Vacanță la schi cu cel mic

VACANȚĂ LA SCHI CU CEL MIC

Ești gata să începi o vacanță la schi cu cel mic? Prima lui experiență cu zăpada trebuie să fie plăcută atât pentru el, cât și pentru tine. Începând cu drumul de acasă spre munte și până la primul contact cu zăpada, totul trebuie tratat cu maximă atenție. Din fericire, avem multe recomandări pentru tine, ca totul să se petreacă exact așa cum trebuie!

VACANȚĂ LA SCHI CU CEL MIC

DE LA CE VÂRSTĂ POATE MERGE CEL MIC ÎN VACANȚĂ LA SCHI?

Ți-ai pus întrebarea: de la ce vârstă poate cel mic să înceapă lecțiile de schi și să ia contact cu zăpada, într-o zonă montană? Este recomandat să aștepți puțin înainte de a supune copilul unei schimbări de altitudine. În primele vacanțe de iarnă, când copilul are între 12 și 18 luni, este recomandat să rămâi în zone cu altitudine mică-medie. Din 2 motive: pe de-o parte, creșterea altitudinii poate afecta urechile copilului. De asemenea, la altitudini mari este mult mai frig decât la baza muntelui. Așadar, rămâi cu cel mic la altitudini sub 2000 m, până la vârsta de 18 luni.
Primul contact al copilului cu zăpada va fi un moment memorabil, de savurat în familie.

Asigură-te că cel mic este hidratat și îmbrăcat corect, pentru o experiență plăcută până la capăt.

schi

IA PAUZE ATUNCI CÂND URCI CU CEL MIC, PENTRU A SE OBIȘNUI CU SCHIMBĂRILE DE ALTITUDINE

În timpul urcării, ajută-l pe cel mic să se adapteze schimbării de altitudine și de presiune atmosferică. Dacă este posibil, luați cât mai des pauze, pentru a-i permite celui mic să se obișnuiască. Ca și în timpul zborului cu avionul, oferă-i suzeta sau biberonul, pentru a înghiți și a evita ca urechile să i se înfunde. Dacă nu mai este la vârsta la care să folosească suzetă sau biberon, oferă-i ceva de băut, rezultatul va fi același.

schi

/ CUM ÎL ÎMBRAC PE CEL MIC PENTRU SCHI?

Alegerea corectă a echipamentului este esențială pentru un sejur reușit la munte. De cele mai multe ori, copilul va sta așezat în cărucior, pe sanie sau în port-bebe, deci nu se va mișca prea mult. Prin urmare, este mai predispus la frig. Îmbracă-l cu un costum de schi adaptat temperaturilor din stațiunea respectivă.

Pe dedesubtul costumului,  adaugă un polar și colanți.

Extremitățile corpului se răcesc repede, așadar, nu uita de:
- Căciulă sau cagulă, , pentru a proteja de frig capul și urechile.
-  Mănuși, ""de la Wedze.
-  Șosete  . Chiar dacă cel mic nu merge încă, încalță-l cu cizmulițe speciale pentru zăpadă.
- Nu uita de păturica pe care o vei așeza peste cărucior.

schi

Ochelarii de soare sau de schi, de nelipsit

Razele UV sunt mai periculoase la altitudini mari, din cauza reverberației luminii pe zăpadă. Ochelarii de schi nu trebuie să lipsească nimănui, nici copiilor, nici părinților. Mai ales având în vedere că ochii copiilor nu sunt 100% formați înainte de împlinirea vârstei de 12 ani. Cristalinul nu filtrează foarte bine razele UV, așadar, acestea sunt mai periculoase pentru vederea copiilor.

NU UITA DE CREMA DE SOARE

Ești la munte, e iarnă, probabil te întrebi... de ce ai nevoie de cremă de soare?Ei bine, este esențială. Zăpada reflectă razele UV și, chiar dacă pare înnorat, acestea te pot afecta în continuare. Aplică în mod constant pe pielea celui mic cremă de soare, indiferent de vreme. Este valabil și pentru tine! Îți recomandăm o cremă cu factor de protecție 50+,  specială pentru copii. Se recomandă reînnoirea stratului de cremă la fiecare 2 ore.

schi

SANIA, PERFECTĂ PENTRU A TE DISTRA ÎMPREUNĂ CU CEL MIC

Sania este un mijloc excelent de transport pentru cei mici. În plus, mersul cu sania poate fi și amuzant pentru cei mici. Cel mic trebuie să aibă vârsta potrivită încât să stea în fund. Săniile pentru copiii mici au scaune și hamuri integrate, pentru confortul lor și liniștea părinților. Puteți să vă distrați împreună, în timpul coborârilor cu sania sau poți trage sania după tine, în timpul plimbărilor pe jos. 

Dacă îți dorești să plimbi copilul în cărucior, îți recomandăm să închiriezi unul la fața locului, care să fie adaptat pentru toate tipurile de teren.

La schi cu cel mic: pot lăsa copilul în grija cuiva?

"" Verifică dacă, printre serviciile hotelului, există și posibilitatea de a lăsa copilul în grija unor supraveghetori, ca la o creșă.

Cel mic depinde de tine: la mare, pe plajă, sau la munte, trebuie să îl protejezi constant de elementele exterioare. Bine echipat, cel mic este pregătit să descopere lucruri noi, împreună cu tine. Așadar, unde va fi următoarea vacanță cu cel mic?

VACANȚĂ LA SCHI CU CEL MIC

Pauline

Pasionată de sporturi de iarnă

Te mai poate interesa și:

CUM SĂ ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA DE IARNĂ PENTRU COPII?

CUM SĂ ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA DE IARNĂ PENTRU COPII?

Îți dorești să profiți de zăpadă pentru a merge la schi, dar îți este teamă că afară este prea frig pentru copilul tău care e încă mic? Iată câteva sfaturi utile!