cum-alegi-sacul-de-dormit-camping-trekking

Cum să alegi sacul de dormit?

Sacul de dormit reprezintă cel mai bun aliat pentru a te bucura de nopți odihnitoare în camping sau în bivuac. Dintre toate modelele disponibile, nu este mereu ușor să faci alegerea cea mai potrivită. Totuși, există mai multe criterii care te pot ajuta, precum greutatea redusă, confortul și rezistența la frig. Regăsești aici toate recomandările pentru a alege sacul de dormit cel mai potrivit pentru tine.

Achiziționarea unui sac de dormit se realizează în funcție de 4 criterii mari: tipul de utilizare (greutate), temperatura exterioară, mărimea și materialul. 

Câteva recomandări înainte de a petrece o noapte în sacul de dormit

Pentru a dormi confortabil în sacul de dormit și pentru a te bucura de nopți la fel de odihnitoare ca atunci când dormi într-un pat, iată câteva recomandări de care să ții cont!

- Îmbracă-te simplu. În general, un singur strat de îmbrăcăminte este suficient.  

- Încălzește-ți extremitățile purtând o căciulă, mănuși, șosete sau folosind încălzitoare în caz de nevoie. Un bidon de apă caldă poate reprezenta o sursă de căldură (desigur, dacă acesta nu prezintă niciun risc de deschidere!)

- Știai că 70% din energia consumată se transformă în căldură? Contractându-ți mușchii, poți astfel crea o sursă de căldură înainte de a adormi!

- De asemenea, poți folosi un cearșaf pentru sacul de dormit, de preferat din mătase, pentru optimizarea căldurii din interiorul sacului.

- Și pentru a te bucura de același confort ca acasă, nu uita să iei cu tine o mică pernă!

1 - Ce sac de dormit să alegi în funcție de temperatura exterioară?

Un alt criteriu care te poate ajuta în alegerea sacului de dormit este temperatura exterioară. Dacă dormi într-un refugiu, într-un cort, pe timp de vară și într-o zonă cu temperaturi mai ridicate sau într-un cort, dar într-o zonă montană, alegerea ta va fi cu totul diferită.

Există diferite niveluri de temperatură:

- de la 0°C la 10°C: ideal pentru vremea rece sau pentru munte.
- de la 10°C la 20°C: ideal pentru serile de vară.
- peste 20°C: ideal pentru nopțile petrecute în cabană.

Trebuie să alegi sacul de dormit în funcție de condițiile de temperatură în care dormi. Dacă intenționezi, spre exemplu, să achiziționezi un sac pentru a dormi în interiorul unui refugiu încălzit sau la cabană, un sac de dormit pentru mai mult de 20°C va fi ideal.

2 - Care este tipul de utilizare a sacului de dormit? greutatea

Greutatea sacului de dormit depinde de utilizarea acestuia.

Sac de dormit pentru camping:

Dacă îți instalezi zona de campare într-un loc fix, îți recomandăm să alegi confortul sacului de dormit. Prin urmare, acest tip de sac va fi mai voluminos și mai greu. Sacii de dormit sunt dreptunghiulari și oferă mai mult spațiu pentru a te putea întoarce sau mișca cu ușurință.
Poți opta pentru modele din materiale mai plăcute la atingere, precum bumbacul și cu o lățime mai mare, pentru mai mult spațiu de dormit. Astfel, poți regăsi confortul patului de acasă!

Sac de dormit "cu formă de sarcofag" pentru bivuac, drumeție sau trekking:

Dacă mergi într-o sesiune de trekking și trebuie să transporți cortul și sacul de dormit, îți recomandăm să alegi un model ușor și compact. În general, acest tip de sac de dormit are o formă de " sarcofag. "
Acesta va ocupa mai puțin spațiu în rucsac și va asigura greutate redusă în timpul transportului. Modelele ușoare au, în general, o formă de sarcofag, pentru o mai bună rezistență la frig. Acești saci de dormit cântăresc, de cele mai multe ori, mai puțin de 1 kg, iar husa de compresie permite reducerea volumului pentru a-l putea transforma ușor.

Descoperă selecția noastră de saci de dormit (pentru iarnă, vară, pentru toate anotimpurile):

Cum să alegi sacul de dormit?

Care este temperatura limită pentru un sac de dormit? 

Este posibil ca temperatura de confort să fie completată de o temperatură limită. Dacă temperatura în care o să dormi este mai mică decât temperatura limită indicată pe sacul de dormit, riști să-ți fie frig, chiar și dacă stai ghemuit. rezistența ta la frig (care poate fi influențată de cât de corpolent ești sau de starea de oboseală), echipamentul (dacă folosești o saltea care izolează bine solul), îmbrăcămintea și condițiile meteorologice (dacă există umiditate sau vânt, spre exemplu).

sac-de-dormit-quechua-forclaz-recomandare-căldură

Știai că...?

