Decathlon skateboarding cruiser

Cum să alegi un cruiser sau un longboard?

Fie că ești în căutarea unui skate pentru deplasări în oraș, a unei plăci pentru plimbări pe faleză, fie că dorești o placă pentru primele tale deplasări de dancing, avem câte un model pentru fiecare.
Lasă-te ghidat de acest articol.

Nu prea știi diferențele dintre cruiser, skateboard și longboard?

Aceste plăci au forme particulare și utilizări destul de specifice: cruiserul este pentru mobilitate, iar longboardul pentru viteză și confort.

În continuare, îți vom explica diferențele tehnice!

Cruising

Cruiser

Să mergi pe un cruiser înseamnă să te plimbi și să profiți de acel sentiment care poate fi simțit atunci când mergi pe orice placă: libertate!

Datorită plăcii mici, roților late și moi, cruiserul permite deplasările în deplin confort, fără să dăunezi mediului!

Este o practică accesibilă și des întâlnită. Utilizarea skate-ului ca mijloc de transport devine din nou la modă. Mulți orășeni și-au schimbat obiceiurile din considerente ecologice, sau pur și simplu, pentru că s-au săturat de condițiile de transport.

Cruiserele noastre

 • YAMBA 500

  Yamba 500

  YAMBA 500 este un cruiser cu ajutorul căruia poți descoperi orașul, într-un mod practic și distractiv. Placa din lemn asigură mai multă stabilitate, în comparație cu un cruiser din plastic. Fiind de dimensiuni mici și având o greutate redusă, acesta poate fi transportat ușor, atașat de rucsac sau sub braț. Roți de 59 mm
  7 straturi de arțar canadian, pentru rigiditate și stabilitate.
  Dimensiuni: 27,5 (70 cm) x 8,1 (20,7 cm)

 • BIG YAMBA

  Yamba 900

  Yamba 900 este o placă polivalentă, situată între cruiser și skateboard. Forma mare cu concavitate medie și tailul ridicat îți vor permite să faci câteva trickuri în timp ce te plimbi. O placă ideală pentru un skater de un nivel avansat.
  Placă din 7 straturi de arțar canadian.

 • CITY THRASHER

  Big yamba

  BIG YAMBA este un cruiser din plastic, de dimensiuni mari, dinamic și ușor. Un cruiser old-school. Este perfect pentru deplasările în oraș. Mai lung și mai lat decât Yamba clasic, asigură o stabilitate mai bună.

Fish Longboard

Longboard pentru plimbări

Un longboard este mai voluminos decât un cruiser sau decât un skateboard clasic. Forma este gândită astfel încât să asigure un maximum de stabilitate și flexibilitate. Acesta are roți late și moi și truckuri late pentru o alunecare perfectă.

Placa este destul de ușor de transportat și se adresează tuturor celor care caută un skate pentru plimbări pe faleză sau în oraș. Placa mare asigură stabilitate, iar cu puțin antrenament, îți găsești ușor echilibrul. Un longboard este mai degrabă potrivit pentru viraje lungi, decât pentru furișări rapide printre obstacole.

CUM SĂ ALEGI UN CRUISER SAU UN LONGBOARD?

Drop 100

DROP 100 este un longboard ideal pentru copiii care vor să înceapă să se plimbe pe longboard.
Truckurile sunt montate "drop through" (suporții de truckuri sunt montați deasupra plăcii). Această modalitate de montare aduce placa mai aproape de pământ și are mai multe avantaje.

1) Placa este situată mai jos, ceea ce oferă o stabilitate mai bună.

2) Este mai ușor și mai puțin obositor să împingi atunci când placa este mai jos, deoarece distanța până la pământ este mai mică.

Truckuri de 150 mm și roți moi (78A) de 59 mm pentru confort la alunecare, chiar și pe un drum cu mici obstacole.

Gama de longboarduri pentru plimbări

 • PINTAIL 520

  Pintail 520

  PINTAIL 520 este un longboard de 100 cm ideal pentru inițierea în mersul pe longboard. Placa lungă din arțar cu ampatamente late (distanța dintre cele 2 truckuri, numită și wheelbase) asigură stabilitate mare. Truckuri de 180, roți moi de 70 mm și rulmenți ABEC 7. Caracteristicile unei plăci ideale pentru plimbări lungi.

 • new fish 2000 longboard chill cruising decathlon

  Fish 500

  FISH 500 este un longboard ideal pentru plimbări.

  Forma fish (datorită tailului ce se aseamănă cu o coadă de pește) și flex rigid ceea ce asigură stabilitate și confort în timpul plimbărilor lungi. Roțile moi (78A) asigură alunecare chiar și pe suprafețe neregulare. Truckurile inversate facilitează virajele și oferă un control mai bun al vitezei.

