Pregătire concurs

Ce face diferența înainte de un concurs?

Descoperă câteva sfaturi pentru a te pregăti mai bine pentru ziua concursului și pentru a menține în formă calul.   Cum poți anticipa ce se va întâmpla la concurs pentru a pleca cât mai liniștit?  Cum să reduci stresul din ultimele momente de dinainte de concurs?

Pregătire pentru concurs

Ce fel de antrenament să fac înainte cu câteva zile de concurs?

Înainte de a defini un antrenament, sunt mai multe întrebări pe care trebuie să ți le pui precum:  - Ce program a avut calul meu săptămâna asta? Gestionarea oboselii și a efortului muscular pe termen lung. Dacă calul a lucrat foarte mult în zilele precedente, atunci este recomandat să faceți antrenamente mai ușoare pentru a nu-l obosi prea mult înainte de concurs sau să aibă dureri. Pe de altă parte, dacă săptămâna de antrenament a fost mai relaxantă, atunci un antrenament mai intens e exact ce are nevoie calul pentru a fi pregătit fizic pentru concurs. Cât timp durează transportul până la locul de desfășurare a concursului? Drumul până la locul de desfășurare a concursului poate fi obositor și poate cauza stres calului. Ține cont de acest aspect atunci când alegi tipul de antrenament pentru calul tău. Dacă timpul de transport al al calului trece de 1:30h (și deja știi că nu gestionează prea bine acest lucru), atunci acest aspect, al perioadei de transport, devine foarte important. - Ce probe va da? Nivelul de dificultate al concursului se abordează diferit în funcție de pregătirea calului. Astfel, un concurs ce are probe pe care calul deja le cunoaște nu va fi tratat la fel ca un eveniment mai mare sau cu cel care are probe mai intense. Adaptează nivelul de antrenament în funcție de dificultatea concursului. În același timp, numărul de probe, disciplina aleasă contribuie la nivelul de oboseală dar și la gradul de efort depus (rezistență, reactivitate). Indiferent însă de aceste lcururi, obiectivul tău trebuie să fie următorul: un antrenament înainte de concurs trebuie să lucreze aspecte de finețe și să ajute calul să fie în condiții optime pentru susținerea probelor. Este important să-l pregătești fizic și muscular, însă cu grijă pentru a nu risca să-i consumați toate resursele sau să-i provocați contracturi înainte de concurs. Greșeala pe care nu trebuie să o faci niciodată: să lași calul în boxă sub pretextul că nu vrei să-l obosești. Calul are nevoie să își consume energia. Ca să nu mai vorbim de plictiseala pe care o poate simți, pentru că nu iese afară. Riscă să debordeze de energie și să facă o întindere sau tendinită. Evident, tu îți cunoști cel mai bine calul așa că alege antrenamentul care i se potrivește cel mai bine.

lonjarea calului

Antrenamentul la lonjă

Lonjarea înainte de concurs poate fi o opțiune bună pentru a pregăti calul din punct de vedere fizic pentru efortul din timpul evenimentului.În același timp, se eliberează presiunea de pe spate cauzată de greutatea călărețului. Este o metodă bună pentru a face stretching pentru a fi complet în formă pentru concurs. Alegerea echipamentului pentru antrenament trebuie să fie adaptată în funcție de ce vrei să lucrezi cu calul tău: nivelul de ascultare, poziția corpului etc. În acest fel poți observa cum aleargă calul sau dacă are ceva ce-l deranjează în timpul mișcării.

ANTRENAMENTUL CU BARE LA SOL

Antrenamente la sol cu bare

Un antrenament la sol oferă avantajul de a lucra puncte cheie precum precizia, traseul, cadența, amplitudinea, conexiunea, echilibrul, fără a implica efortul fizic al unui antrenament cu sărituri. Te poți antrena pe un traseu cu bare la sol pentru a lucra precizia traseului, precizia ta, calitatea abordării traseului. Sunt mai multe elemente care te pot ajuta atunci când obstacolele vor fi montate. Dresorul? Antrenamentul cu bare la sol este ideal pentru a lucra la conexiunea cu calul, echilibru, poziția calului și a picioarelor din spate. Mai mult, e destul de relaxant pentru cal. Sfat: fii riguros (drept și la mijloc) și încearcă să ajuți calul să se relaxeze. Cât despre tine: lucrează la poziția corpului pentru a fi cât mai bună.

SĂRITURI ÎNAINTE DE CONCURS

E bine să faci sărituri peste obstacole înainte de concurs?  

