Cum  să-ți îmbraci copilul purtat în timpul drumeției?

Cum să-ți îmbraci copilul purtat în timpul drumeției?

Dacă ții copilul într-o bandulieră/ într-un sling sau într-un marsupiu ergonomic va fi bătut de vânt. Port-bebe-ul constituie deja aproape un prim strat de îmbrăcăminte.

Așa că lasă-l îmbrăcat mai degrabă doar în body sau într-un tricou dintr-un material ușor și respirant. Mai presus de toate, gândește-te să îi acoperi cât mai mult din corp ( brațe, picioare) pentru a-l proteja de razele soarelui; nu uita de elementele obligatorii ale echipamentului: pălărie/șapcă și ochelari de soare!

Cum  să-ți îmbraci copilul purtat în timpul drumeției?

Cum să îți îmbraci copilul vara în timpul drumețiilor:

Dacă ții copilul într-o bandulieră/ într-un sling sau într-un marsupiu ergonomic va fi bătut de vânt. Port-bebe-ul constituie deja aproape un prim strat de îmbrăcăminte. Așa că lasă-l îmbrăcat mai degrabă doar în body sau într-un tricou dintr-un material ușor și respirant. 

Mai presus de toate, gândește-te să îi acoperi cât mai mult din corp ( brațe, picioare) pentru a-l proteja de razele soarelui; nu uita de elementele obligatorii ale echipamentului: pălărie/șapcă și ochelari de soare! Pe de altă parte, dacă ai un port-bebe rigid, utilizează o jachetă cu protecție împotriva vântului și o pălărie deoarece copilul stă atât într-un loc cât mai aerisit, cât și mai expus la frig sau la vânt. Nu neglija încălțămintea celui mic deoarece partea de sus a picioarelor este extrem de sensibilă la razele soarelui. Nu uita să utilizezi cremă de protecție solară! 

Nu uita! Limitează la maximum expunerea la razele puternice ale soarelui! Încearcă să alei ieșirile înainte de ora 12 sau după ora 16!


Cum să-ți îmbraci copilul iarna în timpul drumețiilor:

Ai grijă să respecți regula celor 3 straturi! Primul strat se află în contact direct cu pielea ( tricou, colanți, body) și este călduros, dar și respirant. Lâna merinos este îndeosebi de potrivită și preferată în defavoarea bumbacului. Datorită acesteia vor fi evitate episoadele de frig provocare de transpirație. Cel de-al doilea strat este de tip polar și este necesar pentru un aport optim de căldură. În ceea ce privește cel de-al treilea strat ( jachetă, combinezon), acesta este călduros și/ sau impermeabil în funcție de activitatea practicată. 

Pentru a reduce atât disconfortul faldurilor, cât și podurile termice, optează pentru un tip de combinație de 3 straturi care va asigura protecția optimă a copilului. Gândește-te la protecția extremităților! Zona capului, atât la copii, cât și la adulți este una din principalele surse de pierdere a căldurii, deci este obligatorie purtarea unei căciuli! Acordă o atenție sporită mâinilor și picioarelor! Mai puțin evident, dar, de asemenea, foarte importantă este purtarea ochelarilor de soare( chiar și în timpul iernii razele UV sunt prezente)!

Cum  să-ți îmbraci copilul purtat în timpul drumeției?

Iarna, purtarea copilului într-o bandulieră/într-un sling sau într-un marsupiu ergonomic va asigura temperatura de confort. Dacă utilizezi un port-bebe rigid, acoperă copilul astfel încât să fie protejat de vânt și curent. Amintește-ți că porți copilul și mergi în același timp, deci vei avea un sentiment diferit decât cel static al copilului. Nu uita că fiziologia copilului face ca acesta să răcească mult mai rapid decât un adult în condiții de frig, deci limitează-te la ieșiri scurte (1/2h -1h max. în funcție de temperatura exterioară) pe vreme frumoasă! 

Copii de vârste fragede nu-și pot exprima bine senzațiile de frig/ de căldură/ de oboseală așa că îți recomandăm să îl întrebi frecvent dacă îi este frig. Verifică-i deseori dacă mâinile și picioarele i s-au răcit prea tare chiar dacă poartă mănuși și este încălțat corespunzător. Pentru a reactiva rapid circulația către extremități, da-l jos pe cel mic și faceți împreună câțiva pași. În ceea ce îi privește pe cei mai mici, poți frecționa bine mâinile și picioarele sau mișcă-i, încurajează-i să-și miște membrele ( copii reacționează foarte binea atunci când încerci să îi gâdili-răspund foarte bine).