Cum să alegi corect mărimea costumului de schi

Cum alegi corect mărimea costumului de schi?

Descoperă ce măsurători trebuie să iei în calcul, pentru a alege mărimea potrivită a costumului de schi pentru fiecare membru al familiei

Plănuiești o vacanță la schi? Pentru a te simți confortabil pe pârtie, este foarte important ca echipamentul să fie de calitate. Știm că un costum de schi nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanță, dar nu este mereu ușor să alegi mărimea potrivită. Decathlon te ajută să alegi corect mărimea costumului de schi.

Cum să alegi corect mărimea costumului de schi

De ce să porți un costum de schi?

Schiul se practică în zăpadă, așadar, este esențial să te protejezi de umiditate și frig. Atunci când temperaturile scad, corpul începe să resimtă disconfort. În cadrul unei activități sportive, corpul trebuie să fie bine încălzit, pentru a evita accidentările.

Așadar, este important să porți haine adaptate sporturilor de iarnă. Geaca și pantalonii sunt frecvent alese de majoritatea practicanților de sporturi de iarnă, însă, pentru unii, costumul de schi rămâne cea mai bună variantă. Indiferent că este vorba despre schi alpin, freeride, de tură sau schi fond, costumul de schi trebuie să fie suficient de strâns pe corp pentru a asigura căldură, dar și suficient de larg, pentru a permite purtarea lenjeriei de corp.

Cum să alegi corect mărimea costumului de schi

De ce este important să alegi corect mărimea costumului de schi

Mărimea și croiala costumului de schi trebuie să țină de cont de disciplina practicată. În cazul disciplinelor de schi menționate mai sus,este recomandat să alegi o mărime puțin mai mare decât cea obișnuită.

Însă, în cazul practicanților de schi racing, costumul de schi trebuie să se muleze perfect pe corp, pentru că ai nevoie de aerodinamism; astfel, viteza în timpul cursei crește. Aceasta este o disciplină de competiție, rezervată doar sportivilor antrenați în acest sens.

Cum alegi corect mărimea costumului de schi? ghid de alegere corectă a mărimii (damă)

Pentru a alege un costum de schi adaptat, ca mărime, conformației, este recomandat să măsori circumferința pieptului, a șoldurilor, și, bineînțeles, înălțimea. Apoi, poți suprapune măsurătorile obținute cu indicațiile de mai jos:

- Mărimea XS este adaptată persoanelor de până la 1,55 m înălțime, cu o circumferință maximă a pieptului de 80 cm și a șoldurilor de 87 cm.
- Mărimea S este adaptată persoanelor de până la 1,66 m înălțime, cu o circumferință maximă a pieptului de 88 cm și a șoldurilor de până la 94 cm.
- Mărimea M este adaptată persoanelor cu o înălțime între 1,67m - 1,80m, cu o circumferință maximă a pieptului de 88 cm și a șoldurilor de până la 94 cm (singura diferență dintre mărimile S și M este înălțimea utilizatorului).
- Mărimea L este adaptată persoanelor cu o înălțime între 1,57 -1,67 m, cu o circumferință a pieptului de până la 98 cm și a șoldurilor de până la 104 cm.
- Mărimea XL corespunde acelorași măsurători ale pieptului ca și mărimea L, dar este ma degrabă potrivită unei persoane cu înălțimea de 1,70 -1,80 m. .


Totuși, probarea produsului este cea mai bună metodă de verificare a mărimii corecte așa că, dacă ai posibilitatea, mergi în cel mai apropiat magazin Decathlon. Dacă, în mod obișnuit, porți M, este posibil ca pentru costumul de schi să ți se potrivească mai bine mărimea L. Sau invers.

Cum să alegi corect mărimea costumului de schi

Cum să alegi costumul de schi pentru bărbați

Conformația feminină este diferită de cea masculină, dar criteriile de alegere a mărimii costumului de schi sunt similare: se ia în calcul înălțimea, circumferința pieptului și cea a taliei:

-La o înălțime de până la 1,68 m, se recomandă mărimea XS, mai ales dacă circumferința taliei măsoară sub 76 cm iar cea a bustului este de maximum 91 cm.
- La o înălțime de până la 1,75 m, alege mărimea S. Aceasta este adaptată mai ales persoanelor cu o circumferință a șoldurilor de 76 - 81 cm și o circumferință a pieptului de 91 - 99 cm.
-Mărimea M este adaptată persoanelor cu o înălțime de până la 1,83 m , cu o circumferință a șoldurilor între 81-86 cm și a pieptului între 96 -104 cm.
-Mărimea L este adaptată persoanelor cu o înălțime de până la 1,91m , cu o circumferință a șoldurilor între 86-91 cm și a pieptului între 101-109 cm.
-Dacă ai o înălțime între 1,83 -1,98 m, , o circumferință a șoldurilor între 91 - 96 cm și a pieptului între 107 - 115 cm, alege mărimea XL.

