CUM SĂ EVIȚI ABURIREA OCHELARILOR DE ÎNOT?

Cum să eviți aburirea ochelarilor de înot?

Este posibil să eviți sau să previi aburirea ochelarilor sau a măștilor de înot? Da, este posibil!Iată câteva sfaturi și tehnici pentru a înota fără să ai ochelarii aburiți.

Cu siguranță toți ne-am confruntat măcar o dată cu aburirea ochelarilor de înot și cunoaștem acest fenomen.Acesta ne poate provoca disconfort în timpul antrenamentelor și afecta plăcerea de a înota. Pentru a evita să te oprești din înot după doar câteva bazine din cauza aburirii ochelarilor,

noi îți împărtășim aici cele mai bune trucuri.

CUM SĂ EVIȚI ABURIREA OCHELARILOR DE ÎNOT?

De ce se aburesc ochelarii de înot?

Aburirea ochelarilor atunci când înotăm este provocată de un fenomen fizic simplu. Spațiul cuprins între lentilele ochelarilor și ochi este un mediu ermetic, volumul de aer cuprins în acest spațiu neavând nicio posibilitate de a fi eliberat. Pe de-o parte, se află ochiul și pielea feței care sunt umede și calde, iar pe de altă parte se află lentilele ochelarilor, care sunt reci. Volumul de aer cuprins în acest spațiu va începe, așadar,să se umidifice din ce în ce mai mult până la saturație. Această saturație va produce picături , care se vor fixa pe peretele cel mai rece disponibil, adică pe lentilele ochelarilor. Aceste mici picături de apă reprezintă, de fapt, ceea ce noi numim abur și ne deranjează vederea atunci când înotăm. Pentru a fi și mai simplu de înțeles, este vorba despre același principiu care are loc în baia de acasă: atunci când facem un duș cald și ușa este închisă, oglinda din baie se aburește!

Alegerea și întreținerea ochelarilor de înot

Prima noastră recomandare este să alegi o pereche de ochelari de înot cu tratament anti-aburire. În prezent, majoritatea producătorilor de ochelari de înot aplică un lac anti-aburire, încă din procesul de fabricație. Acest tip de ochelari de înot nu mai sunt rezervați doar înotătorilor profesioniști sau participanților la competiții de înot. Toți pasionații de înot pot să beneficieze de această tehnologie, la prețuri abordabile.

Tratamentele anti-aburire nu au drept obiectiv împiedicarea formării aburului pe ochelari.Acestea fiind spuse, ne vei întreba ce rost au, nu?Este simplu: tratamentul nu împiedică formarea aburului, dar evită ca acesta să devină deranjant. Așadar, ele sunt create pentru ca aceste mici picături care formează aburul să nu vă perturbe vederea. Dar cum funcționează mai exact?

CUM SĂ EVIȚI ABURIREA OCHELARILOR DE ÎNOT?

Există două tipuri de tratamente anti-aburire: lacul hidrofil și lacul hidrofob. Îți reamintim că o moleculă hidrofilă iubește apa, în timp ce o moleculă hidrofobă o va respinge. Lacul hidrofil, odată aplicat pe lentile, formează un fel de strat protector pe lentilă. Astfel, în loc să îți perturbe vederea, picăturile se vor aduna și îți vor lăsa câmpul vizual complet liber.Acesta este și tipul de lac aplicat pe lentilele ochelarilor de înot NABAIJI.În ceea ce privește lacul hidrofob, acesta împiedică picăturile să se fixezepe suprafața lentilei (ca în cazul pelerinelor de ploaie hidrofobe !).

Prima noastră recomandare este, în mod firesc, achiziționarea unor ochelari de înot prevăzuți cu tratament anti-aburire. Atunci când îți alegi un astfel de echipament pentru înot, citește bine etichetele produsului, pentru a verifica dacă ochelarii prezintă un tratament anti-aburire.

Îngrijirea ochelarilor participă, de asemenea, la întârzierea apariției aburirii.Cu cât suprafața lentilelor este mai deteriorată, cu atât mai mult aburirea va fi mai semnificativă.

O recomandare importantă în întreținerea corectă a ochelarilor este depozitarea acestora într-o husă sau etui de protecție atunci când nu îi utilizezi. Astfel, vei evita ca ei să se deterioreze sau să se zgârie, intrând în contact cu alte obiecte care ar putea provoca acest lucru. Altfel spus, nu arunca ochelarii de înot în geanta cu echipament, în grabă, imediat ce ți-ai terminat antrenamentul!

De asemenea, evită să freci interiorul lentilelor cu degetele ! Crezând că vei face aburirea să dispară, vei risca, în schimb, să deteriorezi lacul deja prezent pe lentile.Singura excepție de la această regulă îi privește pe ochelarii NABAIJI BFAST CLEAN & SWIM, în cazul cărora protecția anti-aburire poate fi reactivată prin frecarea ușoară a suprafeței lentilelor.

În cele din urmă, nu uita că grija pe care o porți ochelarilor de înot te ajută să îi schimbi mult mai rar, deci să îi folosești mai mult timp !

CUM SĂ EVIȚI ABURIREA OCHELARILOR DE ÎNOT?

Evitarea aburirii ochelarilor de înot

Ochelarii tăi de înot beneficiază de un tratament anti-aburire, ai grijă de ei, dar cu toate astea, după un anumit număr de ore de utilizare, aburirea reapare...Este normal! Asta înseamnă că tratamentul anti-aburire începe să își piardă eficacitatea. În loc să te grăbești să îți cumperi o pereche nouă de ochelari, ce-ai spune să încerci câteva tehnici sau produse anti-aburire pentru a prelungi durata de viață a ochelarilor actuali ?

