Ce înseamnă nutriția sportivă bio?

Ce înseamnă nutriția sportivă bio?

Prima noastră gamă bio ajunge pe rafturile Decathlon. Acum este ocazia perfectă să afli despre eficiența nutriției sportive bio.

Înainte de a începe, trebuie să punem bazele. Ce este nutriția sportivă? Nu e de mirare că, atunci când faci sport, corpul are nevoi nutriționale diferite față de atunci când ești în repaus. Pentru nevoi specifice, este nevoie de o alimentație specifică! Nutriția sportivă răspunde nevoilor sportivilor fie prin gustări proteice, fie prin aport energetic superior.

Bio sau non-bio, este vreo diferență? Te intrigăm puțin înainte de a-ți spune mai multe: și da și nu. Înainte de a-ți oferi răspunsul complet la întrebare, îți prezentăm câteva informații generale despre ceea ce înseamnă bio și despre gama noastră bio!

Gama noastră de nutriție sportivă bio

Desigur, nu îți spunem despre nutriția sportivă bio doar din întâmplare. În 2021, pe rafturile noastre va ajunge o gamă de nutriție bio. Vrem să îți spunem ce înseamnă acest lucru pentru noi.

Dar, mai întâi de toate, ce intră în această gamă bio?

Meniu:

Gel energizant bio energy fruit. Cu o textură între gel și compot, acest gel este perfect pentru activitățile sportive de rezistență pe o durată mai mică de 3 ore.

Baton pastă de curmale bio, fără gluten. Ideal pentru iubitorii de sporturi de rezistență, cu efort mai mare de 3 ore.

Băutură izotonică bio lămâie. Pentru adepții de sporturi de rezistență, cu efort mai mic de 3 ore.

Baton bio cu semințe și migdale, fără gluten. Pentru antrenamente cu o durată mai mică de 3 ore.

Gama noastră de nutriție sportivă bio

Câteva cuvinte despre gama noastră bio:

Un produs bio trebuie să corespundă cu normele europene stricte și precise. Despre ce fel de norme este vorba? Fabricarea, ambalarea, depozitarea, originea și natura ingredientelor. Odată validat de aceste norme, produsul este etichetat bio. Vă prezentăm certificările bio ale produselor noastre.

Batonul bio cu semințe, la fel ca și batonul cu pastă de curmale, sunt certificate bio în toate etapele de fabricare de Ecocert® (pentru cei care le depozitează și le vând) și de Certifood® (pentru furnizorii spanioli, care le fabrică și le ambalează).

Gelul energizant bio energy fruit, cu o textură între gel și compot, este și el certificat bio în toate etapele de fabricare de Ecocert® (pentru cei care le depozitează și le vând) și de Certisys® (pentru furnizorii belgieni, care le fabrică și le ambalează).

Bineînțeles, noua noastră pudră ISO bio, concepută în Britania, o regiune din nordul Franței, este certificată bio de Ecocert®, în toate etapele fabricării!

Nutriția sportivă bio, un prieten pentru sănătatea ta

Un impact mai mic asupra solului și din ce în ce mai sănătos pentru tine. Aceasta este ambiția noastră. Astfel am creat gama de nutriție sportivă concepută din ingrediente cultivate fără pesticide, deoarece, dincolo de ambalajul frumos, aceasta înseamnă conceptul bio.

De fapt, gama bio face parte dintr-o abordare globală, aplicată tuturor produselor noastre, fie că sunt bio sau non-bio. Această abordare privește sănătatea ta. Dar și cea a mediului. Pentru noi, acestea două sunt legate între ele. Planeta este terenul de joc al sportivilor, iar noi trebuie să avem grijă de ea, pentru ca și ea să aibă grijă de noi. Suntem siguri că o planetă sănătoasă înseamnă o viață mai bună.

Iată un exemplu: am redus ambalajul băuturii izotonice din gama noastră bio. Noul ambalaj de 650 g este conceput cu 70% mai puțin plastic, în comparație cu cel precedent. Deoarece nu suntem obișnuiți să facem lucrurile pe jumătate, am redus ambalajul și pentru băuturile izotonice de 650 g, chiar și pentru cele non-bio. O acțiune ce face parte din angajamentul nostru din 2015: de a reduce plasticul din ambalaje.

Bio sau natural: par la fel, nu-i așa?

Folosim termenul „natural”, pentru a vorbi despre produsele puțin prelucrate chimic sau deloc, și, ideal, o listă scurtă de ingrediente. În realitate, produsele bio și cele naturale nu sunt chiar atât de asemănătoare. Un produs poate să fie natural fără să fie bio. Și invers. Însă cele două tipuri de alimente au același scop: produse din ce în ce mai sănătoase.

Acesta este și scopul nostru. Noi aplicăm deja principiul produselor naturale, prin reducerea listei de ingrediente, cu mai puțini aditivi atunci când e posibil sau folosind ingrediente mai naturale. Referințele noastre: un document oferit de Uniunea Europeană care conține lista aditivilor autorizați, și mai ales, expertiza lui Aube, inginerul nostru de ingrediente, care studiază fiecare ingredient și verifică să nu fie controversat din punct de vedere al sănătății.