Un sac de dormit nu produce căldură, ci conservă căldura produsă de corpul tău. Dacă ești obosit, îți este frig și te bagi într-un sac de dormit rece și umed, există riscul să-ți fie frig, indiferent de calitățile pe care le are acesta.

Respectă recomandările de mai sus pentru a dormi confortabil! 

3 - Cum să alegi mărimea sacului de dormit?

Știai că...?Există diferite mărimi de saci de dormit pentru a se adapta perfect la corpul tău.

Alegerea unui sac de dormit potrivit mărimii tale permite optimizarea protecției termice.

Cum să alegi sacul de dormit?

4 - Ce material să alegi în privința sacului de dormit?

Indiferent dacă sacul de dormit este pentru camping sau bivuac, există diferite tipuri de umpluturi, precum bumbacul, poliesterul sau puful.

Sacii de dormit pentru bivuac sunt fie din puf, fie din poliester. Cât despre sacii de dormit pentru camping, aceștia sunt fie din bumbac, fie din poliester. 

Informație de reținut: Poliesterul este un material foarte ușor de întreținut. 

Ce material să alegi în privința sacului de dormit?
Cum să alegi sacul de dormit?

Care este temperatura de confort a unui sac de dormit?

Este posibil ca temperatura de confort să fie completată de o temperatură limită. Dacă temperatura în care o să dormi este mai mică decât temperatura limită indicată pe sacul de dormit, riști să-ți fie frig, chiar și dacă stai ghemuit. rezistența ta la frig (care poate fi influențată de cât de corpolent ești sau de starea de oboseală), echipamentul (dacă folosești o saltea care izolează bine solul), îmbrăcămintea și condițiile meteorologice (dacă există umiditate sau vânt, spre exemplu).

Saci de dormit pentru copii

Echipa noastră de concepere nu a uitat de cei mici! Cu ajutorul sacilor de dormit special concepuți pentru copii, aceștia se vor bucura de primele lor nopți petrecute în camping sau în bivuac

Acești saci de dormit oferă un volum și o mărime special adaptată celor mici. Anumite modele sunt chiar reglabile și se pot adapta la înălțimea copilului. Husa acestora se poate transforma într-un buzunar pentru jucării sau într-un loc de depozitare pentru o lanternă frontală, spre exemplu.

Un punct pe care să nu-l neglijezi în alegerea sacului de dormit este înălțimea copilului. Cu cât există un volum de aer mai mare de încălzit, cu atât corpul folosește mai multă energie și există riscul de a i se face frig copilului pe timpul nopții. Astfel, trebuie mereu să alegi un sac de dormit potrivit pentru înălțimea copilului.

Cum să alegi sacul de dormit?

Sac de dormit 2 în 1

Familia de saci de dormit s-a mărit recent și noi soluții au fost concepute pentru a te bucura de nopțile petrecute în camping!

Dacă îți dorești să achiziționezi o saltea și un sac de dormit, sacii de dormit sleepin beds reprezintă o soluție 2 în 1. Acești sunt formați dintr-o saltea auto-gonflabilă și un sac de dormit. Reprezintă o soluție care oferă confort și care se instalează în câteva minute. Nu o să mai ai nevoie să transporți separat o saltea și un sac de dormit! Sacii de dormit sleepin beds se pot uni: aceasta este soluția ideală pentru a te bucura de un weekend în 2.

Întinde sacul de dormit și ești pregătit să te odihnești! Echipa noastră de concepere a gândit acest sac de dormit 2 în 1, pentru a asigura confort optim, într-un timp record și ocupând puțin spațiu.

LOCURI DE CAMPING: UNDE MERITĂ SĂ ÎȚI PUI CORTUL ÎN ROMÂNIA?

LOCURI DE CAMPING: UNDE MERITĂ SĂ ÎȚI PUI CORTUL ÎN ROMÂNIA?

România beneficiază de numeroase forme de relief, printre care munți și litoral, unde se poate realiza una dintre cele mai relaxante și aventuroase activități: campingul. Există foarte multe locuri de camping în România, unele cunoscute, altele mai puțin cunoscute, în care mersul cu cortul sau rulota poate fi o adevărată plăcere. Află din acest articol ce trebuie să iei cu tine și care sunt locurile de campare a rulotelor și corturilor în România ce merită vizitate.