Ce echipament să alegeți pentru primele sesiuni de pescuit la crap?

Nu este ușor să găsiți echipamentul potrivit pentru primele sesiuni de pescuit la crap. Descoperiți produsele utile pentru o partidă de pescuit extraordinară.

Ce echipament să alegeți pentru primele sesiuni de pescuit la crap?

LANSETA

DOUĂ LUCRURI VĂ AJUTĂ SĂ FACEȚI DIFERENȚA DINTRE LANSETE:
LUNGIMEA: cu cât lungimea va fi mai mare, cu atât puterea de lansare va fi mai mare.

Acțiunea: Lansetele au acțiune diferită, în funcție de rigiditatea lor. Acțiunea lansetei reprezintă curba pe care aceasta o formează sub presiune (atunci când o lansați, de exemplu). Există mai multe tipuri de acțiuni, începând de la acțiune slabă la cea mai rigidă, parabolică, semi-parabolică, progresivă, de vârf. Pentru primele sesiuni, o lansetă de 3,6 m, semi-parabolică, polivalentă este ideală. Flexibilitatea și lungimea permit efectuarea unor lansări optime și asigură o sesiune de pescuit plăcută.

Ce echipament să alegeți pentru primele sesiuni de pescuit la crap?
Ce echipament să alegeți pentru primele sesiuni de pescuit la crap?

MULINETA

Pentru pescuit la crap, se ține cont de 2 elemente:

- Mărimea mulinetei Pentru pescuit la crap, mulineta are nevoie de minimum 250 m de fir. Lansările pot să depășească 100m, așadar, aveți nevoie de o rezervă de fir pentru a nu risca să rămâneți fără în timpul partidei de pescuit.

- Sensibilitatea frânei Pentru a evita casarea firului în timpul realizării capturii, trebuie să vă reglați frâna mulinetei. O frână cu o putere de 4kg va fi suficientă. Pentru o reglare optimă a frânei, trebuie să o strângeți astfel încât peștele să nu poată trage prea mult de fir, dar să o lăsați suficient de moale pentru a nu se casa.

FIR

Există 2 mari categorii de fir pentru pescuit la crap

MONTURA

Montura este partea aceea de la capătul firului; e ceea ce vede peștele. Există mai multe tipuri de monturi, însă cea mai polivalentă este cea clasică: plumb, urmat de linie montată cu fir textil și cârlig. Greutatea unui plumb polivalent este de la 60g la 80g. Acesta este suficient pentru majoritatea tipurilor de apă. În râu, trebuie să aveți plumb cu o greutate mai mare pentru a face față curentului. Mărimea cea mai polivalentă a cârligului este n°4. Este potrivită pentru majoritatea tipurilor de momeală și de crapi.

Ce echipament să alegeți pentru primele sesiuni de pescuit la crap?

SUPORȚI LANSETĂ

Pescuitul la crap este o practică sportivă ce necesită un suport pentru susținerea lansetelor. Pentru început, un pichet, un detector de mișcări și un suport de lansetă sunt suficiente. Avantajul unui rod pod este că puteți așeza lansetele unele lângă altele și puteți interveni imediat ce apare o mișcare. Există mai multe tipuri de rod pod-uri. Odată lanseta poziționată, dați drumul la frână până când firul începe să iasă singur din tambur.

SFATURILE PREFERATE ALE PESCARILOR!