Cum să alegi încălțămintea de drumeție pentru copii

Cum să alegi un pantalon de drumeție

Alegerea corectă a unui pantalon de drumeție este importantă pentru a te simți în deplină libertate de mișcare! Urmează toate recomandările noastre pentru a face cea mai bună alegere în privința îmbrăcămintei de drumeție!

Cum să alegi un pantalon de drumeție

Cum alegi un pantalon potrivit pentru drumeție?

Îți vom dezvălui secretele noastre! Pantalonul pentru drumeție se distinge prin libertatea de mișcare pe care o oferă, astfel încât să te poți simți confortabil în timpul drumețiilor. Următorul obiectiv este de a evacua transpirația cât mai rapid posibil. Există 2 criterii principale de care trebuie să ții cont: intensitatea efortului și condițiile meteorologice.

1/ Nivelul de dificultate și diferența de nivel

În primul rând, trebuie să te întrebi ce tip de efort vei face, respectiv care va fi intensitatea acestuia.

Cum să alegi un pantalon de drumeție

Intensitate redusă 

Pentru o drumeție de intensitate redusă, poți alege un pantalon conceput dintr-un amestec de materiale sintetice și naturale, spre exemplu din bumbac. Pentru confort maxim, alege o croială puțin mai largă.

Intensitate ridicată

Dacă transpiri mult sau traseul este abrupt, vei realiza mișcări dinamice. În acest caz, alege un pantalon din materiale tehnice, spre exemplu din fibre sintetice și respirante care se usucă repede. Anumite modele sunt mai elastice, deoarece conțin elastan, ceea ce asigură o mai bună libertate de mișcare în timpul practicii sportive.

Cum să alegi un pantalon de drumeție

Drumeție timp de mai multe zile

Iubitorii de drumeții care înnoptează în bivuac vor aprecia un pantalon care asigură libertate bună de mișcare, dar care le oferă și suficientă protecție, deoarece aceștia se pot confrunta cu diferite condiții meteorologice.

2/ Condițiile meteorologice

Cum să alegi un pantalon de drumeție

Ce pantalon să alegi pentru drumeția pe zăpadă sau vreme rece? 

În timpul drumețiilor pe timp de iarnă, este important ca pantalonul să izoleze de frig, fără a reține transpirația. Alege un pantalon călduros, unul cu căptușeală din polar sau unul conceput dintr-un material mai gros și cu o față interioară din material pieptănat. Ultimele două tipuri de pantaloni sunt ușor mai puțin călduroase, dar oferă mai multă respirabilitate. De asemenea, ia în considerare alegerea unui pantalon hidrofob sau impermeabil, pentru a face față tuturor condițiilor meteorologice.

Dacă vrei să îmbraci un pantalon ușor, recomandarea este de a purta colanți din lână sau colanți termici pe dedesubt, pentru a proteja de frig.

Cum să alegi un pantalon de drumeție

Cum să te îmbraci pentru o drumeție pe vreme caldă, cu soare sau pe timp de vară?

Croiala lungă a pantalonului are un avantaj, respectiv acela de a proteja picioarele de arsurile solare, în mod natural. Cu toate acestea, pe timp de vară, transpirația poate deveni excesivă. Noi recomandăm alegerea unui pantalon respirant, cu zone de ventilare sau din fibre sintetice care asigură uscare rapidă.

Dar în caz de ploaie?

O ploaie, o aversă sau o vijelie poate apărea în orice sezon, iar în aceste situații ai următoarele două opțiuni:
- Alegi un pantalon impermeabil. Acesta oferă protecție împotriva precipitațiilor.
- Cealaltă opțiune este achiziționarea unui suprapantalon pe care-l poți purta pe deasupra pantalonului, pentru a-ți oferi protecție. Datorită deschiderilor din partea de jos, acesta este ușor de îmbrăcat atunci când te confrunți cu o ploaie care a apărut brusc.

Cum să alegi un pantalon de drumeție

Practicarea drumeției în pantalon scurt sau lung?

Nu trebuie să faci niciun compromis! În această situație, când nu te poți decide, pantalonul modulabil este alegerea ideală! Acesta se transformă ușor în pantalon scurt și invers, în funcție de condițiile meteorologice. Astfel, când vremea este instabilă, tu vei fi pregătit. La începutul dimineții este încă rece, iar tu vei fi îmbrăcat cu pantalonul lung. În timpul urcării, temperatura crește, iar tu vei trece la versiunea de pantalon scurt. Apoi, când faci o pauză și nu-ți dorești să ți se facă frig, revii la versiunea pantalonului lung. Pantalonul modulabil reprezintă posibilitatea de a te schimba când îți dorești dintr-un un pantalon scurt într-unul lung.

Descoperă pantalonul modulabil Quechua, pentru care nu este nevoie să te descalți când îl îmbraci! Schimbarea este simplă și se face cu ajutorul a 2 fermoare. Pentru a reveni la versiunea lungă a pantalonului, există repere vizuale după care să te ghidezi.

Există pantaloni cu diferite croieli?

În funcție de gen, caracteristicile sau micile detalii pot varia în funcție de modele, pentru a se adapta la nevoile unui practicant sau ale unei practicante. Dar cele mai răspândite trei croieli sunt: croiala clasică, cea largă și cea mulată (apreciată în mod special de femei).
Astfel, diferențele între croieli constau în:
- diametrul coapselor, a feselor cu forme mai late sau din materiale textile mai extensibile pentru damă;
- genunchii preformați sau nu în croială;
- lungimea
- talia mai reglabilă pentru pantalonii de damă;
- accesorizarea, numărul și mărimea buzunarelor spre exemplu.

Cum să alegi un pantalon de drumeție

Ce pantalon de drumeție pentru bărbați să alegi?

Ce pantalon de drumeție pentru damă să alegi?

Ce marcă de pantaloni de drumeție să alegi?

Pe piață există o diversitate de mărci pentru sporturile "outdoor", pentru toate buzunarele și pentru toate tipurile de practică sportivă. Important este să găsești pantalonul de drumeție care corespunde nevoilor tale și tipului tău de practică sportivă. Avantajul echipei Quechua este că oferă o gamă de pantaloni mai rezistenți și concepuți eco.

CĂLDURĂ ȘI PIELE USCATĂ ÎN TIMPUL DRUMEȚIILOR: TEHNICA CELOR 3 STRATURI

TEHNICA CELOR 3 STRATURI

Cum să menții căldura și pielea uscată pentru a profita din plin de drumeție?