Cele mai bune tehnici pentru a evita apariția aburirii ochelarilor rămân produsele special concepute pentru acest lucru, precum markerul pentru reactivarea tratamentului anti-aburire sau spray-ul. Cu toate acestea, mai există și câteva trucuri frecvent utilizate pentru a evita acest fenomen.Acestea din urmă pot fi mai puțin eficiente și trebuie utilizate cu atenție, pentru a nu deteriora ochelarii, deoarece lacul aplicat pe lentile este fragil și necesită o atenție deosebită.

CUM SĂ EVIȚI ABURIREA OCHELARILOR DE ÎNOT?

Marker-ul sau spray-ul anti-aburire

Marker-ul anti-aburire are drept obiectiv reactivarea tratamentului anti-aburire, deja prezent pe ochelarii de înot. Utilizarea acestuia este recomandată, deci, încă de când observi că tratamentul anti-aburire a devenit mai puțin performant.Marker-ul va permite, astfel, prelungirea duratei de viață a ochelarilor de înot !

Iată cum se utilizează corect:
- Începe prin aplicarea marker-ului pe lentilele uscate,
- Lasă-le la uscat pentru un minut,
- Apoi, scufundă ochelarii în apă.
- Nu freca lentilele ochelarilor, nici în timpul aplicării, nici după aplicare, pentru a nu risca să îndepărtezi produsul abia aplicat și să deteriorezi lentilele.

Poți aplica din nou acest marker care reactivează tratamentul anti-aburire pe lentile la fiecare 2 sesiuni de înot, în funcție de viteza de reapariție a aburirii. Odată aplicat, produsul are o durată de eficacitate cuprinsă între 1 - 2 ore. Un singur marker permite reactivarea tratamentului anti-aburire de peste 400 ori !

O scurtă observație: marker-ul pentru reactivarea tratamentului anti-aburire nu trebuie să fie utilizat pe lentile noi, deoarece acest lucru riscă deteriorarea lacului nou deja prezent pe lentile.

Spray-ul anti-aburire este special conceput pentru a evita aburirea ochelarilor de înot și, astfel, a asigura o vedere optimă în timpul practicii. Acesta va fixa un strat anti-aburire pe lentileleochelarilor. În ceea ce privește utilizarea, este foarte simplă.Aplică spray-ul pe fața interioară a lentilelor ochelarilor apoi clătește-i bine înainte de utilizare. Clătirea este primordială, pentru ca produsul să nu intre în contact cu ochii.Cel mai adesea, flaconul are un format mic și este ușor de transportat în geanta de înot, pentru a îl putea utiliza atunci când ai nevoie.Ai grijă să utilizezi spray-ul cu atenție, nu trebuie să pui mult pentru a fi eficient!O supra-utilizare a produsului poate afecta ochii în timpul practicii.Respectă dozele indicate!

CUM SĂ EVIȚI ABURIREA OCHELARILOR DE ÎNOT?

Șamponul

Vorbim despre șampon lichid. Șamponul pentru bebe este și mai bun! Această tehnică este adesea prezentată ca un truc al iubitorilor de apă.Pentru ea, nu ai nevoie decât de un singur lucru: tubul tău de șampon. Poți realiza acest ritual acasă, înainte de a merge la piscină sau în vestiar, înainte de sesiunea de înot. Mai întâi, pune puțin șampon lichid pe interiorul ochelarilor de înot. Apoi freacă lentilele foarte ușor, deoarece lentilele de la ochelarii de înot sunt sensibile și riști să le deteriorezi dacă le freci prea tare. Nu folosi unghiile sau un prosop pentru a îndepărta șamponul.În cele din urmă, clătește ochelarii cu apă curată (deci nu din piscină).Insistăm asupra faptului că trebuie să îi clătești bine, pentru a nu risca să îți intre șampon în ochi, în timpul înotului. După aceste operațiuni, ochelarii sunt gata să fie folosiți.

Saliva

Aceasta este trucul înotătorilor și pasionaților de scufundări!Deși poate părea a nu fi cea mai igienică tehnică, aceasta și-a dovedit eficiența. Utilizarea de salivă de către înotători, pentru a evita aburirea ochelarilornu este un mit, ci cel puțin o alternativă care are avantajul de a fi naturală și gratuită ! Tehnica este să pui puțină salivă pe lentilele ochelarilor, să le freci ușor cu degetele și să clătești ochelarii.

Adăugarea unui strat de umiditate pe lentile va permite diminuarea apariției aburirii acestora. Scopul este ca aburul să alunece și să nu se prindă de suprafața lentilelor.

Pasta de dinți

Ei bine, și pasta de dinți poate fi folosită împotriva aburirii ochelarilor de înot! Iată că multe produse cotidiene ne pot fi folositoare pentru înot. Aplică un strat fin de pastă de dinți pe lentilele ochelarilor, freacă-le foarte ușor și atent cu degetul și apoi clătește-le cu apă curată. Etapa de clătire este, din nou, foarte importantă, pentru a împiedica resturile de pastă să ajungă în ochi.

Tu ce tehnică alegi să folosești pentru următoarele sesiuni de înot, astfel încât să eviți aburirea ochelarilor?În mod cert, acum ai toate resursele la îndemână, pentru a putea înota fără să fii indispus de acest fenomen.

Cum să alegi ochelarii de înot?

Cum să alegi ochelarii de înot?

Regăsești aici recomandările noastre pentru alegerea corectă a ochelarilor și măștilor de înot.