comment_choisir_glacire_camping_pique

Cum să alegi rucsacul sau geanta frigorifică pentru camping?

Durata de păstrare la rece, mărimea, compactarea și confortul în timpul transportului: rucsacurile frigorifice și gențile frigorifice propun diferite soluții de păstrare la rece a alimentelor și a băuturilor, în camping sau la picnic. Îți oferim toate sfaturile și informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună alegere!

ALEGEREA UNUI RUCSAC SAU A UNEI GENȚI FRIGORIFICE SE FACE ÎN FUNCȚIE DE 4 CRITERII: DURATA DE PĂSTRARE LA RECE, VOLUMUL, COMPACTAREA ȘI CONFORTUL ÎN TIMPUL TRANSPORTULUI.

Durata de păstrare la rece

Primul criteriu care te va ajuta să alegi un rucsac sau o geantă frigorifică este capacitatea sa de a păstra la rece.

Dacă mergi în drumeție de o zi și vrei să pui în rucsacul sau geanta frigorifică ceva de mâncare și de băut pentru atunci când te vei întoarce, vei avea nevoie de o durată de păstrare la rece mai mare, decât dacă ai merge direct la un picnic.

În funcție de model, durata de păstrare la rece a alimentelor poate ajunge până la 14 ore, fără acumulatori de gheață. Rucsacurile frigorifice "Compact Fresh" sunt printre cele mai performante, datorită materialului inovator Fresh care sporește proprietarea izotermică.

Pentru a prelungi durata de păstrare la rece a rucsacului sau a genții frigorifice, poți folosi acumulatori de gheață, care au fost puși în prealabil la congelator. De asemenea, poți pune și rucsacul sau geanta frigorifică (dacă nu este prea mare) la frigider, înainte de drumeție. Cu cât rucsacul sau geanta frigorifică este mai plină, cu atât va conserva mai bine!

Capacitatea de păstrare la rece a rucsacurilor și a genților frigorifice a fost testată conform normei europene EN 12546-2, care informează asupra performanței acestora, fără adăugarea de acumulatori de gheață. Pentru a obține această normă, testele sunt realizate de un laborator extern. Aceste teste constau în a pune apă la 5°C în rucsacul/geanta frigorifică, acesta/aceasta fiind poziționate într-un mediu de 32°C. Interesul este acela de a măsura timpul în care apa se încălzește până la o temperatură de 15°C. 

Lunchbox

Volumul

Volumul unui rucsac sau al unei genți frigorifice poate varia de la 10 la 36 litri.

Tu ești cel care trebuie să aleagă modelul care corespunde cel mai bine propriilor nevoi. Mergi la picnic în 2? În familie? Sau cu prietenii? Cantitatea de mâncare pe care va trebui să o transporți va fi diferită în funcție de fiecare situație. Atenție, nu alege un rucsac sau o geantă frigorifică prea mare! Un rucsac sau o geantă frigorifică goală își va pierde din performanța de păstrare a conținutului la rece, spre deosebire de un rucsac/o geantă frigorifică plină. 

Dacă ești mai degrabă în căutarea unei "genți frigorifice mici" pentru o masă individuală, există, de asemenea, gențile tip lunch box în care pot fi puse cutii alimentare cu mâncare pentru una sau două persoane. Aceste tipuri de genți sunt mai mici de 5 litri și permit păstrarea la rece a mâncării în timpul drumeției sau atunci când mergi la serviciu. 

geantă frigorifică-compactare-pliere-flexibilitate- rigiditate

Gradul de compactare

Alegerea unui rucsac sau a unei genți frigorifice se poate face, de asemenea, în funcție de gradul de compactare.
Dacă ai puțin spațiu de depozitare disponibil acasă sau portbagajul este mereu plin atunci când mergi în camping, un rucsac sau o geantă frigorifică flexibilă oferă avantajul de a putea fi pliat(ă), pentru a ocupa foarte puțin spațiu. Astfel, nu ești nevoit să găsești un spațiu de depozitare. În varianta pliată, rucsacul sau geanta frigorifică poate fi pusă oriunde. 

Alte genți frigorifice folosesc un sistem autogonflabil, ceea ce le permite o compactare ușoară: este suficient să deschizi valva și să presezi geanta frigorifică, pentru a scoate aerul și a deveni compactă! De altfel, sistemul autogonflabil le sporește, în paralel, capacitatea izotermică. 

În cele din urmă, gențile frigorifice rigide oferă un grad mic de compactare, dar asigură mai multă rezistență. Pe de altă parte, acestea dispun de cele mai multe ori de un sistem electric de răcire. 

Atenție! Flexibilitatea nu înseamnă fragilitate.  Anumite rucsacuri și genți frigorifice sunt prevăzute cu o bază din materiale rezistente, care permite utilizarea acestora pe toate tipurile de teren.

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE RUCSACURILE FRIGORIFICE

Tansportarea ușoară

Dacă mergi în drumeție, rucsacurile frigorifice îți vor păstra la rece picnicul până la 5 ore, fără a folosi acumulatori de gheață. Cu această inovație 2 în 1, nu trebuie să alegi între un rucsac frigorific și o geantă frigorifică! 

Toate celelalte genți frigorifice sunt revăzute cu chingi care permit transportarea pe umăr. 

LOCURI DE CAMPING: UNDE MERITĂ SĂ ÎȚI PUI CORTUL ÎN ROMÂNIA?

LOCURI DE CAMPING: UNDE MERITĂ SĂ ÎȚI PUI CORTUL ÎN ROMÂNIA?

România beneficiază de numeroase forme de relief, printre care munți și litoral, unde se poate realiza una dintre cele mai relaxante și aventuroase activități: campingul. Există foarte multe locuri de camping în România, unele cunoscute, altele mai puțin cunoscute, în care mersul cu cortul sau rulota poate fi o adevărată plăcere. Află din acest articol ce trebuie să iei cu tine și care sunt locurile de campare a rulotelor și corturilor în România ce merită vizitate.