Aceste măsurători sunt orientative, dacă ai posibilitatea, mergi în cel mai apropiat magazin Decathlon pentru a proba. Astfel, echipamentul va avea croiala corectă, pentru ca tu să te bucuri de confort pe pârtie.

Cum alegi corect mărimea costumului de schi? ghid de alegere corectă a mărimii (copii)

Modalitatea de a alege mărimea costumului de schi pentru copii este ușor diferită. Mărimea îmbrăcămintei pentru copii nu este exprimată în litere, ci în funcție de vârstă. Mărimea produselor noastre pentru copii este strâns legată de înălțime. De asemenea, nu uita că, între fete și băieți sunt diferențe de conformație.

Ghid de alegere corectă a mărimii pentru fetePoți lua în considerare următoarele:
-Pentru o înălțime de aproximativ 1,16 m, o circumferință a pieptului și a șoldurilor de 43 cm, mărimea recomandată este cea de 5-6 ani.
- Pentru o înălțime de până la 1,30 m, o circumferință a pieptului și a șoldurilor de 46 cm, mărimea recomandată este cea de 7-8 ani.
- Pentru o înălțime de aproximativ 1,44 m, o circumferință a pieptului și a șoldurilor de 49 cm, mărimea recomandată este cea de 9-10 ani.

Ghid de alegere corectă a mărimii pentru fetePrincipala diferență între mărimile pentru fete și cele de băieți este dată de circumferința taliei și a șoldurilor, cu valori puțin mai mari în cazul fetelor:
-Pentru o înălțime de aproximativ 1,16 m, o circumferință a pieptului și a șoldurilor de 46 cm, mărimea recomandată este cea de 5-6 ani.
Pentru o înălțime de până la 1,30 m, o circumferință a pieptului și a șoldurilor de 49 cm, , mărimea recomandată este cea de 7-8 ani.
- Pentru o înălțime de aproximativ 1,44 m, o circumferință a pieptului și a șoldurilor de 52 cm, , mărimea recomandată este cea de 9-10 ani.

La fel ca în cazul mărimilor de adulți, și cele de copii pot varia în funcție de modelul costumului de schi. Pentru ca cel mic să se simtă confortabil în costumul ales, recomandăm, dacă există posibilitatea, să mergeți împreună în magazin pentru a proba.

Cum să alegi corect mărimea costumului de schi

Alte criterii pentru alegerea corectă a mărimii costumului de schi

Mărimea este un criteriu important, dar ia în considerare și:

- Impermeabilitatea : Este extrem de important ca îmbrăcămintea de schi să fie impermeabilă, pentru a te proteja de temperaturile negative. Această proprietate împiedică pătrunderea apei. Pentru a verifica dacă un echipament este impermeabil, verifică eticheta unde este notată valoarea în Schmerbers (unitatea de măsură pentru impermeabilitatea textilelor). Cu cât această valoare este mai mare, cu atât îmbrăcămintea este mai impermeabilă. Verifică și etanșeitatea cusăturilor.

- Izolarea termică: Un costum de schi din materiale călduroase, cu putere de izolare, te vor proteja de frig. Căptușeala din vatelină sau polar asigură căldura necesară pentru zilele petrecute pe pârtie. Pentru confort optim, este recomandat să respecți principiul celor 3 straturi.

- Respirabilitatea: Un echipament impermeabil, cu o bună capacitate de izolare este cu adevărat eficient dacă este și respirant. Transpirația trebuie evacuată, altfel, există riscul ca interiorul costumului să se ude. Și valoarea indicelui de respirabilitate poate fi verificată direct pe produs, la fel ca impermeabilitatea. Valoarea, exprimată în RET, este prezentă pe etichetă. Cu cât această valoare este mai mică, cu atât materialul este mai respirant. Recomandăm să alegi un combinezon cu o valoare RET între 6 și 12.

Profită din plin de zăpadă, cu un echipament complet și rezistent. Ai nevoie de recomandări personalizate? Cere sfatul experților noștri din magazin. Descoperă și ghidul nostru de alegere corectă a clăparilor de schi.

CUM SĂ ALEGI CORECT PANTALONUL DE SCHI

CUM SĂ ALEGI CORECT PANTALONUL DE SCHI

Impermeabilitate, respirabilitate, strat protector sau membrană... nu știi ce model de pantalon de schi să alegi? Îți oferim toate informațiile necesare pentru ca tu să faci alegerea corectă și să te simți confortabil pe pârtie.