Cum să alegi corect îmbrăcămintea de schi și snowboard

Cum să alegi corect lenjeria de corp pentru schi și snowboard

Schi pe pârtie, schi de tură, freeride, freestyle, snowboard sau săniuș - orice ai alege dintre aceste sporturi de iarnă, toate au un element comun: importanța lenjeriei de corp. Iată recomandările noastre:

În timpul practicării de sporturi de iarnă, folosirea unei lenjerii de corp adaptate este extrem de importantă. Dar care este rolul acestei lenjerii de corp? Fiind primul strat, permite evacuarea transpirației, pentru a menține pielea uscată, dar și pentru a asigura căldură și confort. Iată cele mai importante criterii pentru alegerea corectă a lenjeriei de corp.

Pentru a alege corect lenjeria de corp pentru schi și snowboard, ține cont de următoarele 3 aspecte:

  • Cum să alegi corect îmbrăcămintea de schi și snowboard

    Evacuarea transpirației

  • Cum să alegi corect îmbrăcămintea de schi și snowboard

    Aportul de căldură

  • Cum să alegi corect îmbrăcămintea de schi și snowboard

    Reducerea riscului de apariție a mirosurilor neplăcute

CE ESTE LENJERIA DE CORP PENTRU SCHI ȘI SNOWBOARD?

Lenjeria de corp pentru sporturi de iarnă este formată, în general, din colanți lungi sau 3/4 și dintr-o bluză. Indiferent ce sport de iarnă ai practica, alegerea corectă a lenjeriei de corp poate face diferența în ceea ce privește căldura resimțită de corp, dar și confortul din timpul practicării. Concepută din materiale din ce în ce mai tehnice și mai ingenioase, lenjeria de corp este mulată, pentru a permite adăugarea celorlalte 2 straturi de îmbrăcăminte.

Cum să alegi corect îmbrăcămintea de schi și snowboard
lenjerie schi

1. Evacuarea transpirației

Nimic nu poate fi mai deranjant ca lenjeria de corp umedă de transpirație, care se lipește de corp și lasă să se instaleze senzația de frig. Una dintre funcțiile esențiale ale lenjeriei de corp pentru sporturi de iarnă este evacuarea transpirației, pentru a menține constant pielea uscată. Lenjeria de corp din bumbac nu are aceste proprietăți, prin urmare, se menține umedă. Pentru a te bucura de căldura oferită de lenjeria de corp, alege un material sintetic, dar tehnic, a cărui structură și compoziție să permită absorbția și evacuarea transpirației. Unele modele de lenjerie de corp dispun de materiale mai respirante în zonele predispuse la transpirație, cum ar fi spatele.

lenjerie de corp termică, pentru schi

2. Aportul de căldură

Lenjeria de corp termică are rolul de a reține și refolosi căldura produsă de corp, evacuând, în același timp, transpirația. Purtată direct pe piele, aceasta devine primul strat de haine, urmat de cel izolator, apoi de cel impermeabil.

În timpul iernii, lenjeria de corp trebuie să asigure, în primul rând, căldură. În funcție de temperatură și de rezistența ta la frig, alege un model de colanți lungi sau 3/4, o bluză cu guler (mai înalt sau mai mic, după cum preferi). Pentru și mai mult confort, poți adapta grosimea lenjeriei de corp în funcție de celelalte 2 straturi de haine pe care le porți. Dacă porți un strat 2 gros și cu puternic efect izolator, cum ar fi un polar sau o geacă de puf/ vatelină, alege, mai bine, o bluză mai subțire, pentru a nu-ți fi prea cald.

3 - REDUCEREA RISCULUI DE APARIȚIE A MIROSURILOR NEPLĂCUTE

Lenjeria de corp pentru sport are și un inconvenient: mirosul de transpirație se poate impregna în material și poate persista chiar și după spălare. Nu e prea plăcut...Din fericire, există modele de lenjerie de corp pentru schi care nu rețin mirosurile neplăcute. Rezistența la apariția mirosurilor neplăcute este clasificată, conform criteriilor Decathlon, în următoarele categorii: foarte redusă, redusă, medie, puternică, foarte puternică. Toate aceste informații sunt precizate în descrierile produselor.

SPORTURI DE IARNĂ: CÂTE UN MODEL DE LENJERIE DE CORP PENTRU FIECARE!

Schi pe pârtie, schi de tură, freeride, freestyle, snowboard sau săniuș …fiecare dintre aceste sporturi se practică în condiții diferite, la intensități diferite. Astfel, trebuie doar să alegi ce ți se potrivește. Dacă practici în mod intensiv schi de tură, de exemplu, lenjeria de corp aleasă trebuie să fie ușoară și respirantă. Însă, dacă ești abia la început și vrei să acorzi timp procesului de inițiere, atunci, alege o lenjerie de corp călduroasă. Ține cont și de perioada în care vei practica sportul prefereat, precum și de vreme, pentru a putea doza cum trebuie atât căldura, cât și evacuarea transpirației. Și, având în vedere că resitența la frig este diferită de la persoană la persoană, la fel este și cantitatea de transpirație. Dacă nu știi ce model ți se potrivește, poți cere o recomandare!

Lenjerie de corp termică și pentru cei mici
Cum să alegi corect îmbrăcămintea de schi și snowboard

SFATUL ECHIPEI WEDZE PENTRU A EVITA IRITAȚIILE PROVOCATE DE FRECARE

Materialul sintetic purtat direct pe piele poate duce, în combinație cu transpirația, la apariția frecării și a iritațiilor. Pentru confort, poți alege lenjerie de corp ale cărei cusături sunt plate, pentru a evita frecarea acestora de piele. Materialul trebuie să fie moale și fin la atingere, pentru a evita apariția iritațiilor. În acest caz, este vorba despre SEAMLESS (fără cusături)+ sau SEAM 0 (0 cusături ).

Acum ai toate informațiile necesare pentru a alege modelul potrivit de lenjerie de corp, pentru sporturile de iarnă!

signature-chloe2

CHLOÉ

Membră a echipei de comunicare Wedze

Pasionată de schi și de sporturi de iarnă

Îmbrăcămintea pentru schi: cum te pregătești pentru o experiență plăcută pe pârtie

Îmbrăcămintea pentru schi: cum te pregătești pentru o experiență plăcută pe pârtie

Regula celor 3 straturi si de ce sa o aplici Cum alegi cea mai buna geaca impermeabila Trucuri pentru a-ti proteja de frig extremitatile corpului