rucsac-bagaj-mână

Cum alegi cel mai bun rucsac cu dimensiuni de bagaj de mână?

Descoperă recomandările noastre pentru a alege cel mai bun rucsac cu dimensiuni de bagaj de mână, care să te însoțească în călătoriile tale cu avionul.

Pleci curând în vacanță și dorești să eviți check-in-ul bagajelor la aeroport? Așadar ai în vedere să iei cu tine un rucsac cu dimensiuni de bagaj de mână, însă nu știi ce să alegi? Descoperă recomandările noastre pentru alegerea celui mai bun rucsac cu dimensiuni de bagaj de mână.

Ce dimensiuni trebuie să aibă un rucsac pentru a fi acceptat bagaj de mână?

Cum știu dacă rucsacul meu are dimensiunile potrivite ca bagaj de mână?

Prima etapă în alegerea unui rucsac de călătorie, pe care să îl iei cu tine ca bagaj de mână în avion, constă în cunoașterea dimensiunilor autorizate de compania aeriană.

Iată diferite exemple de măsurători autorizate de companiile aeriene cele mai cunoscute, aceste cifre corespunzând înălțimii, lățimii și adâncimii genții:

 • 55 × 35 × 25 cm  (sau 21,5 x 13,5 x 7,5 inch) 
 • 56 x 45 x 25 cm
 • 55 x 40 x 23 cm
Aceste date se pot schimba, chiar în cadrul aceleiași companii, în funcție de mărimea avionului. Prin urmare, te sfătuim să verifici pe site-ul companiei aeriene cu care vei călători.

Asociația internațională de transport aerian (IATA) stabilește dimensiunile standard oficiale ale unui bagaj de mână (troller sau rucsac) la 55 x 45 x 25 cm, cu mânerele și roțile incluse. Cu toate acestea, companiile aeriene nu se aliniază la aceste dimensiuni. Pentru greutate, aceasta merge în general până la maxim 10 Kg.

Ce riscuri sunt dacă nu respect dimensiunile pentru rucsacul meu ca bagaj de mână?

Un bagaj de mână care nu respectă dimensiunile indicate de compania aeriană cu care călătorești va putea fi detectat în momentul check-in-ului la aeroport, înainte să poți intra în zona de îmbarcare. Compania aeriană poate impune ca rucsacul tău să treacă la cală, deoarece riscă să nu intre în spațiul destinat bagajelor de mână.Atunci, riști să plătești o taxă suplimentară pentru bagajul tău. 

Cum alegi volumul rucsacului cu dimensiuni de bagaj de mână?

Pentru a alege volumul rucsacului tău ca bagaj de mână, îți recomandăm să ții cont de mai multe criterii: 

Care este durata sejurului tău?

Dacă ai în vedere să pleci un weekend, o săptămână sau chiar una sau mai multe luni, volumul rucsacului ca bagaj de mână va fi diferit. Totuși, așa cum sintagma "de mână" indică, nu îți permiți să iei un volum prea mare, pentru că este posibil să nu mai respecți dimensiunile solicitate de companiile aeriene. 
În general, volumul de 40 de litri este cel maxim acceptat. Cu toate acestea, anumite rucsacuri de 50 de litri umplute pe jumătate ar putea fi potrivite dacă nu au un spate prea rigid, de exemplu.

 • Pentru weekend: rucsac-bagaj de mână de 20-30 de litri.
 • Pentru o săptămână - o lună: 30 - 50 litri.

Cum alegi cel mai bun rucsac cu dimensiuni de bagaj de mână?
Cât de mare vrei să fie rucsacul

O tehnică pentru stabilirea mărimii rucsacului de care ai nevoie este aceea de a aduna toate lucrurile pe care vrei să le iei cu tine pentru a putea evalua volumul de care ai nevoie. 

Dacă pleci pentru mai multe luni, acest lucru îți va permite poate să îți dai seama că nu toate lucrurile vor încăpea în volumele indicate, care să respecte dimensiunile indicate pentru bagajele de mână. Dacă așa stau lucrurile, îți recomandăm să alegi un model de rucsac care să îți permită să ai o parte detașabilă pe care să o poți păstra cu tine în timpul zborului. 

rucsac-călătorie-mai-bun
Ce utilizare va avea rucsacul de călătorie?

Dacă îți planifici să faci o drumeție de o zi cu rucsacul, este necesar să alegi un volum care nu depășește 40 litri, pentru a limita greutatea totală a rucsacului și pentru a nu te obosi suplimentar. Alege un rucsac ce îți oferă confort la purtare, pentru a nu avea parte de dureri de spate la finalul zilei.
Pentru mai multe alegeri, nu te limita la rucsacurile prevăzute pentru călătorie. Îți poți extinde căutările la rucsacurile de drumeție care sunt compatibile cu dimensiunile autorizate de companiile aeriene (în general de maxim 40 litri).

