Cum să alegi încălțămintea de drumeție potrivită pentru copii?

Cum să-ți alegi pantalonul scurt pentru drumeție?

Pentru a te bucura de drumeție și de zilele frumoase petrecute în natură, pantalonul scurt este îmbrăcămintea de drumeție care nu trebuie să-ți lipsească! Descoperă sfaturile noastre! 😉

Printre îmbrăcămintea de drumeție, pantalonul scurt se distinge de celelalte obiecte vestimentare deoarece oferă libertate de mișcare maximă. Acesta se poate folosi în numeroase practici sportive precum activități în aer liber, plimbări, bivuac, drumeții cu rucsacul în spate etc.

Diferitele tipuri de pantalon scurt de pe piață:

Pantalonii scurți pot fi concepuți din mai multe materiale pentru a beneficia de avantajele diferitelor tipuri de materiale. Spre exemplu, bumbacul oferă finețe la atingere, dar este un material puțin mai greu, fibrele sintetice asigură o bună rapiditate de uscare și respirabilitate, iar elastanul oferă mai multă elasticitate materialelor textile. Există diferite tipuri de formate și croieli. Cele mai cunoscute sunt acestea:
- Pantalon scurt sport se caracterizează printr-un material mai ușor și respirant. De cele mai multe ori, acest tip de pantalon scurt este prevăzut cu un singur buzunar pentru a nu-l îngreuna cu accesorii.
- Pantalonul scurt pentru alergare este similar cu cel sport, obiectivul fiind de a-i optimiza la maximum greutatea și de a-l concepe din materiale ultra-ușoare.
- Pantalonul scurt cargo este unul cu numeroase buzunare. De cele mai multe ori este prevăzut cu buzunare laterale cu volum mare.
- Pantalonul scurt pentru drumeție se distinge prin faptul că asigură confort, protecție și o bună libertate de mișcare.
- Fustele sunt, de asemenea, de luat în considerare!
În continuare vom pune accent pe pantalonul scurt pentru drumeție!

Cum să-ți alegi pantalonul scurt pentru drumeție?

Cum să-ți alegi pantalonul scurt potrivit pentru drumeție?

Pentru a găsi cel mai potrivit pantalon scurt pentru drumeție, care să mențină pielea uscată în timpul practicării și să ofere o foarte bună libertate de mișcare, îți explicăm mai multe aspecte în continuare!

Temperatura și condițiile meteorologice:

Cum să-ți alegi pantalonul scurt pentru drumeție?

Cum să te îmbraci pentru drumeție pe timp de vară?

În timpul zilelor însorite, te poți bucura din plin de drumeție, dar pe vremea caldă, este important ca pantalonul scurt și restul hainelor pentru drumeție să fie concepute din materiale respirante care să se usuce rapid. Pantalonii scurți ușori pentru drumeție facilitează evacuarea transpirației mai rapid.

Un mic sfat: Nu uita că picioarele sunt expuse la soare și pot apărea arsuri solare. Se recomandă folosirea unei creme cu protecție solară, pentru a te proteja de razele soarelui!

Cum să-ți alegi pantalonul scurt pentru drumeție?

Pantalon lung sau scurt pentru drumeție?

Drumețiile în condiții meteorologice variabile, cu temperaturi schimbătoare, pot deveni uneori o adevărată provocare, mai ales dacă nu ești suficient de echipat cu un pantalon de drumeție, un pantalon scurt, o jachetă de ploaie, un polar, un strat intermediar. Astfel, este dificil să faci un bun compromis.
Ei bine... de acum nu va mai fi! Există pantaloni modulabili care se transformă ușor în pantalon scurt și care sunt potriviți pentru toate tipurile de drumeție! Aceștia permit trecerea ușoară de la un pantalon scurt de drumeție, la unul lung și invers.
Cu acest pantalon modulabil de la Quechua  și Forclaz, nu mai este nevoie să te descalți pentru a te schimba în pantalon scurt! Nimic mai practic!

Cum să-ți alegi pantalonul scurt pentru drumeție?

Cum să te îmbraci pentru drumeție pe timp de iarnă?

Pentru temperaturile mai scăzute se recomandă alegerea unui pantalon de drumeție care să ofere căldură și să-ți ofere protecție la nivelul picioarelor.

Cum să-ți alegi un pantalon potrivit pentru drumeție?

Citește articolul nostru pentru a afla mai multe! 

Ce marcă de îmbrăcăminte să aleg pentru drumeție?

Pe piață există o diversitate de mărci dedicate sporturilor "outdoor", pentru toate buzunarele și pentru toate tipurile de practicanți. Esențial este să-ți găsești un pantalon scurt pentru drumeție care să corespundă nevoilor și tipului tău de practică sportivă. Micul avantaj al echipelor Quechua și Forclaz este că acestea concep o gamă de pantaloni scurți mai rezistenți și cu eco-design.

Cum să-ți alegi pantalonul scurt pentru drumeție?

Alizée

Pasionată de drumeție & fost cercetaș

Cum să alegi încălțămintea de drumeție pentru copii

Cum să alegi un pantalon de drumeție

Alegerea corectă a unui pantalon de drumeție este importantă pentru a te simți în deplină libertate de mișcare! Urmează toate recomandările noastre pentru a face cea mai bună alegere în privința îmbrăcămintei de drumeție!