Cum să aleg banda de alergare?

Cum să aleg banda de alergare?

Banda de alergare este un aparat eficient pentru întreținerea formei fizice și a sănătății sau pentru îmbunătățirea performanțelor. Permite realizarea antrenamentelor din confortul casei, în orice moment al zilei. Vrei să-ți cumperi o bandă de alergare, dar nu știi pe care să o alegi? Te ghidăm noi!

În primul rând, stabilește scopul pentru care îți dorești să achiziționezi banda. La Decathlon, vei găsi atât benzi de alergare, cât și benzi pentru mers. Care e diferența majoră? Banda de alergare este gândită și concepută cu o amortizare și o recuperare adaptată pentru alergare. Banda de mers asigură confort optim și o ergonomie adaptată mersului. Odată ce ți-ai stabilit scopul pentru care îți dorești banda - pentru mers sau pentru alergare - te poți concentra în continuare pe criteriile de mai jos, pentru a face alegerea potrivită.

Cum să aleg banda de alergare?

Viteza maximă

Îți recomandăm să alegi o bandă de alergare care să aibă o viteză maximă mai mare cu 4/6 km/ h în raport cu ritmul tău din timpul alergării sau mersul obișnuit.
În acest mod, îți poți varia fazele de accelerare și decelerare, metodă prin care îți poți îmbunătăți rezistența, respirația și progresia.

Cum să aleg banda de alergare?

Suprafața benzii de alergare

Ține cont atât de lățimea, cât și de lungimea suprafeței de alergare. Dacă ai un fuleu mai mare, alege o bandă de alergare cu suprafața mai lungă. În privința lățimii, alege în funcție de ce ești obișnuit(ă) să utilizezi. Dacă nu îți este cunoscută banda de alergare/mers, alege o bandă cu suprafața mai lată, pentru a te simți în siguranță și pentru mai mult confort în timpul practicii.  De asemenea, testează mai multe sisteme de amortizare, de la mai multe modele diferite, pentru a găsi banda de alergare/mers potrivită pentru tine.

CUM SĂ ALEG BANDA DE ALERGARE?

Programele și indicatorii de performanță

Atunci când utilizezi banda de alergare, indicatorii de pe consolă sunt indicatori primordiali în realizarea antrenamentelor. Cel mai des întâlniți indicatori: viteza, durata, distanța, caloriile arse și chiar frecvența cardiacă. Ultimul indicator funcționează cu ajutorul unei centuri cardiace sau a unor senzori metalici cardiaci prezenți pe brațele benzii de alergare. De asemenea, anumite benzi de alergare sunt prevăzute cu antrenamente complete. Majoritatea antrenamentelor pot fi personalizate, pentru a-ți putea crește sau scădea nivelul de dificultate.

CUM SĂ ALEG BANDA DE ALERGARE?

Sistemul de înclinare

Sistemul de înclinare este o funcție importantă pentru o bandă de alergare. Acesta îți permite să îți intensifici efortul muscular la nivelul mușchilor din spatele gambelor, cvadricepșilor și a mușchilor fesieri. Bine de știut : înclinarea poate fi manuală sau motorizată. Motorizarea permite înclinarea suprafeței benzii de alergare/mers în timpul activității, ceea ce nu este posibil în cazul celei manuale.

Cum să aleg banda de alergare?

Conexiunea

Mai multe modele de benzi de alergare se pot conecta prin bluetooth, ceea ce îți permite să o conectezi la tabletă, smartphone, astfel încât să poți utiliza aplicațiile sportive preferate. Aplicațiile Kinomap și Domyos E-Connected sunt compatibile bluetooth.

Bandă compactă, ușor de pliat

Spațiul de depozitare.  Probabil deja te-ai gândit la ce spațiu să dedici aparatului de fitness. Există mai multe tipuri de benzi de alergare foarte compacte, pe care le poți depozita pe orizontal sau pe vertical. Toate benzile de alergare din gama noastră sunt pliabile și, odată pliate, reduc spațiul ocupat pe sol.

Dacă îți dorești mai mult confort, există mai multe opțiuni în funcție de model: difuzor, ventilator sau chiar telecomandă, adaptată pentru aderență în timpul practicii.

Cum să alegi banda de alergare?

Beryl

Specialistul în fitness

Înainte de a-ți începe antrenamentul, îți recomandăm să consulți un medic. Este un aspect foarte important, mai ales dacă ai mai mult de 35 de ani și dacă ai probleme de sănătate sau dacă nu ai mai făcut sport de mulți ani. Ultimul lucru: utilizează o pereche de încălțăminte potrivită, cu o amortizare optimă. Hidratează-te bine în timpul antrenamentului. Spor la antrenament!

Descoperă mai multe sfaturi pentru fitness

FITNESS CARDIO: 5 SFATURI PENTRU ÎNCEPĂTORI

FITNESS CARDIO: 4 SFATURI PENTRU ÎNCEPĂTORI

1.BICICLETA ȘI BICICLETA ELIPTICĂ PENTRU ÎNCEPĂTORI 2. DURERILE MUSCULARE ȘI STAREA DE BINE 3. ÎNCADRARE ȘI CONSILIERE

EXERCIȚII LA SPALIER – CUM TE MENȚII ÎN FORMĂ ȘI CUM SCAPI DE DURERILE DE SPATE PRIN INTERMEDIUL ACESTORA?

EXERCIȚII LA SPALIER – CUM TE MENȚII ÎN FORMĂ ȘI CUM SCAPI DE DURERILE DE SPATE PRIN INTERMEDIUL ACESTORA?

Exerciții la spalier pentru coloană De ce sunt eficiente exercițiile fitness la spalier? Importanța exercițiilor la spalier pentru copii

STEPPERUL – CARE SUNT BENEFICIILE + CELE MAI EFICIENTE EXERCIȚII PENTRU SLĂBIT

STEPPERUL – CARE SUNT BENEFICIILE + CELE MAI EFICIENTE EXERCIȚII PENTRU SLĂBIT

Ce este un stepper, care sunt beneficiile lui și ce tipuri există Cum te ajută stepperul în fitness – ce grupe de mușchi lucrează Exerciții eficiente de stepper pentru slăbit și subțierea picioarelor