Cum transporți bebelușul în poziție fiziologică? 5 recomandări de siguranță
Indiferent de sistemul de transport pe care-l alegi pentru copilul tău, este necesar să respecți câteva recomandări de siguranță.
👶🏼 Alege cea mai bună metodă de transportare:
Verifică calitatea și starea sistemului de transportare, indifferent de tipul acestuia.
Chiar dacă este vorba de un port-bebe tip wrap sau de unul cu poziție fiziologică, trebuie să-i analizezi starea generală pentru a nu exista deșirări ale materialului sau în zona chingilor.
Atenție, de asemenea, la limitele de greutate, vârstă și la prezența materialelor care trebuie evitate.
Alege, spre exemplu, bumbacul biologic în detrimentul altor materiale.
👶🏼 Rămâi atent:
Pentru ca transportarea într-un port-bebe cu poziție fiziologică să se realizeze în siguranță, trebuie verificat regulat dacă bebelușul își păstrează poziția verticală, cu bărbia scoasă din piept, cu căile respiratorii eliberate, cu fața descoperită.
Evită, de asemenea, așa-numita poziție a leagănului alungit, cu spatele bebelușului așezat în partea de jos a materialului.
A nu se folosi port-bebeul tip wrap în timpul somnului sau pentru a dormi.
👶🏼Evită comportamentul riscant:
Este întotdeauna bine să ne amintim că în timpul folosirii unui port-bebe tip wrap sau a unuia ergonomic, abuzul de alcool, droguri sau chiar utilizarea anumitor medicamente trebuie evitată.
Port-bebeurile cu poziție fiziologică, chiar dacă sunt omologate, nu înlocuiesc în niciun caz scaunul auto sau port-bebeul pentru bicicletă.
În timpul plimbării sau a drumeției, evită șocurile și riscul de cădere.
Sporturile periculoase sau intense trebuie, de asemenea, evitate.
👶🏼Alege îmbrăcămintea potrivită pentru bebeluș:
Pentru a evita disconfortul cauzat de senzația de cald sau de frig, se recomandă alegerea îmbrăcămintei potrivite, atât pentru bebeluș, cât și pentru persoana care-l transportă.
Port-bebeul cu poziție fiziologică sau cel tip wrap sunt considerate, în funcție de grosime, drept un strat de îmbrăcăminte.
Protejează extremitățile bebelușului: mai ales picioarele.
Atenție la pierderea încălțămintei sau a șosetelor în natură!
Acoperă-i capul și pune-l să poarte chiar și ochelari de soare, mai ales dacă optezi pentru un transport în poziție dorsală.
👶🏼Trebuie să știi când să renunți la acest sistem de transport:
La fel ca în drumeția pe munte, trebuie să știi uneori când să renunți la acest sistem de transportare a copilului.
Dacă ai sentimentul că trebuie să-ți ții copilul, este pentru că există cu siguranță o problemă cu înnodarea port-bebeului tip wrap sau cu elementele de fixare ale port-bebeului clasic. În acest caz, este de preferat să scoți copilul din port-bebe, să verifici port-bebeul și apoi să refixezi copilul în acesta, dacă este cazul.