cum-să alegi-cortul-camping-trekking

Cum să-ți alegi cortul? Cort pentru camping sau trekking?

Există numeroase tipuri de corturi.
Regăsești aici toate recomandările pentru a alege cortul potrivit pentru camping, bivuac sau trekking.

Alegerea unui cort de camping se poate dovedi a fi una destul de complexă. Dar cum poți alege cortul potrivit pentru camping? Este important să ții cont de câteva criterii precum:

Tipul de utilizare;
Numărul de persoane;
Tipul de structură a cortului;
Greutatea.

Cum să-ți alegi cortul? Cort pentru camping, bivuac sau trekking?

Intenționezi să transporți cortul în rucsac: cum să alegi un cort potrivit pentru drumeție?Dacă intenționezi să mergi în drumeție timp de mai multe zile și trebuie să transporți cortul în rucsac, cea mai bună alegere va fi un cort pentru bivuac sau trekking. Acestea sunt ușoare și compacte.
Astfel, aceste corturi pot fi transportate ușor în rucsac sau se pot fixa pe acesta cu ajutorul chingilor.
Ideale pentru a-ți petrece noaptea în bivuac timp de mai multe zile, ușor de montat și demontat, acestea cântăresc, în general, mai puțin de două kilograme, în cazul corturilor pentru două persoane.
Sunt disponibile mai multe modele: ușoare, ultra-ușoare, pentru utilizare pe vreme caldă sau pe vreme cu temperaturi moderate etc.
În funcție de numărul de persoane alături de care realizezi sesiunea de trekking, poți găsi modele de corturi pentru o persoană, până la patru persoane.
Aceste corturi oferă (în general) doar un spațiu pentru dormit și un mic spațiu pentru depozitarea echipamentului.

CORT GONFLABIL CAMPING - AIR SECONDS 4.1 F&B

Intenționezi să nu transporți cortul în rucsac: cum să alegi un cort potrivit pentru camping?

Nu o să transporți cortul în rucsac și vei monta cortul într-un loc "fix". În acest caz, cea mai bună alegere este un cort de camping.

Corturile de camping oferă mai mult spațiu și confort. Acestea sunt prevăzute, de obicei, cu un living sau un spațiu de odihnă. Aici poți găti, poți mânca, te poți adăposti în caz de ploaie și poți dormi, evident.
Aceste tipuri de corturi sunt o alegere optimă dacă rămâi mai multe zile în același loc sau dacă nu trebuie să mergi foarte mult atunci când îl transporți.
Există diferite modele: alegerea ta se va face în funcție de numărul de persoane și de tipul de montare preferat.

Câte persoane pot dormi într-un cort pentru camping sau pentru bivuac?

Mărimea și greutatea cortului influențează numărul de persoane pe care le poate adăposti.

De la un cort pentru 1 persoană, până la unul pentru 8 persoane, toate variantele sunt posibile! Acest criteriu este important deoarece îți permite să alegi cortul în funcție de numărul de camere disponibile în interior.

Cort pentru 2 - 3 persoane: Cum să alegi un cort mic?

Corturile pentru o persoană și până la trei persoane sunt prevăzute cu o singură cameră, fără living sau o zonă comună. Acestea sunt corturi practice, pentru a crea o zonă mică de camping la baza masivului pe care le poți instala și dezinstala ușor.
Aceste corturi oferă, în general, un mic spațiu separat, numit absidă, care permite depozitarea lucrurilor, fiind adăpostite de rouă sau în caz de ploaie.

Corturi pentru 4 - 8 persoane: Cum să-ți alegi cortul pentru întreaga familie?

Corturile pentru patru, până la opt persoane sunt prevăzute cu un living și mai multe camere separate.
Acestea oferă mai mult spațiu, iar în unele dintre ele poți sta în picioare înăuntru.
Dacă vrei să te bucuri de un confort aproape ca cel de acasă, aceasta este alegerea ideală.
Un alt criteriu de care trebuie să ții cont în privința camerelor, este  mărimea lor: este important să evaluezi corect lățimea disponibilă din spațiile de dormit, în raport cu saltelele pe care le ai.

Acest criteriu este important deoarece  dacă atingi pereții cortului atunci când dormi și aceștia ating supratenta, se produce umiditate în interiorul cortului.

Ce tip de structură să alegi pentru cortul de camping sau bivuac?

Există trei tripuri de sisteme de montare:

- Corturile 2 Seconds;
- Corturile cu montare cu bețe;
- Corturile cu structură gonflabilă.

Cort pentru camping 2 Seconds Easy Fresh&Black Quechua

Corturile 2seconds

Le cunoști deja! Corturile 2Seconds se montează într-o clipă. Sistemul de pliere este la fel de rapid pentru a-ți permite să economisești timp, chiar și în momentul demontării.

Avantaj: structura sa cu auto-pliere permite o instalare foarte ușoară.

Dezavantaj: un astfel de cort nu este foarte compact din cauza formatului cilindric.

