Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?

Iată câteva informații cheie pentru a alege cea mai bună metodă de transport și pentru a ști totul despre un port-bebe!

Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?

Știm că pentru tine este important să te poți deplasa ușor alături de copil. Căruciorul poate fi uneori inconfortabil: pot exista probleme legate de greutatea acestuia, accesibilitate și mărime. Astfel, pentru a avea bebelușul aproape de tine, dar și mâinile libere, port-bebeul reprezintă soluția ideală.

CE TIP DE PORT BEBE SĂ ALEGI PENTRU COPILUL TĂU?

Port-bebeul este un mod de transport cu numeroase avantaje; acesta îți permite să-ți ții copilul mai aproape de tine, oferind confort și siguranță, dar permițându-ți să ai mâinile libere pentru a face mai multe lucruri în același timp. În funcție de model, port-bebeul se potrivește pentru copii de câteva luni sau de câțiva ani, pentru utilizare zilnică sau pentru drumeție în natură! Formatul său universal este foarte la modă. Acesta este un accesoriu util atât acasă, cât și în exterior, potrivit pentru o utilizare regulată sau ocazională.
Nu știi ce să alegi între un port-bebe clasic și unul tip wrap? Ai auzit vorbindu-se despre port-bebeul cu formă fiziologică sau port-bebeul ergonomic? Îți oferim recomandările noastre pentru a alege cel mai potrivit port-bebe!

Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?

CE TREBUIE SĂ COMPARI?

Există diferite tipuri de port-bebe, fiecare având caracteristicile și avantajele sale. În primul rând, trebuie să alegi criteriile care sunt esențiale pentru tine, pentru a găsi port-bebeul care ți se potrivește cel mai bine.

Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?
Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?
Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?
Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?

CÂTE TIPURI DE PORT-BEBE EXISTĂ?

Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?

CE ÎNSEAMNĂ UN PORT-BEBE CU POZIȚIE FIZIOLOGICĂ SAU UN PORT-BEBE ERGONOMIC?

Port-bebeul cu formă fiziologică sau port-bebeul ergonomic este unul care respectă poziția naturală a corpului și care respectă nevoile pe care un copil le are în timpul creșterii.
Port-bebeurile preformate asigură, de asemenea, o poziție fiziologică copilului. Fără întărituri metalice și cu diverse puncte de reglare, mai ales în zona taliei și a bretelelor, aceste modele sunt foarte simplu de utilizat și, de cele mai multe ori, în acestea copilul se poate instala mult mai ușor.
Pentru a te asigura că port-bebeul respectă o bună poziție fiziologică: alege un port-bebe care permite poziționarea în forma literei "M" :
- spatele ușor rotunjit;
- genunchii sunt flexați deasupra șoldurilor/șezutului;
- bazinul este aliniat cu umerii;
- picioarele flexate și bazinul înapoi;
- capul este întors pe o parte pentru a elibera căile respiratorii ale copilului;
Copilul este poziționat la "înălțimea la care fruntea lui se află la nivelul bărbiei părintelui. "

Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?

CARE ESTE CEL MAI RECOMANDAT PORT-BEBE PENTRU NOU-NĂSCUȚI?

Pentru nou-născuți, port-bebeul ventral este cel mai recomandat. În primele șase luni, este de preferat să folosești un port-bebe tip wrap. Acesta îi permite bebelușului să stea cel mai aproape de părinte, oferind chiar un contact direct.
Totuși, anumite mărci propun un kit pentru "nou-născuți", care completează port-bebeul cu alte accesorii suplimentare: înălțător, pernă etc.

CARE ESTE CEL MAI POTRIVIT PORT-BEBE PENTRU PRACTICAREA DE DRUMEȚIE?

Este plăcut pentru un părinte să se poată plimba în weekend, pentru a-și dezmorți picioarele sau pentru a lua o gură de aer alături de copilul său, păstrându-și libertatea de mișcare. De asemenea, te poți bucura de mersul pe jos pentru a adormi ușor copilul.
Anumite criterii par a fi mai importante decât altele, precum respirabilitatea sau asigurarea unui confort maxim, astfel încât să poți transporta copilul pentru una sau mai multe ore, fără a provoca un disconfort pentru copil sau pentru tine.
Pentru persoana care transportă copilul, este esențial să poată regla bretelele de la port-bebe la fel ca la un rucsac, dar și să găsească un material de calitate, astfel încât port-bebeul să fie rezistent în timpul utilizării și să reziste la mișcările repetate și la frecare. Totul într-un format cât mai ușor și cât mai compact.

Pentru plimbările mai lungi sau pentru drumeții, este recomandat să aibă între 18 luni și 36 de luni, și să fie transportat într-un port-bebe rigid. Cu toate acestea, trebuie să ții cont că acest mod de transport nu se potrivește cu o practică sportivă intensă.

Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?
Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?

CARE ESTE RECOMANDAREA NOASTRĂ?

Pentru a alege cel mai potrivit port-bebe este important ca acesta să respecte fiziologia copilului, dar să ofere și confort în timpul transportului. Astfel, trebuie să alegi un port-bebe potrivit vârstei, înălțimii și greutății copilului, dar și adaptat conformației persoanei care îl va folosi.
Atunci când îl folosești pentru prima dată, îți recomandăm să te afli deasupra unui spațiu sigur și să primești ajutor de la o altă persoană (care a mai folosit un port-bebe înainte) care te poate ghida în fixarea port-bebeului.

Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?
Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?

DESCOPERĂ PORT-BEBEUL NOSTRU CU POZIȚIE FIZIOLOGICĂ, CREAT ALĂTURI DE O ECHIPĂ DE SPECIALIȘTI

La Quechua, noi avem cunoștințele tehnice necesare în conceperea rucsacurilor, dar pentru a folosi această expertiză și a dezvolta acest port-bebe ne-am alăturat experților în fiziologia copiilor: un formator pentru transportarea copiilor în poziții fiziologice, o moașă, un fizioterapeut și un osteopat. Aceștia ne-au fost alături în fiecare etapă a dezvoltării, pentru a ne ajuta să facem cele mai bune alegeri (materiale, formă, reglări, posturi) și pentru a garanta cel mai bun confort pentru copil (poziție fiziologică) și pentru spatele tău.
Astfel, acest port-bebe a fost conceput pentru un copil de 8-9 luni, cu o greutate de până la 15 kg, care poate sta singur în șezut. Poziția a fost optimizată pentru a oferi un port-bebe fiziologic. 2 poziții au fost validate pentru a garanta confort optim copilului și persoanei care-l transportă: o poziție ventrală, cu fața spre tine, pentru început și o poziție dorsală pentru atunci când copilul va fi puțin mai mare.
Bretelele sunt ajustabile și căptușite pentru mai mult confort. Acesta este prevăzut cu o glugă retractabilă care protejează de razele UV și de apă în caz de ploaie ușoară. Spatele este conceput din material textil cu perforații care facilitează circulația aerului și oferă ventilare pe vreme caldă. Port-bebeul este prevăzut cu numeroase buzunare care îți oferă autonomie în timpul ieșirilor, pentru a depozita în acestea lucrurile necesare: cheile, scutece de schimb, un bidon cu apă, telefonul etc.

Cum să alegi cel mai potrivit port-bebe?