CUM SE UTILIZEAZĂ MASCA EASYBREATH?

Ai mai multe întrebări despre cum se utilizează masca Easybreath? Găsește aici răspunsurile la cele mai frecvente întrebări legate de utilizarea măștii Easybreath de la Subea!

CUM SE UTILIZEAZĂ MASCA EASYBREATH?

1. Care sunt precauțiile de care trebuie să țin cont în momentul utilizării măștii Easybreath?

Atenție la nisip!

– Exact ca în cazul ochelarilor de soare, evită contactul măștii Easybreath cu nisipul, întrucât acesta poate zgâria ecranul măștii.

– Nu forța introducerea tubului dacă este nisip în interior. Înainte de fixarea tubului, acesta trebuie clătit cu atenție.

– Nisipul poate bloca flotorul care se află în tub. Pentru a-l debloca, clătește-l bine sau treci cu o cheie peste orificiile de ventilare aflate în spatele tubului, iar apoi clătește tubul, pentru a evacua nisipul rămas.

Pentru a garanta o utilizare optimă în timp, clătește masca după fiecare utilizare și depoziteaz-o în husa ventilată.

CUM SE UTILIZEAZĂ MASCA EASYBREATH?
CUM SE UTILIZEAZĂ MASCA EASYBREATH?

2. De ce este masca Easybreath disponibilă în 3 mărimi?

Masca Easybreath este disponibilă în 3 mărimi compatibile cu 90% din conformațiile fețelor bărbaților, femeilor și copiilor începând cu vârsta de 6 ani.

Mărimea XS corespunde copiilor începând cu vârsta de 6 ani.
Mărimea S/M corespunde adulților cu fețe mici, femeilor și copiilor cu vârsta de peste 10 ani.
Mărimea M/L corespunde adulților cu fețe medii/mari (în general bărbaților).

3. Cum aleg mărimea corectă?

Pentru a alege mărimea corectă, ideal este să probezi masca Easybreath în magazinele Decathlon. Dacă atunci când pui masca pe față nu există niciun spațiu între bărbie și garnitura din silicon a măștii, înseamnă că ai ales mărimea potrivită pentru tine. Dacă nu poți ajunge în magazin pentru a proba masca sau dacă preferi să o comanzi de pe www.decathlon.ro, iată cum trebui să îți alegi mărimea corectă, acasă.

Cu gura închisă, măsoară distanța dintre adâncitura situată în partea superioară a nasului și baza bărbiei:

Pentru o distanță sub 10 cm, alege mărimea XS.
Pentru o distanță între 10-12 cm, alege mărimile S/M.
Pentru o distanță peste 12 cm, alege mărimile M/L.
După primirea comenzii, probează masca și verifică dacă există spațiu între bărbie și partea inferioară a măștii.

CUM SE UTILIZEAZĂ MASCA EASYBREATH?
CUM SE UTILIZEAZĂ MASCA EASYBREATH?

4. De ce nu este masca Easybreath etanșă?

Există mai multe explicații pentru aceste infiltrații de apă.

Cel mai recurent motiv este alegerea greșită a mărimii, adică o mască prea mică sau o mască prea mare.
În cazul bărbaților, barba poate împiedica etanșeitatea dintre garnitura din silicon a măștii și piele, provocând pătrunderea apei în interiorul măștii.
Persoanele cu părul lung trebuie să se asigure că părul nu rămâne prins între frunte și mască.

5. Ce trebuie să fac dacă flotorul din tub este blocat?

Pentru a profita din plin de masca Easybreath, evită contactul acesteia cu nisipul. Dacă flotorul este blocat înseamnă că s-a strecurat nisip între acesta și perete. Treci cu o cheie peste orificiile de ventilare din spatele tubului pentru a debloc flotorul. Apoi clătește tubul și îndepărtează nisipul rămas.

Tubul măștii Easybreath integrează un flotor, conceput pentru a împiedica intrarea apei în tub atunci când utilizatorul își apleacă prea mult capul pentru a observa lumea subacvatică sau când sunt valuri. Tubul este prevăzut cu acest flotor, care în momentul scufundării, urcă în tub, pentru a bloca intrarea și pătrunderea apei în interior. În caz de imersiune, suflă atunci când revii la suprafață, pentru a fi sigur/ă că flotorul a coborât în tub.

CUM SE UTILIZEAZĂ MASCA EASYBREATH?
CUM SE UTILIZEAZĂ MASCA EASYBREATH?

6. De ce respirația este uneori blocată?

Dacă respirația se blochează, înseamnă că ai aplecat capul prea mult în față sau că a trecut un val deasupra ta. Acest blocaj este provocat de sistemul Dry-top al măștii Easybreath, care are rolul de a împiedica pătrunderea apei în interiorul măștii. Cu un tub tradițional, dacă ți-ai apleca capul mult prea în față, ai înghiți cu siguranță niște apă. Acest sistem inovator a cucerit utilizatorii care au testat masca, încă de la prima încercare!

7. Cum se prinde tubul măștii Easybreath?

Dacă nu reușești să fixezi tubul pe mască, acest lucru este, fără îndoială, cauzat de prezența nisipului între tub și mască, aproape de garnitură sau în tub. Conectarea celor două elemente este milimetrică, pentru a asigura etanșeitate optimă între tub și mască. Dacă s-a infiltrat nisip, nu trebuie să forțezi intrarea tubului. Este suficient să clătești tubul și masca, să verifici dacă a mai rămas nisip și apoi să încerci să fixezi tubul pe mască.

CUM SE UTILIZEAZĂ MASCA EASYBREATH?