Cum alegi cel mai bun rucsac cu dimensiuni de bagaj de mână?
De ce să alegi rucsacul pentru bagaj de mână în format de 40 litri?

Pentru o călătorie cu avionul în care nu dorești să iei cu tine decât un rucsac ca bagaj de mână, volumul ideal este de 40 litri. Într-adevăr, acest volum îți permite să respecți dimensiunile solicitate de cele mai multe companii aeriene, având în același timp spațiu suficient pentru lucrurile tale.

Acest volum oferă un compromis bun între capacitatea de depozitare și respectarea dimensiunilor reglementate pentru bagajul de mână. Modelele cu aceste dimensiuni special create pentru călătorie sunt adesea prevăzute cu compartimente multiple pentru ca tu să poți să îți împachetezi și organizezi lucrurile.

Cum alegi cel mai bun rucsac cu dimensiuni de bagaj de mână?

Ce criterii trebuie să ai în vedere pentru a alege rucsacul ca bagaj de mână?

După ce ai stabilit volumul ideal pentru rucsac ca bagaj de mână, este necesar să ții cont de alte criterii care îți vor permite să găsești rucsacul ideal pentru nevoile tale. Găsești mai jos o listă de criterii de care trebuie să ții cont atunci când faci o alegere.

rucsac-călătorie-confortabil

Rucsac de călătorie confortabil

Atunci când îți planifici să petreci timp cu rucsacul în spate, este esențial ca acesta să fie confortabil. Nimeni nu vrea să se trezească la final de zi cu dureri mari de spate, care ar putea face călătoria mai puțin plăcută. Un rucsac confortabil va face diferența pe traseele lungi de mers pe jos.

Iată câteva elemente ce permit evaluarea confortului unui rucsac:

 • Bretelele: Acestea trebuie să fie căptușite, pentru a evita durerile la nivelul umerilor. Îți recomandăm modelele cu bretele reglabile, care îți vor permite adaptarea rucsacului la conformația ta, pentru confort sporit în timpul purtării.
 • Spatele rucsacului : Un spate căptușit sau cu un sistem de ventilare poate preveni transpirația și poate îmbunătăți confortul, mai ales pe trasee lungi.
 • Centura abdominală: Este utilă în special pentru rucsacurile cu o capacitate mare. Permite o repartizare mai bună a greutății rucsacului între spate și șolduri și o diminuare a presiunii pe umeri.
Aceste elemente vor contribui la un confort mai bun pe durata călătoriei.

După achiziționarea rucsacului pentru călătoria cu avionul, pentru a favoriza confortul acestuia, se recomandă repartizarea greutății, punând elementele mai grele cât mai aproape de spate. Acest lucru va permite repartizarea sarcinii.

Rezistența și durabilitatea rucsacului ca bagaj de mână

Atunci când achiziționăm un rucsac de călătorie, ne dorim să îl putem păstra mai mulți ani, dar să nu fim nevoiți să fim atenți la fiecare mișcare. Ar fi de preferat nici să nu se rupă în timpul călătoriei, lăsându-te cu toate lucrurile împrăștiate pe jos.

Să ai un rucsac rezistent este așadar un criteriu de care să ții cont în timpul achiziționării rucsacului ca bagaj de mână. Însă cum poți verifica rezistența unui rucsac?

 • Verifică materialele utilizate
 • Verifică dacă cusăturile au fost întărite
 • Verifică dacă baza rucsacului este întărită, pentru că este locul în care frecările sunt cele mai frecvente.
 • Verifică dacă închiderea rucsacului ți se pare rezistentă (un fermoar mai lat este în general mai rezistent).

Cum alegi cel mai bun rucsac cu dimensiuni de bagaj de mână?

Compartimentele rucsacului ca bagaj de mână

Compartimentele unui rucsac sunt esențiale pentru organizarea optimă a lucrurilor tale. Rucsacurile de călătorie folosite ca bagaj de mână dispun adesea de mai multe compartimente pentru organizarea hainelor, a produselor de toaletă, a aparatelor electronice și a documentelor de călătorie.

 • Compartiment central mare: Este în mod obișnuit cel mai mare și este potrivit pentru organizarea îmbrăcămintei și a altor obiecte de dimensiuni mari. Anumite modele propun un spațiu separat pentru lenjeria murdară.
 • Compartimente secundare: acestea sunt mai mici și permit organizarea obiectelor specifice, precum încălțăminte, obiecte de toaletă, documente de călătorie etc.
 • Compartiment pentru laptop: Anumite rucsacuri-bagaje de mână sunt prevăzute cu un buzunar căptușit, special conceput pentru a transporta un laptop în siguranță. Acest buzunar se situează de obicei cât mai aproape de spate, pentru un plus de siguranță.
 • Buzunar exterior frontal: Este util pentru organizarea obiectelor pe care dorești să le ai la îndemână, cum ar fi o sticlă de apă, un ghid de călătorie, telefonul etc.
 • Buzunar exterior în partea superioară: Acest buzunar permite organizarea elementelor la care vrei să ai acces rapid și ușor.
De asemenea, este esențial să observi dacă rucsacul este prevăzut cu buzunare securizate pentru organizarea obiectelor de valoare. Nu este niciodată plăcut să te afli în situația de a-ți fi furate obiecte în călătorie din cauza unui rucsac securizat necorespunzător.