Cort de trekking cu structură autoportantă 3 anotimpuri Forclaz

Corturile cu bețe

Pentru pasionații de camping, montarea cu bețe  a cortului face cu adevărat parte din plăcerea de a ieși în natură!

Cortul se montează datorită inserării bețelor în supratentă. Codurile de culori ușurează în prezent montarea, nemaiexistând astfel posibilitatea de a greși.
Această metodă ia ceva mai mult timp decât în cazul unui cort gonflabil, dar montarea unui cort cu bețe poate reprezenta ocazia de a petrece un prim moment plăcut împreună cu familia, în camping. Acest tip de cort este ideal pentru trekking.

Avantaje: acesta are un mai bun raport între compactare și greutate redusă. De asemenea, prețul este, de obicei, mai accesibil.

Dezavantaje: cortul cu bețe se instalează într-un timp mai lung decât un cort gonflabil.

Cort de camping gonflabil Air Seconds Frech&Black 4 Persoane Quechua

Corturile gonflabile

Cu ajutorul elementelor gonflabile în locul bețelor și o pompă, cortul este instalat rapid! Umflarea și dezumflarea acestor corturi este extrem de rapidă.

Se poate folosi doar o pompă de mână cu dublă acțiune pentru umflarea acestor tipuri de corturi, deoarece o pompă electrică este prea puternică și există riscul de a deteriora elementele gonflabile.
Un mic truc care te poate ajuta să identifici corturile în funcție de denumirea lor: corturile Arpenaz sunt corturile cu bețe, în timp ce corturile AirSeconds sunt cele gonflabile.

Avantaje: pe lângă faptul că sunt ușor de montat, aceste corturi oferă mai mult spațiu locuibil. Iar demontarea lor este aproape instantanee.

Dezavantaje: aceste corturi sunt mai voluminoase decât celelalte modele.

cum-alegi-cortul-camping-trekking-fresh&black-cort-quechua-tehnologie

Tehnologie fresh & black pentru mai mult confort

Încă nu te-ai hotărât? Iți oferim o mână de ajutor pentru a te ghida în alegerea ta!

Dacă te-ai săturat să te trezești în zori și în căldura sufocantă din cortul aflat în plin soare, îți recomandăm să optezi pentru un cort cu tehnologie Fresh&Black.

Această inovație, dezvoltată de echipele Quechua, îți oferă ocazia de a te bucura de nopți plăcute petrecute cu cortul! Tehnologia Fresh&Black este formată din mai multe materiale, fiecare având o calitate diferită:
- Materialul Fresh reflectă razele soarelui pentru a păstra o temperatură plăcută în cort (se resimt cu până la 17°C mai puțin decât într-un cort clasic). Această inovație este practică, mai ales pe timp de vară, când aerul din cort poate deveni sufocant.
- Materialul Black asigură o cantitate redusă de lumină, indiferent de momentul zilei (99% obscuritate în camere).

Angajamentele noastre

Impermeabilitatea cortului, precum și rezistența la vânt reprezintă caracteristici esențiale pentru nopțile petrecute în camping!

Toate corturile Quechua sunt concepute pentru a rezista la intemperii.

Acestea sunt supuse unor sesiuni de testare în tunelul de vânt, pentru a ne asigura că rezistă la vânt de la 40 km/h, până la 90 km/h. De asemenea, corturile trec și prin testul tip"duș", pentru a ne asigura că nici măcar o picătură de apă nu intră în cort după 3 ore petrecute sub 200 litri de apă/oră/m². Astfel, putem garanta o  impermeabilitate exemplară.

Atenție: prima sursă de umiditate din interiorul cortului este condensul. Pentru a evita apariția condensului se recomandă o bună ventilare și alegerea unui cort cu supratentă.

Îți recomandăm și aceste sfaturi:

LOCURI DE CAMPING: UNDE MERITĂ SĂ ÎȚI PUI CORTUL ÎN ROMÂNIA?

LOCURI DE CAMPING: UNDE MERITĂ SĂ ÎȚI PUI CORTUL ÎN ROMÂNIA?

România beneficiază de numeroase forme de relief, printre care munți și litoral, unde se poate realiza una dintre cele mai relaxante și aventuroase activități: campingul. Există foarte multe locuri de camping în România, unele cunoscute, altele mai puțin cunoscute, în care mersul cu cortul sau rulota poate fi o adevărată plăcere. Află din acest articol ce trebuie să iei cu tine și care sunt locurile de campare a rulotelor și corturilor în România ce merită vizitate.

ECHIPAMENT PENTRU O CĂLĂTORIE CU RULOTA

ECHIPAMENT PENTRU O CĂLĂTORIE CU RULOTA

Află care sunt elementele esențiale pentru o călătorie cu rulota!

comment_entretenir_nettoyer_tente_camping_bivouac

Cum să îți întreții cortul?

Pentru a te bucura de cele mai frumoase nopți în natură, urmați sfaturile noastre pentru a prelungi durata de viață a sacului de dormit.