E bine să faci sărituri înainte de concurs? Mulți călăreț își pun această întrebare și răspunsul este că da, se poate. Dacă ai decis să te înscrii în concurs, trebuie să te asiguri că e pregătit și capabil de un astfel de efort. Desigur, trebuie să începi cu un antrenament de gimnastică sau cu niște întinderi pentru a nu face sărituri prea mari înainte de ziua concursului. În acest mod doar îți îmbunătățești tehnica de săritură, să lucrezi la calitatea abordării mișcării dar și a puterii de galopare. Este de asemenea un mijloc prin care calul prinde încredere și înmagazinează senzații pe care apoi le reproduce în ziua concursului.

Plimbă calul

Schimbă-i ideile!

Îți dorești un cal energic și pregătit de concurs? Pentru a-i schimba dipoziția, poți încerca următoarele idei: mers la trap, plimbare, mersul la pas sau în libertate. Există numeroase posibilități pentru a-ți face calul să se simtă mai bine și să fie fericit în timpul practicării disciplinei. De exemplu, în timpul dresajului: evită să repeți de prea multe ori mișcarea ta cu o săptămână înainte. În caz contrar, calul te poate anticipa și să-ți fure mișcările. Mai bine îl menții concentrat pentru ziua concursului. În schimb, poți lucra deplasările laterale sau exterioare.

TESĂLARE CAL

Ia un avans!

Vrei să câștigi timp în ziua concursului? Câteva idei pentru a anticipa niște acțiuni: - Curăță echipamentul: nimic nu e mai neplăcut decât să ai echipamentul murdar în ziua concursului! Așadar, asigură-te că totul e curat și mai ales, verifică și hamurile pentru a fi sigur că nu e nimic rupt. Siguranța contează înainte de toate. - Pregătește frâiele și porțiile de mâncare dacă este necesar - Țesală bine calul: chiar dacă o să se rostogoloească peste noapte, în urma țesălării îți vei da seama dacă are vreo rană sau nu. Recomandarea noastră: Aplică un spray de strălucire înainte de a pune pătura de protecție. Efect de strălucire garantat! Puțină unsoare pe picioare cu o zi înainte este întotdeauna un avantaj.

TRANSPORT CAL

Plecați la concurs fiind calmi

Pentru a fi sigur că nu uiți ceva din cauza stresului: pregătește echipamentul înainte de ziua concursului și fii liniștit atunci. Licența/ carnetul cailor/ trusa de prim ajutor/ cravașa (cu tot cu noduri). / căpăstru de schimb / un ultim periaj / elastice de păr / rezervorul mașinii este plin / număr de concurs / o sticlă cu apă / verfic dacă încape calul în dubă / morcovi pentru recompense. Poți face o listă de verificare pentru a fi sigur că ai pregătit tot, pentru a-ți ușura munca: apasă click pe butonul de mai jos.

concentare echitație

Pregătirea mea, a călărețului

Dacă ai echipamentul și calul pregătit: este un lucru foarte bun! Nu-ți rămâne decât să te concentrezi și pe tine pentru a fi în cea mai bună condiție în ziua concursului. Planifică programul, pentru a-ți calcula timpul de relaxare, de pregătire, de încărcare, de transport, de evenimente neprevăzute etc. În acest fel, vei ști când să pleci și cum va fi organizată ziua, ceea ce poate fi liniștitor și așa nu o să alergi până în ultimul moment. ~ ~ Asigură-te că ai un somn odihnitor (nu uita de ceasul cu alarmă) pentru a-ți menține mintea alertă și fă câteva exerciții de respirație dacă ai nevoie să-ți regăsești concentrarea.

De asemenea, dacă te ajută, poți vizualiza traseul, dacă îl cunoști deja. În acest fel, poși căpăta mai multă încredere și precizie. Un lucru e sigur: VIZUALIZAREA ACȚIUNII ESTE CEVA POZITIV! Trebuie să pleci cu gândul că proba se va desfășura bine: îi va reuși fiecare săritură și mișcările vor fi precise. O mică recomandare: îți poți nota pe o foaie cuvintele pe care ți le spune adesea antrenorul. Astfel, când vei fi pe teren îți vei aminti cuvintele lui. Ține mâinile în față, îndreaptă umerii, așteaptă-ți rândul la sărituri, drept și la mijloc. Sunt doar câteva exemple. Sunt lucruri simple dar care te pot ajuta să reușești. Ai încredere în tine și în momentul tău!  

Toate sfaturile pentru a străluci la concursuri!

CUM SĂ ALEGI ECHIPAMENTUL PENTRU CAL

CUM SĂ ALEGI ECHIPAMENTUL PENTRU CAL

Darlogii ajutatori Fraul si Darlogii ZĂBALELE