DESCOPERĂ CINCI SFATURI PENTRU UN BUST TONIFIAT

Descoperă cinci sfaturi pentru un bust tonifiat

1.BUSTIERA DE SPORT IDEALĂ 2. CORECTEAZĂ-ȚI POSTURA 3. BODYBUILDING: EXERCIȚIILE PENTRU FERMITATE

Putem într-adevăr să ne tonifiem bustul? Şi dacă da – cum?
Prin ce mijloace? Masaje, duș rece, întârirea musculaturii, bodybuilding, exercițiile pentru postură? Descoperă 5 sfaturi pentru a avea un decolteu frumos.
Pieptul: scurtă descriere anatomică
Musculatura pieptului este compusă din pectoralul mare şi pectoralul mic. Acesta răspunde cel mai bine la antrenamentele de împins la piept cu bara sau ganterele şi chiar şi atunci când faci flotări. Muşchiul este susținut doar de ligamente, pectoralul mare fiind mușchiul care îți susține sânul. Atunci când îl lucrezi, el se tonifică și prin urmare redă fermitatea sânilor.
Evident, tuturor femeilor le-ar plăcea să aibă un bust frumos, ferm și tonifiat toată viața. Însă trebuie să o spunem cinstit, e complicat. Sânii sunt fragili și trebuie să avem mare grijă de ei.
Odată cu vârsta, sânii noștri se lasă în mod natural și inevitabil, în general după 40 de ani. Este un proces fiziologic care poate fi agravat de sarcină și alăptare, de menopauză, de variațiile importante de greutate, de sutienele nepotrivite, exercițiile fizice intense sau de o alimentaţie nepotrivită.
Pe scurt, pentru a evita agravarea lăsării sânilor, îți explicăm cum să-ți păstrezi bustul frumos, tonifiat și bombat. Îți vom da 5 sfaturi simple și eficiente pentru a obține sau a păstra un decolteu plăcut.

DESCOPERĂ CINCI SFATURI PENTRU UN BUST TONIFIAT

1.Bustiera de sport ideală

Da, facem sport pentru a ne modela bustul! Însă … cu o condiție ! Fie că ai sânii mai mici sau mai mari, susținerea lor trebuie să fie cea potrivită. Când investești într-un sutien de sport investești în bustul tău și în menţinerea sa timp îndelungat. Ai grijă cu moda „fără sutien”. Nu este potrivită pentru sport.
Pentru exerciţiile cardio îți recomandăm să porți o bustieră cu susţinere bună, pentru a reduce mișcările bustului, cu o bandă elastică, dar cu o compresie scăzută pentru libertate în mișcări și o bună respirație.
Alege un material respirant care limitează transpirația și îți asigură un confort optim. Modelul este de asemenea important pentru look!
Trebuie să știi că atunci când sari sau alergi, bustul este supus unor mișcări puternice, la fiecare impact. Acest fenomen de recul poate provoca lăsarea sânilor printr-o relaxare a ligamentelor.
Trebuie să știi că, în timpul alergării, sânul poate suferi o deplasare laterală de aproape 15 cm și una verticală de aproape 13 cm. Cu alte cuvinte, bustul suportă niște șocuri repetate care vor deteriora pielea, mușchii și ligamentele sânilor și care, în plus, pot fi dureroase. Desigur, un bust cupa A va fi mai puțin afectat decât un bust cupa D. Cu toate acestea, bustiera este obligatorie în toate cazurile!
Așadar, care este bustiera ideală? Este cea care preia șocurile, modelează bustul, are un aspect feminin și este făcută dintr-un material confortabil și care elimină transpirația.
Ce model să alegem?
Cu bretele subțiri sau late, elastic subțire sau lat, cu spate decupat sau bretele clasice, cu burete, cu îmbrăcare normală sau cu închidere la spate, care absoarbe şocurile, ce material trebuie ales?
Alegerile sunt numeroase ... rămâne ca tu să decizi care este bustiera potrivită pentru tine.

