Cum îl îmbrac pe cel mic pentru schi?

Cum alegi îmbrăcămintea de schi pentru copii?

La fel ca și adulții, copiii trebuie să fie protejați la maximum în timpul zilelor petrecute la schi. Ne dorim să le fie cald, să aibă pielea uscată, să se poată îmbrăca ușor și să se miște liber...Da, se poate! Citește sfaturile noastre despre cum să îl îmbraci corect pe cel mic.

Pentru ca primele experiențe în zăpadă să fie un moment plăcut, indiferent că vorbim despre copii mai mari sau despre bebeluși, alege întotdeauna haine confortabile și călduroase. Dacă toată familia este echipată corect, veți putea profita din plin de momentele petrecute împreună, afară!

Îmbrăcămintea corectă pentru un copil care se bucură de zăpadă

PANTALON/GEACĂ- POLAR- ÎMBRĂCĂMINTE TERMICĂ: REGULA CELOR 3 STRATURI

Atunci când se simt bine, copiii uită să mai spună dacă le este frig. Pentru a nu risca să le fie frig și pentru a se putea mișca în continuare în voie, nu este necesar să adaugi cât mai multe straturi de haine. Trei sunt suficiente, dacă respecți o anumită ordine. Întâi, îmbrăcămintea termică, care va evacua transpirația, apoi, un polar (mai gros sau mai subțire, în funcție de vreme), care creează un strat de aer cald în jurul copilului. Ultimul strat trebuie să fie o geacă, care să îl protejeze pe cel mic de ploaie, vânt etc.

Nu uita de protejarea extremităților.

Mâinile, picioarele și capul sunt părțile cele mai expuse la frig și la intemperii, deci este important să le protejezi. Mănuși, căciulă, cizme călduroase tip apreschi. Pentru accesoriile textile alege materiale din lână sau sintetice, în funcție de vreme, dar și de preferințele copilului.

 • Cum îl îmbrac pe cel mic pentru schi?

  Capul

  Corpul încălzește întotdeauna capul pentru a proteja creierul, de aceea, este important să evităm pierderea de căldură în acea zonă.

  Purtarea căștii este esențială pentru siguranța copiilor, în plus, protejează și de frig! Dacă încă îi este frig, poate purta o cagulă pe sub cască, pentru absorbția transpirației. Dacă cel mic spune că îi este prea cald, alege pentru el o cască cu ventilare și căptușeală detașabilă.

 • Cum îl îmbrac pe cel mic pentru schi?

  Mâinile

  Atunci când este frig, corpul trimite mai puțin sânge spre mâini, pentru a se concentra asupra organelor vitale. Mănușile cu un singur deget sunt, adesea, mai călduroase, dar copiii mai mari vor prefera mănușile clasice, care sunt mai practice. Poate purta și mănuși prim strat pe dedesubt, pentru un aport suplimentar de căldură.

 • Cum îl îmbrac pe cel mic pentru schi?

  Picioarele

  Alegerea șosetelor va depinde de cât de friguros este cel mic. Cel mai important este să alegi șosete special concepute pentru schi! Este important ca acestea să fie respirante, pentru a nu reține umiditatea. Clăparii și șosetele trebuie să se potrivească bine împreună și să nu fie largi. Dacă sunt prea mari, vor lăsa frigul să pătrundă, dacă sunt prea mici, vor strânge piciorul, blocând circulația.

Concentrează-te pe alegerea unor haine respirante pentru schi

Pentru a-i fi cald celui mic, are nevoie de haine care evacuează transpirația, altfel, umiditatea acumulată permite frigului să se instaleze. Știm cât de activi sunt copiii, așadar, respirabilitatea este cel puțin la fel de importantă ca și aportul de căldură.

Respirabilitatea unui material se datorează:

1. UNUI MATERIAL TEHNIC, RESPIRANT

Astăzi, îmbrăcămintea de schi este concepută din materiale tehnice, ce au diferite funcții de protecție, respirabilitate, impermeabilitate. Pentru a asigura o bună evacuare a umidității, alege haine adaptate și nu uita să aplici regula celor 3 straturi. Suprapunerea de straturi are rolul de a asigura respirabilitate. Ingenios, nu-i așa?

2. VENTILĂRILOR

Al treilea strat are rolul de a proteja împotriva condițiilor exterioare, așadar, asigură impermeabilitate, și prezintă, în general, deschideri pentru ventilare (pentru a evita efectul de saună). Acestea sunt plasate sub brațe, în cazul gecilor, pe laterale în cazul pantalonilor. Inclusiv căștile și ochelarii de schi pot avea orificii de ventilare! Secretul este să știi cum să le folosești în avantajul tău: acestea trebuie să fie deschise în timpul efortului și închise în timpul fazelor de repaus, dar și în caz de vânt puternic, furtună de zăpadă.

Cum îmbraci copilul corect pentru schi
Cum îl îmbrac pe cel mic pentru schi?

Ce trebuie să poarte copilul pe sub costumul de schi?

Ai ales costumul de schi pentru a-l îmbrăca rapid pe cel mic. Chiar mai simplu decât combinația dintre geacă și pantaloni, costumul de schi este foarte călduros, în orice circumstanță, datorită căptușelii din polar și stratului izolator din vatelină. Este și foarte practic, dacă vrei să schimbi copilul rapid, datorită închiderii cu fermoar integral.

Te întrebi ce îmbrăcăminte să îi dai celui mic pe dedesubtul costumului? În funcție de condițiile meteo, dar și de preferințe, există două variante:

Alege un costum întreg din polar, care îi va ține de cald celui mic.

Alege colanți și tricou termici din material respirant.

Costumul de schi joacă rolul de strat 2 și 3, pentru că este și călduros, și impermeabil. Trebuie să mai adaugi doar o pereche de mănuși (clasice sau cu un singur deget), o căciulă și cizmulițe tip apreschi și cel mic e gata de joacă!

Cum îl îmbrac pe cel mic pentru schi?

Produse ingenioase

Unele piese de îmbrăcăminte pentru cei mici au fermoare ce permit prinderea gecii de pantaloni și mânecile de mănuși. Astfel, zăpada nu poate pătrunde!

Toată îmbrăcămintea de schi pentru copii: pantaloni, geci, costume, dar și lenjeria termică și cizmulițele vin pe mărimi ce pot fi purtate și două sezoane, ținând pasul cu ritmul de creștere al celui mic.

Cum îl îmbrac pe cel mic pentru schi?

La căldură, fără probleme create de transpirație, simțindu-se confortabil în îmbrăcămintea aleasă, cei mici sunt gata să se distreze în aer liber, indiferent de vreme. Nu-ți rămâne decât să ții pasul cu ei...

Cum îl îmbrac pe cel mic pentru schi?

CHLOÉ

Misiunea ei: să protejeze copiii de frig

-

Te pot interesa și aceste sfaturi:

Vacanță la schi cu cel mic

Vacanță la schi cu cel mic

Pleci pentru prima dată în vacanță la schi cu cel mic? Cu siguranță, îți pui o grămadă de întrebări. Altitudinea, temperatura... nu sunt singurele pe care trebuie să le iei în considerare. Descoperă recomandările noastre, pentru a pleca liniștit în vacanță.