cu toate acestea, lucrarea rezistenței mâinii în timpul mișcării subacvatice, precum și senzațiile de susținere înainte de tractare.

  Palmarele fingerpaddles permit concentrarea utilizatorului asupra senzațiilor, susținerii, plasării mâinilor și a antebrațelor în favoarea unui hidrodinamism mai bun.

  Acest echipament facilitează luarea de repere pentru a corecta mișcările și detectarea mișcărilor cele mai eficiente pentru a înota mai bine, mai rapid, mai corect!

În ambele cazuri, palmarele de înot îți permit să îți îmbunătățești considerabil factorii cheie pentru avansare în timpul înotului, printre care: susținerea, plasarea mâinii, traiectoria subacvatică, accelerarea mișcării, propulsarea și senzațiile din timpul înotului.

Palmarele de înot pot fi utilizate singure sau în combinație cu alte accesorii (pull buoy, elastic...), pentru a realiza antrenamentul într-un mod diferit și a diversifica plăcerea de a înota .

Pull buoy

Spre deosebire de palmare, pull buoy-ul nu permite înotul mai rapid în timpul utilizării, dar asigură o concentrare mai bună a efortului asupra mușchilor din partea superioară a corpului (brațe, pectorali, mușchii de la nivelul spatelui, mușchii abdominali, umerii). Picioarele trebuie să fie complet nemișcate.

Pull buoy-ul este un flotor mic care poate fi plasat între coapse sau glezne, pentru lucrarea anumitor părți specifice.

 • Pull buoy coapse

  În afară de a le permite înotătorilor să obțină mai multă flotabilitate, această utilizare a pull buoy-ului permite menținerea unei concentrări crescute asupra mișcărilor membrelor superioare, favorizând îmbunătățirea tehnicii de înot.

  Primele obiective ale pull buoy-ului sunt impunerea unei poziții plate a înotătorului și lucrarea primei părți a mișcării brațelor (tracțiunea), când înotătorul trebuie să își tragă corpul (dintre care o jumătate este inertă) spre partea din față.

  Pentru aceasta, picioarele sunt aduse de către pull buoy la suprafață, pentru a asigura o aliniere optimă la suprafața apei și, deci, pentru a reduce frânarea pe care ar putea să o provoace picioarele care se balansează (deoarece bătăile din picioare sunt complet oprite).

 • Pull buoy glezne

  Plasat la nivelul gleznelor, utilizarea unui pull buoy necesită o concentrarea minimă asupra membrelor inferioare pentru a nu le lăsa libere.

  În această formulă, antrenamentul va fi și mai axat pe partea superioară a corpului, cu un efort mai intens asupramușchilor abdominali. Pentru a păstra o aliniere optimă, a nu te mișca în toate sensurile și, deci, a nu provoca o senzație de frânare înaintării, trebuie să îți menții mușchii încordați în toate circumstanțele.

  În schimb, acest exercițiu nu este recomandat persoanelor care suferă de dureri de spate.

Antrenându-te cu un pull buoy, vei avea șansa să îți îmbunătățești poziția și tehnica de înot, câștigând și putere prin intermediul nemișcării picioarelor.Un 2 în 1 perfect!

Pull buoy-ul poate fi utilizat singur sau în combinație cu alte accesorii (palmare, elastic) pentru a diversifica antrenamentul.

Elasticul de înot

Elasticul de înot este un elastic simplu pe care trebuie să îl atașezi la glezne pentru a opri complet mișcările picioarelor.Acest lucru permite intensificarea lucrării brațelor și tonifierea.

Trebuie să recunoaștem că atunci când folosim un pull buoy, continuăm să mișcăm ușor picioarele…

Elasticul de înot are rolul de a stopa mișcările din picioare și, deci, de a dezechilibra corpul.Picioarele vor cădea brusc și va trebui să mărești încordarea mușchilor din partea inferioară pentru a le face să rămână la suprafață.

Înotul doar cu elastic este, cu toate acestea, foarte complicat.Îți recomandăm ca, în prealabil, să asociezi acest material cu un pull buoy și palmare de înot pentru a resimți senzațiile de viteză, chiar dacă fără să miști picioarele.Apoi, poți renunța la palmare și, în cele din urmă, la pull buoy.

După cum îți poți da seama, aceste accesorii pot fi utilizate atât singure, cât și unele cu altele:
• palmare / pull buoy
• palmare / elastic de înot
• pull buoy / elastic de înot

În funcție de nevoile și dorințele tale, combină aceste accesorii pentru a îți perfecționa tehnica de înot și a înota fără să te plictisești.

CUM SĂ ALEGI UN COSTUM DE ÎNOT PENTRU BĂRBAȚI ?

CUM SĂ ALEGI UN COSTUM DE ÎNOT PENTRU BĂRBAȚI ?

Există mai multe forme de costume de înot pentru bărbați care fac ca alegerea ta să devină mai dificilă: slip de înot, boxeri, șort de înot, boxeri de înot jammer. Află care este model potrivit, în funcție de nivelul de practică ales!

STILURI DE INOT PENTRU INCEPATORI SI AVANSATI

STILURI DE INOT PENTRU INCEPATORI SI AVANSATI

Stiai ca inotul are multiple beneficii asupra organismului, atat la nivel fizic, cat si psihic? Citeste articolul nostru si afla care sunt acestea.

CASCA PENTRU ÎNOT: CUM O ALEGI ȘI DE CE ESTE ESENȚIALĂ?

CASCA PENTRU ÎNOT: CUM O ALEGI ȘI DE CE ESTE ESENȚIALĂ?

Cum îți alegi casca pentru înot Importanța căștii pentru înot

OCHELARII DE ÎNOT: ESENȚIALI SAU NU? DESCOPERĂ ACUM RĂSPUNSUL

OCHELARII DE ÎNOT: ESENȚIALI SAU NU? DESCOPERĂ ACUM RĂSPUNSUL

Conform tuturor specialiștilor, ochelarii de înot joacă un rol esențial în viața oricărui practicant.