Conceperea unei game bio în cadrul unui demers de produse naturale este o direcție bună. De aceea rețetele noastre bio sunt și mai scurte și conțin ingrediente exclusiv de origine naturală. Vă spunem mai mult:

Batonul nostru cu pastă de curmale conține 72.5 % fructe , sau 68 % pastă de curmale, și 4.5 % pudră de afine extrudate.

Gelul nostru energizant bio energy fruit, conține doar 5 ingrediente!

Un alt exemplu, pentru a concepe pudra noastră ISO bio, am optat pentru un ingredient nou: zahăr din sfeclă din Germania, dar și Franța, deoarece Franța a terminat de curând tranziția spre bio.

În cele din urmă, acerola înlocuiește vitamina C pură, neautorizată în produsele bio.

Nutriția sportivă, o adevărată provocare

Concepem produse bio.Dar și facem sportul accesibil tuturor. Scopul nostru este de a face accesibile produsele sportive, la un preț corect. Cum anume? Un produs de calitate la un preț mai bun. Deoarece un lucru este sigur: echipele noastre de concepere și de design pun preț pe calitate.

Da, bio înseamnă mai scump. Nu este cazul să îți reamintim. Este suficientă o singură privire pe rafturile din magazine, nu neapărat în Decathlon, pentru a ne da seama. Este mai scump pentru consumatori, dar și pentru noi, cei care concepem produsele bio. Deoarece prețul materiei prime necesare pentru produsele noastre este mai mare. Iată un exemplu: înlocuirea vitaminei C pure cu acerola reprezintă un cost mai mare.

Așadar, crearea unei game bio la un preț corect este o adevărată provocare. O provocare scoasă la capăt de inginerii noștri, prin ore lungi de muncă. Iar după ce ne-am uitat la rafturile noastre bio, am înțeles că ne-am descurcat bine.

Este nutriția sportivă eficientă?

În general, da, dacă ținem cont de anumite aspecte. Așa cum am spus în introducere, nutriția sportivă corespunde cu unele nevoi nutriționale specifice. Aceste nevoi depind de durata activității sportive. Și da, nu consumăm neapărat aceleași produse pentru un antrenament de o oră și pentru unul de mai multe ore. Iată explicația.

Pentru eforturile de o durată mai mică sau până în 3 ore, nu e o diferență mare, și produsele de nutriție bio și cele non-bio sunt la fel de eficiente.

Însă pentru antrenamentele mai mari de 3 ore sunt niște diferențe, deoarece organismul are o nevoie mai mare de vitamine și de minerale. Totuși, unele dintre acestea sunt interzise de sectorul de alimente bio. De ce? Deoarece nu sunt considerate esențiale. Este și cazul vitaminei C, de exemplu. Rolul acesteia într-o gustare este de a îmbunătăți un produs care, în mod normal, nu este atât de bogat pe plan nutrițional. Sectorul de alimente bio consideră că această transformare a produsului, prin adăugarea de vitamine, este în plus.

Și atunci, nutriția sportivă bio nu ajută cu nimic în timpul antrenamentelor? Nu este întocmai așa! Pentru a compensa lipsa vitaminei C, am adăugat pudră de acerola în toate produsele noastre bio. Acerola este o sursă naturală de vitamina C, un antioxidant care permite protejarea celulelor de stresul oxidativ și contribuie la un metabolism energetic normal.

Pentru a încheia, putem spune că nutriția sportivă bio nu schimbă prea multe pentru sport. Însă poate aduce o diferență pentru sănătatea practicanților și cea a planetei. Mai presus de toate, depinde de alegerea ta dacă vrei să duci un stil de viață care include nutriția sportivă sau nu. Nu suntem noi cei care dictează deciziile. În schimb, vrem să ne asigurăm că sportivii care decid să consume produse bio, le pot găsi pe rafturile noastre.

Citește și...

MACRONUTRIENȚII – CE SUNT, CE ROL AU, CUM CALCULEZI NECESARUL DE MACRONUTRIENȚI

MACRONUTRIENȚII – CE SUNT, CE ROL AU, CUM CALCULEZI NECESARUL DE MACRONUTRIENȚI

Ce sunt macronutrienții Categoriile de macronutrienți Rolul macronutrienților

SHAKE-URI PROTEICE ⋆ PENTRU SLABIT + RETETE RAPIDE

SHAKE-URI PROTEICE ⋆ PENTRU SLABIT + RETETE RAPIDE

Informații generale despre shake-urile proteice De ce sunt recomandate shake-urile proteice pentru slăbit? Când este cel mai bine să consumi un shake de proteine?

10 SFATURI PENTRU ZIUA TA SPORTIVĂ

10 SFATURI PENTRU ZIUA TA SPORTIVĂ

Sfatul #1 « Sport & nutriție » : Servește mesele la ore fixe Sfatul #2 « Sport & nutriție » : Ia micul-dejun Sfatul #3 « Sport & nutriție» : O alimentație variată și echilibrată

ALEGEREA ALIMENTAȚIEI ÎN FUNCȚIE DE DURATA SESIUNII DE SPORT

ALEGEREA ALIMENTAȚIEI ÎN FUNCȚIE DE DURATA SESIUNII DE SPORT

O alimentație echilibrată trebuie să țină cont de momentul în care mănânci (înainte sau după antrenament), dar și în funcție de durata sesiunii de sport.