Versatilitatea unui rucsac bun ca bagaj de mână

Cel mai bun rucsac folosit ca bagaj de mână este un rucsac versatil, ce îți oferă numeroase funcționalități. Este un rucsac cu care poți să te plimbi în oraș, să pleci în drumeții sau chiar să mergi la serviciu. 

Însă cum știi dacă un rucsac de călătorie este versatil? 

 • Pentru drumeții: rucsacul propune o curea în jurul taliei pentru repartizarea greutății între spate și șolduri. De asemenea, propune un confort optimizat al spatelui și un acces ușor la sticla cu apă.
 • Pentru a te plimba în oraș : buzunarele sunt securizate și îți permit un acces ușor la tot echipamentul. 
 • Pentru a merge la serviciu : ai un spațiu pentru laptop și un design elegant al rucsacului.

Cum alegi cel mai bun rucsac cu dimensiuni de bagaj de mână?

Tipul de deschidere a rucsacului

Anumite rucsacuri sunt prevăzute cu o deschidere de tip troller: în două părți. Acest tip de deschidere este practică pentru o organizare mai simplă a lucrurilor și pentru a nu fi necesar să răstorni totul pentru a recupera încărcătorul care se afla la fundul rucsacului.

Cu toate acestea, unii preferă să aibă o deschidere a rucsacului în formă de U, în special dacă trebuie să sape constant în compartimentul principal al rucsacului toată ziua.

Prin urmare, va trebui să reflectezi la modul cel mai simplu pentru tine de a avea acces la lucrurile tale, pentru a stabili tipul de deschidere cel mai potrivit pentru tine.

Ce rucsac să iei ca bagaj de mână? Recomandările noastre

Rucsacurile cele mai apreciate ca bagaje de mână

Gama de rucsac de călătorie de 40 litri de la Decathlon "Travel 500 Organizer" este deosebit de apreciată de cei care călătoresc pe o durată medie de una-două săptămâni.
Aceste rucsacuri sunt apreciate pentru mărimea lor, compartimentele și funcționalitățile numeroase, siguranța diferitelor buzunare, spațiul pentru laptop, deschiderea tip troller și designul universal.

Câteva păreri verificare ale clienților care au achiziționat rucsacul "Travel 500 Organizer":

 • "Este perfect pentru utilizare în călătorii de o săptămână; deschiderea de tip troller și compartimentele sunt foarte practice."
 • "Un produs excelent în viața de zi cu zi: sport, serviciu, călătorii"
 • "Rucsacul perfect pentru un weekend prelungit chiar și în capătul celălalt al lumii."
 • "Un rucsac super, care se deschide ca o geantă de mână, făcându-l practic pentru a călători cu orice companie aeriană. Numeroasele compartimente facilitează organizarea lucrurilor."
 • "Rucsac practic cu toate compartimentele sale. Perfect pentru a pleca în vacanțe de una sau chiar două săptămâni. Potrivit ca bagaj de mână în avion."
Descoperă toate rucsacurile noastre de călătorie care pot fi folosite ca bagaje de mână. Nu uita să verifici dacă dimensiunile sunt compatibile cu cele autorizate de compania aeriană cu care călătorești.

rucsac-călătorie

Modelele recomandate pentru călătoriile lungi

Dacă dorești să pleci pentru o lună, fără să ai în fiecare zi un loc în care să dormi, va fi necesar să ai un rucsac cu un volum mai mare. Cu toate acestea, rucsacurile cu volum mare sunt cu greu compatibile ca bagaj de mână. Pentru a evita să fie nevoie să iei un alt bagaj care te-ar încărca prea mult în timpul călătoriei, poți opta pentru două variante:

 • Un rucsac de călătorie cu un volum mai mare, care va merge la cală, cu o geantă detașabilă care se poate transforma în mic rucsac pentru avion.
 • Un rucsac compact și pliabil de 10 litri, care după terminarea călătoriei cu avionul, nu va ocupa aproape niciun loc în rucsacul principal și va putea avea mereu o utilitate. 

 • rucsac-călătorie
 • rucsac-călătorie

De ce posibilitatea de reparare este de asemenea un criteriu important de alegere?

