Cum să alegi ochelarii de înot?

Cum să alegi ochelarii de înot?

Regăsești aici recomandările noastre pentru alegerea corectă a ochelarilor și măștilor de înot. Ochelarii de înot diferă în funcție de nivelul de practică, dar și de locul de practicare. Nabaiji este marca proprie Decathlon pentru produsele de înot.

Alegerea corectă a ochelarilor de înot este importantă. Ochelarii de înot ajută practicantul nu numai să vadă sub apă, dar au și rolul de a proteja ochii. Un tratament anti-aburire de durată, confortul și câmpul vizual larg trebuie luate în considerare.

Alegerea corectă a ochelarilor de înot se bazează pe 3 criterii: nivelul de practicare, mărimea ochelarilor și culoarea lentilelor.

Nivelul de practicare

 • ochelari de înot pentru nivel începător

  Nivel începător

  Practicanții de nivel începător descoperă înotul și beneficiile sale, abordând unul sau două stiluri de înot.

 • ochelari de înot pentru nivel mediu

  Nivel mediu

  Practicanții de nivel mediu se antrenează în mod consecvent și au obiectivul de a progresa. Abordează între 2 și 4 stiluri de înot.

 • ochelari de înot pentru nivel avansat

  Nivel avansat

  Practicanții de nivel avansat își doresc să practice la un nivel cât mai înalt și se antrenează pentru competiții. Aceștia cunosc foarte bine cele 4 stiluri de înot.

Nivel începător

Practicanții de nivel începător au nevoie de confort și de un câmp vizual larg. Măștile de înot pot fi o variantă bună pentru începători, pentru că sunt confortabile și oferă câmpul vizual necesar. Confortul depinde și de posibilitatea de reglare, precum și de cat de ușor se pot pune ochelarii pe cap. Modelele pentru începători au un sistem simplu de reglare, cu chingi și o cataramă la spate, precum și punți nazale fixe sau reglabile.

Nivel mediu

Practicanții de nivel începător au nevoie de confort și de un câmp vizual larg. Ochelarii pentru nivel mediu au o punte nazală mai flexibilă sau chiar interschimbabilă. Aceștia sunt și ușor de reglat, datorită sistemului cu chingi.

Nivel avansat

Ochelarii pentru nivel avansat asigură hidrodinamism și stabilitate excelentă în timpul înotului, pentru a nu se deplasa, indiferent de mișcare.

Există mai multe tipuri de sisteme de reglare. Anumite modele de ochelari au punți nazale detașabile, poți alege modelul cel mai adaptat conformației feței tale.

Pentru ochelarii suedezi, va trebui să montezi ochelarii reglând chingile și puntea nazală în funcție de conformația feței.

Mărimile ochelarilor de înot

Există 3 mărimi disponibile pentru ochelarii de înot: S, L și mărime unică.

Pentu a afla mărimea potrivită: așază ochelarii uscați pe față, apăsând, dar fără să pui banda elastică peste cap.

Dacă se creează un efect de ventuză și ochelarii se susțin pe cap, atunci, mărimea este cea potrivită.

În caz contrar, va trebui să încerci altă marime.

Apoi, ochelarii se pot regla din chingă și/sau din puntea nazală. Nu este nevoie să strângi prea tare, pentru a nu provoca răni sau iritații, dar nici prea puțin, pentru că apa se poate infiltra.

Este important să alegi un model de ochelari care să se adapteze perfect la forma feței, de aceea, recomandăm probarea ochelarilor înainte de a-i achiziționa.

Culoarea lentilelor

Culoarea lentilelor trebuie adaptată în funcție de locul de practică:

 • Ochelari cu lentile transparente

  Lentile transparente

  Pentru medii cu luminozitate scăzută.

 • Ochelari cu lentile fumurii

  Lentile fumurii

  Pentru medii cu luminozitate medie.

 • Ochelari cu lentile tip oglindă

  Lentile tip oglindă

  Pentru medii cu luminozitate puternică.

Acum, ai toate informațiile cheie pentru alegerea corectă a ochelarilor de înot. Orientează-te către un model adaptat nivelului și tipului tău de practicare, dar nu uita de confort!

Cum să alegi ochelarii de înot?

Sandrine

Asistent vănzări decathlon campus (lille)

În timpul depozitării, trebuie să avem grijă ca lentilele ochelarilor să nu intre în contact cu alte obiecte, pentru a evita zgârierea, murdărirea sau deteriorarea tratamentului anti-aburire. Este important ca, după fiecare utilizare, să clătești ochelarii de înot cu apă curată, rece, pentru a îndepărta orice urmă de clor. Nu freca lentilele cu degetele!