CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPIII DE TOATE VÂRSTELE. NU AI CUM SĂ DAI GREȘ CU ACESTE DARURI!

Cadouri de Crăciun pentru copiii de toate vârstele. Nu ai cum să dai greș cu aceste daruri!

Rafturile magazinelor de jucării sunt pline de fel și fel de minunății. Există păpuși care răspund la atingerea și vocea copilului, jucărioare care alimentează creativitatea celor mici, cutii cu produse surpriză, slime și alte lucruri distractive, dar cu toate acestea, copiii sunt încântați doar timp de câteva zile sau săptămâni de ele, după care aceste cadouri ajung lângă celelalte, uitate prin sertare.
Din acest motiv, tot mai mulți părinți sunt în căutare de cadouri amuzante și practice, care să le fie de folos celor mici și să scutească anumite investiții pe viitor. Așadar, care sunt cele mai potrivite cadouri de Crăciun pentru copii, indiferent de vârstă?

CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPIII DE TOATE VÂRSTELE. NU AI CUM SĂ DAI GREȘ CU ACESTE DARURI!

1. Ce cadouri își doresc copiii să primească de la Moș Crăciun?

A crede în Moș Crăciun este unul dintre cele mai frumoase daruri ale copilăriei și fiecare părinte știe câtă emoție emană micuții când se gândesc la cadourile pe care își doresc să le primească în această perioada a anului. Adevărul este că inocentii prichindei se bucură de orice atenție, indiferent de valoarea monetară pe care părinții au investit-o pentru aceasta.
Dovada stă în bucuria din seara de Ajun, când îl așteaptă pe Moș Crăciun și nerăbdarea cu care desfac a doua zi cadourile lăsate sub brad.

Nu există un răspuns general valabil la întrebarea „Ce își doresc copiii de Crăciun”, astfel că indicat este să alegi un dar în funcție de personalitatea copilului. Un cadou care reflectă trăsăturile sale de caracter va avea succesul dorit, indiferent că este vorba de un joc, articol vestimentar, cărți sau dulciuri.

De ce să alegi un cadou „altfel” pentru micuțul tău?

În lipsă de idei, jucăriile au ajuns cel mai la îndemână cadou pentru copil, lucru pe care oamenii de știință îl descurajează. Aceștia sunt de părere că o cameră plină de astfel de obiecte nu înseamnă automat un micuț fericit, ba chiar spun că acest obicei al părinților poate duce la scăderea puterii de concentrare.

În urma unui studiu, s-a ajuns la concluzia că un mediu care conține mai puține jucării este mai benefic pentru cei mici. De ce?

Cercetătorii au împărțit copiii în două grupuri, unora oferindu-le patru astfel de obiecte, iar celorlalți un număr de 16. S-a observat că cei care au primit mai puține au fost mai creativi, mai implicați în procesul de joacă, mai inventivi și nu s-au plictisit repede de jucării, așa cum au făcut-o cei care aveau o varietate mai mare din care puteau alege.

Sigur, asta nu înseamnă că nu trebuie să îi mai cumperi jucării copilului.  Psihologii recomandă alegerea unor obiecte care să le capteze atenția și spun că printre cele mai potrivite ar fi o minge.

2. Idei de cadouri de crăciun pentru copii în funcție de vârstă

Dacă cel mic nu și-a scris încă scrisoarea pentru Moș Crăciun și nici nu îi trece prin cap s-o facă, ai libertate deplină să alegi dintr-o gamă de produse destul de mare. Poți chiar să îi cumperi un cadou util, care să cuprindă articole vestimentare, jocuri sau chiar echipamente sportive, dacă copilul este un aventurier înnăscut sau vrei să îi dezvolți această latură.

Într-o eră dominată de tehnologie, puțini sunt copiii care mai fac sport, lucru care îi nemulțumește profund pe cei mai mulți părinți. Așadar, dacă faci parte din această categorie de mămici și tătici, un cadou care să stârnească curiozitatea prichindelului pentru sport va mulțumi întreaga familie.

CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPIII DE TOATE VÂRSTELE. NU AI CUM SĂ DAI GREȘ CU ACESTE DARURI!

2.1 Cadouri de Crăciun pentru copii de 2-4 ani

Bucuria din ziua de Crăciun nu este egalată cu nimic altceva în viața micuților, care își vor aminti pentru totdeauna momentele în care au deschis cadouri împreună cu cei dragi. Este valabil și în cazul copiiilor de 2, 3, 4 ani sau mai mari. Ei știu să se înveselească din suflet pentru orice lucru mărunt, astfel că misiunea de a alege un dar nu este deloc dificilă. Având în vedere că este posibil să primească multe jucării de la bunici și prieteni de familie, te poți orienta către îmbrăcăminte de iarnă, fiindcă cele de anul trecut cu siguranță nu i se mai potrivesc din punct de vedere al mărimii.

Iată câteva sugestii de cadouri pentru copiii cu vârsta până în 4 ani, care pot fi purtate atât zi de zi, cât și în vacanța de iarnă:

CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPIII DE TOATE VÂRSTELE. NU AI CUM SĂ DAI GREȘ CU ACESTE DARURI!

2.2 Cadouri de Crăciun pentru preșcolari (5-6 ani)

Luând în calcul că la această vârstă micuțul tău este tot mai energic, curios să încerce fel și fel de lucruri și să exploreze lumea din jur, îi poți ușura această misiune prin alegerea unui cadou care să îi dea imboldul de care are nevoie. Dacă visează cu ochii deschiși să facă dansuri, să patineze, să încerce un sport de echipă sau se gândește cât de bine i-ar sta cu o trotinetă, iată câteva idei de cadouri care ar putea să îi fie pe plac:

CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPIII DE TOATE VÂRSTELE. NU AI CUM SĂ DAI GREȘ CU ACESTE DARURI!