Chiar și rucsacurile cele mai rezistente sunt supuse uzurii sau ruperii din cauza utilizării sau din cauza unui obiect prea ascuțit care se află în locul nepotrivit. De aceea, este important să verifici încă de la achiziție dacă rucsacul care te interesează se poate repara și dacă sunt disponibile piese de schimb. Printre piesele unui rucsac care sunt supuse cel mai adesea uzurii sau ruperii, se află: 

 • Cureaua și cataramele
 • Bretelele
 • Benzile elastice
 • Căptușeala cu spumă de pe spate
Există patch-uri autocolante sau termocolante care îți permit să acoperi găurile care s-ar putea forma după o ruptură. 

Informațiile privind piesele de schimb nu sunt disponibile cu ușurință mereu în magazin pentru toate mărcile. De aceea, poți solicita informații de la un vânzător sau poți verifica fișa de produs a rucsacului care te interesează. 

reparare-rucsac

Rucsac-bagaj de mână versus Troller-bagaj de mână: pe care îl alegi?

Alegerea bagajului în funcție de necesitățile mele: troller-bagaj de mână sau rucsac-bagaj de mână?

Alegerea între un troller sau un rucsac-bagaj de mână este în final destul de simplă: este suficient să identifici nevoile tale.

Dacă planifici să te cazezi într-un singur loc pe toată durata sejurului și nu este necesar să transporți toate lucrurile în tot acest timp, trollerul-bagaj de mână este perfect. Poți lua cu tine un rucsac ultra-compact, care după pliere, ajunge la dimensiunile unui portofel. Acest lucru îți va permite să ai un mic rucsac cu tine, chiar dacă alegi să iei doar un troller-bagaj de mână. 

Cu toate acestea, dacă planifici să pleci într-o excursie de o zi, să faci drumeții sau chiar să schimbi periodic cazarea, rucsacul de călătorie și numeroasele sale funcționalități și compartimente ingenioase va fi perfect pentru tine. 

rucsac-pliabil
Care sunt punctele forte și punctele slabe ale rucsacului ca bagaj de mână?

Puncte forte ale rucsacului ca bagaj de mână:

 • Transport practic
 • Versatilitate
 • Confort
 • Libertate de mișcare - Mâini libere
 • Greutate redusă atunci când este gol
 • Preț accesibil
 • Protejează laptopul
 • Îți păstrează lucrurile personale cât mai aproape de tine
Puncte slabe ale rucsacului ca bagaj de mână:
 • Necesitatea de a-l purta tot timpul

rucsac-bagaj-de-mână
Care sunt punctele forte și punctele slabe ale trollerului-bagaj de mână?

Puncte forte ale trollerului-bagaj de mână:

 • Posibilitatea de a-l trage pe roți, reducând sarcina de a-l purta
 • Carcasă solidă, pentru protejarea lucrurilor
Puncte slabe ale trollerului-bagaj de mână:
 • Greutatea trollerului-bagaj de mână atunci când este gol este în general mai mare decât greutatea unui rucsac
 • Nu este practic pe scări
 • Nu este potrivit pentru o călătorie itinerantă, deoarece nu poate fi plimbat timp de mai multe ore de mers pe jos
 • Potrivit pentru bagajul de cală, însă nu întotdeauna pentru bagajul de mână

rucsac-de-călătorie
Aș putea să iau un rucsac și un troller ca bagaj de mână?

Posibilitatea de a lua un rucsac ȘI un troller ca bagaj de mână depinde de fiecare companie aeriană. Unele îți vor permite să le iei pe ambele, însă cu o mărime autorizată a rucsacului mai mică decât cea a trollerului-bagaj de mână. Nu există un răspuns universal la această întrebare, deoarece fiecare companie își fixează propriile condiții. Companiile lowcost ar putea, de exemplu, să îți solicite o taxă suplimentară pentru bagajul de mână.

Cel mai bun mijloc de a avea un răspuns la această întrebare este să verifici direct pe site-ul companiei aeriene cu care călătorești.

rucsac-de-călătorie

Informații care ar putea fi de interes pentru tine

Geci trekking

Cum alegem o geacă din puf sau vatelină?

Îți dorești să achiziționezi o geacă pentru trekking sau drumeție, dar nu știi pe care să o alegi? Descoperă recomandările noastre pentru a face cea mai bună alegere!

Cum să întreținem și să reparăm un rucsac de trekking?

Cum să întreținem și să reparăm un rucsac de trekking?

Când faci drumeții un rucsac este esențial!Descoperă sfaturile noastre pentru a prelungi viața tovarășului tău preferat de mers!

Cum și ce împachetăm pentru o expediție de mai multe zile pe munte

Cum și ce împachetăm pentru o expediție de mai multe zile pe munte

Reușita expediției ține și de cât de înțelept alegem să ne facem rucsacul și de felul în care așezăm obiectele în el. Cum facem asta?