 • FISH CLASSIC

  Fish classic

  Longboardul Fish Classic este ideal pentru plimbările pe faleză. Roțile late și moi (78A) asigură aderență și confort. Longboardul are rulmenți ABEC 7, pentru a prinde o viteză mai mare.

CARVE 540

Longboard surfskate

Longboardul pentru surf skate permite reproducerea senzațiilor de surf pe asfalt. CARVE 540 este un longboard distractiv de utilizat. Pentru a învăța să mergi pe un longboard pentru carving, ai nevoie de puțină practică! Însă, este nevoie doar de câteva încercări, pentru a te bucura de progres. Îl poți folosi pentru plimbări, pe pump track sau bowl.

Cu longboardul pentru carving avansezi împingând, fără a pune piciorul pe pământ, iar odată ce virezi, prinzi viteză. Un fel de surf pe asfalt.

CUM SĂ ALEGI UN CRUISER SAU UN LONGBOARD?

Longboard pentru surfskate

CARVE 540 are un truck în față cu amplitudine mare, ceea ce permite efctuarea de viraje bruște, pentru a imita schimbul de direcție din surf. Pot fi imitate mișcări precum cut back sau bottom turn.

Este compus dintr-o placă solidă din arțar canadian și are flex rigid, pentru a asigura stabilitate în timpul virajelor. Roțile și truckurie CARVE 540 permit un control precis al plăcii, cu viteză mică sau mare!

DANCE 500

Longboard dancing - freestyle

Dancingul este o disciplină freestyle ce face parte din longboard. Ca la Downhill, această practică îmbunătățește agilitatea și echilibrul.

După cum sugerează numele, Dancingul constă în a dansa pe placă, în mișcare, pășind și făcând rotiri în același timp.

Această practică necesită o placă flexibilă și reactivă, din materiale speciale. Așadar, echipa de concepere a creat modelul Dance 500, un nou longboard  de dancing marca Decathlon Skateboarding. Am creat și un model Dance 100 pentru cei care vor să se inițieze în dancing. 

Longboard pentru dancing

 • deck longboard freestyle dancing decathlon

  Dance 100 

  DANCE 100 este un model nou de placă pentru dancing. Este gândită pentru începătorii care vor să învețe primele mișcări de dancing.
  Forma gripului este adaptată practicii de dancing. Are zone netede, pentru mișcările picioarelor și zone cu grip, pentru aderență bună.
  Roțile de 65 mm, moi (80A) asigură aderență.

 • DANCE 500

  Dance 500 

  Dance 500 este conceput pentru pesoanele care doresc să învețe sau să-și perfecționeze nivelul de Dancing.

  Placă dezvoltată în colaborare cu utilizatori, pentru a răspunde tuturor nevoilor lor.
  Placă din compozit Lemn/Fibră de sticlă cu întărituri, pentru un compromis între flexibilitate și dinamism (pop).

  Placă solidă, datorită întăriturilor din TPU la nivel de nose, tail și marginile plăcii.

Longboard Freeride

Longboard freeride / downhill

Downhill sau Freeride sunt două categorii de longboard. Ambele implică utilizarea pe drumuri cu pante și terenuri de joc, unde viteza este elementară

Trebuie să precizăm că pentru practicarea acestor discipline, sunt necesare protecții, fie că ești începător sau avansat. Două sporturi pentru amatori de senzații tari!

Longboarduri create pentru a fi manevrabile și pentru a prinde viteză. Deși plăcile se aseamănă, cea de downhill nu este recomandată pentru trickuri sau dance.

Longboardul pentru coborâre este rigid, pentru a atenua efectul de vibrație. În general, nu are nici tail nici nose și are un centru de gravitație coborât, pentru a asigura stabilitate.

CUM SĂ ALEGI UN CRUISER SAU UN LONGBOARD?

Longboard freeride 

FREE 520

FREE 520 a fost conceput pentru a învăța coborârile pe longboard.

Această placă are o formă „DROP”, care coboară centrul de gravitație, pentru stabilitate bună și viteză mare. Placă din 9 straturi rigide din arțar canadian.

Placă stabilă, manevrabilă și precisă. Truckuri montate invers, roți de 66 mm (duritate de 80a) pe rulmenți ABEC 7, pentru viteză și confort!

Sfaturi ce te-ar putea interesa

carving curves carve 540

Cum să te inițiezi în surf skate?

Longboardul pentru surf skate permite reproducerea senzațiilor de surf pe asfalt. Îl poți folosi pentru plimbări, pe pump track sau bowl. În acest articol vei descoperi toate informațiile necesare pentru inițiere in carving în deplină siguranță!

Sperăm că te-am ajutat să alegi o placă ce corespunde așteptărilor tale. Dacă mai ai întrebări, nu ezita să ne contactezi!