DESCOPERĂ CINCI SFATURI PENTRU UN BUST TONIFIAT

2.Corectează-ți postura

Dacă ai o cifoză dorsală, adică ai spatele curbat, sânii tăi vor avea tendința să se lase. Există o serie de exerciții pe care le poți face la sală sau acasă. Cere ajutorul antrenorului, el te va sfătui cu privire la exercițiile care întăresc musculatura spatelui, permit atenuarea cifozei și prin urmare te ajută să-ți corectezi postura. Vei avea o poziţie corectă și bustul tău va arăta mai bine.
Alt avantaj: Durerile de spate se vor atenua progresiv.
Iată câteva exerciții pe care le poți face acasă:
- Întinsă pe burtă, cu mâinile lipite în față, coatele în exterior, palmele pe sol.
- Strânge bine mușchii abdominali ridicând abdomenul ca și cum ai vrea să dezlipești buricul de podea.
- Inspiră și ridică bustul, mâinile și coatele de pe podea, ținând în continuare mâinile lipite în față. Trage omoplații către bazin și strânge-i.
- Expiră și relaxează corpul pentru a reveni la poziția iniţială.
Se repetă de 10 ori menținând de fiecare dată 2 - 3 secunde poziția, de cel puțin 3 - 4 ori pe săptămână.

DESCOPERĂ CINCI SFATURI PENTRU UN BUST TONIFIAT

3.Bodybuilding: exercițiile pentru fermitate

Sânul se sprijină pe mușchii pectorali, îndeosebi pe muşchiul pectoral mare. Dacă acesta din urmă este relaxat, netonifiat, așa va fi și sânul tău. Este așadar recomandat să întărești acest mușchi.
Cum ?
Prin exerciții destul de simple pe care le poți face la sală sau acasă. Poți de asemenea să le combini cu exerciții care îmbunătățesc postura și să-ți construiești un mic program special numit „îmi tonific bustul”.

DESCOPERĂ CINCI SFATURI PENTRU UN BUST TONIFIAT

4.Pierderea în greutate: arzi calorii și scapi de surplusul de țesut adipos

Sânul este format în principal din grăsime. Dacă te-ai hotărât să slăbești, să te apuci de fitness cardio și să-ți limitezi aportul de calorii, îmbunătățind în același timp calitatea alimentației, se va micșora automat și bustul.
Grație sportului, el va rămâne tonifiat și ferm, cu condiția să fie bine menținut, cu o bustieră corect adaptat. Vorbim despre asta în continuare.
Datorită grijei pentru alimentație, pielea își va păstra elasticitatea, iar bustul tău îți va oferi un decolteu magnific.

DESCOPERĂ CINCI SFATURI PENTRU UN BUST TONIFIAT

5.Ai grijă de pielea ta

Să ai grijă de pielea ta înseamnă să îi asiguri elasticitatea și, drept urmare, o anumită fermitate, indispensabilă atunci când vrei să ai sâni frumos modelați.
Iată un ritual zilnic pentru a-ți păstra un bust frumos:
Tonifiere
Încheie fiecare duș cu un jet de apă rece pentru a stimula pielea și deci și sânii. În sens invers, trebuie să eviți dușurile și băile prea calde.
Hidratare
În exterior: Hidratează-ți gâtul, decolteul și pieptul cu o cremă sau un produs de îngrijire adaptat.
Din interior: Bea multă apă și consumă alimente cu Omega 3 (migdale, nuci, ulei de in, rapiță sau pește). Apa și Omega 3 asigură aportul necesar care permite hidratarea naturală a pielii, însă ajută și la menținerea unui păr și a unor unghii frumoase.
Gomaj
De 1-2 ori pe săptămână: aplică un gomaj pe decolteu și pe piept. Acest lucru stimulează regenerarea pielii.
Protecție
Atenție la razele UV !
Soarele este bun pentru psihic, însă nu și pentru pielea noastră și mai ales pentru cea de pe sâni, care este foarte fragilă și uneori deja deteriorată de sarcină, alăptare sau variațiile de greutate. El accelerează procesul de îmbătrânire și slăbire a țesuturilor. Așadar ai grijă întotdeauna să te protejezi cu creme solare, cu indice de protecție ridicat.
Suntem siguri că ai înțeles, bustul este fragil și sensibil. Pieptul tău are nevoie de o atenție specială. Ai grijă de el în fiecare zi pentru a-i păstra frumusețea, a-i îmbunătăți fermitatea și a-l tonifia.