2.3 Cadouri de Crăciun pentru copii cu vârsta peste 6 ani

Copiii de 6-10 ani, dar și cei trecuți de această vârstă, pot fi mai pretențioși când vine vorba de cadourile de Crăciun. Dacă un prichindel de 6 ani încă se mai bucură pentru un dar micuț, copiii de mai mari au alte așteptări de la Moșul, așadar, pentru a le satisface exigențele, e nevoie de un efort mai mare. Deoarece mulți dintre ei nu mai cred în bătrânelul care le lasă surprize sub brad, ei vor oferi constant indicii cu privire la ceea ce vor să primească de această sărbătoare și este indicat să fii cu ochii în patru. Folosește-te de toate informațiile pe care ți le dă cu bună știință sau nu și oferă-i o surpriză plăcută.

Deci, ce își poate dori un copil cu vârsta între 6-15 ani? Dacă îi cunoști gusturile vestimentare, te poți orienta către haine pentru sezonul rece și nu numai. O jachetă sau o pereche de ghete pe gustul sau poate fi darul ideal de Crăciun. De asemenea, și articolele sportive precum bicicletele, rolele sau trotinetele pot fi luate în considerare.

Dacă oscilezi între anumite produse pentru cadourile de Crăciun pentru copiii mai mari (11-12-13-14-15 ani), poți cere chiar părerea lor, fără să îi informezi direct că e vorba de darul de sărbători.

Iată câteva idei de cadouri de Crăciun pentru copiii cu vârste cuprinse între 6-15 ani:

CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPIII DE TOATE VÂRSTELE. NU AI CUM SĂ DAI GREȘ CU ACESTE DARURI!

2.4 Cum alegi mărimea potrivită de haine și încălțăminte pentru copii

Dacă nu ești părintele copilului, dar vrei să faci o surpriză unui prichindel, atunci trebuie să acorzi o atenție sporită mărimilor în cazul în care te gândești la îmbrăcăminte sau încălțăminte.

Micuții cresc atât de repede încât este posibil să nu mai poți estima ce mărime poartă. Pentru a evita dezamăgirea din ochii copilului când își dă seama că nu i se potrivește cadoul, verifică atent tabelul cu mărimi disponibil pe site-urile de pe care faci shopping. Te mai poți orienta și după mărimile de anul trecut. Cele noi ar trebui sa fie mai mare doar cu o unitate, maxim două.

CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPIII DE TOATE VÂRSTELE. NU AI CUM SĂ DAI GREȘ CU ACESTE DARURI!

3. Ce dăruiești unui copil de Crăciun dacă ai un buget redus?

Perioada de sărbători este una destul de încărcată, cheltuielile fiind mai mari decât în lunile obișnuite, așa că se poate întâmpla să nu poți aloca un buget impresionant pentru cumpărarea unui cadou pentru copil. Nu este cazul să te îngrijorezi și să te gândești că cel mic va fi supărat, fiindcă există o mulțime de lucruri cu prețuri decente care îi vor aduce zâmbetul pe buze și despre care va vorbi încântat multă vreme.

Deci, ce cadou de Crăciun îi poți face unui copil dacă bugetul alocat este unul destul de limitat? Printre multe alte variante, ai de ales între accesorii vestimentare, precum mănuși și căciuli, dar și tricouri, bluze, rucsacuri sau încălțăminte.

4. Tehnici de împachetat cadourile de Crăciun

Acum că ai ales cadoul perfect de Crăciun pentru copil, el trebuie și împachetat frumos. Te-ai întrebat vreodată ce rol are ambalajul unui cadou? Ei bine, multe persoane sunt de părere că o parte din surpriză și distracție se pierde dacă darul este îmbrăcat neglijent. Pentru copii, care sunt din cale afară de agitați și nerăbdători să vadă ce dar le-a adus Moșul, ambalajul este și el important. Înainte de a observa măcar mărimea cutiei, cel mic va fi atras de culorile vesele în care este ambalat darul, lucru ce îi va stârni și mai tare curiozitatea.

În rândurile următoare găsești câteva tutoriale care te vor ghida să împachetezi rapid cadourile de Crăciun:


Cum ambalezi un cadou mic de Crăciun?

Pare ușor, însă este nevoie de puțin exercițiu. Pentru a-ți ușura munca, poți opta pentru o cutie în care să pui darul și pe care să o decorezi ulterior după bunul plac.

CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPIII DE TOATE VÂRSTELE. NU AI CUM SĂ DAI GREȘ CU ACESTE DARURI!

Cum ambalezi un cadou de dimensiuni medii și mari?

Pentru a împacheta un obiect cu aceste dimensiuni, înarmează-te cu destulă hârtie pentru ambalat. În funcție de preferințe, poți combina chiar mai multe modele pentru a obține un aspect și mai vesel. În plus, pe lângă hârtie, mai ai nevoie de o foarfecă bună și lipici.

CADOURI DE CRĂCIUN PENTRU COPIII DE TOATE VÂRSTELE. NU AI CUM SĂ DAI GREȘ CU ACESTE DARURI!

Crăciunul se apropie cu pași repezi și copiii devin din ce în ce mai nerăbdători pentru a retrăi cea mai frumoasă perioadă a anului. Această sărbătoare este legată de dăruire și oricine a oferit un cadou din suflet este conștient că a oferi ceva este mai frumos decât a primi, mai ales când aduci bucurie pe buzele celor pe care îi îndrăgești cel mai mult. Și cine se pricepe să transmită mai bine această satisfacție dacă nu cei mici? Tocmai de aceea, asigură-te că prichindelul tău va primi cadoul potrivit de la Moș Crăciun. Veselia lui va molipsi întreaga familie.