plinuți

5 Sfaturi pentru a alege ținuta de sport pentru plinuți

Să găsești plăcerea de a face sport este primordial. De asemenea, alege ținuta potrivită pentru circumferința corpului tău.

Constituție mare, piept generos, rotunjimi.. Oricare ar fi mărimea pe care o porți, fiecare vine cu avantajele și dezavantajele ei. Nu constituția corpului ne împiedică să facem sport, ci găsirea unei ținute potrivite, adaptate pentru noi și în culori vii. Ținuta de sport este concepută astfel încât să asigure libertate de mișcare și susținere pe parcursul activității sportive. Dacă mai subliniază și silueta, oferă feminitate, e chiar și mai bine. Pe lângă confort și croială, ține cont și de imprimeuri și culori.

Ce sporturi să aleg dacă sunt plinuț/ă?

Poți practica orice sport, cel mai important este să-ți placă acea disciplină. Fiecare disciplină poate fi adaptată metabolismului și capacității tale fizice. Înainte de a te înscrie la o clasă de sport, verifică intensitatea practicii respective, pentru a nu fi poate prea solicitantă sau dimpotrivă, nu suficient de intensă pentru nivelul tău.
Dacă îți dorești să slăbești sau să-ți îmbunătățești rezistența, alege sporturi cardio precum zumba, dansul, cross trainingul, ciclism,aquagym, aquabike etc. Aceste sporturi se practică în grup și au marele avnataj că oferă suport mental. Există multe variante pentru a te reconecta cu corpul tău, pentru a te relaxa și de a-ți dezvolta rezistența într-o manieră ludică.

Pentru completarea expercițiilor de cardio, este important și să-ți tonifiezi corpul cu exerciții pentru întărirea masei musculare.

Pentru început, alege o ședință de bodybuilding fără niciun accesoriu, în sală, cu un antrenor personal sau acasă, având un antrenament deja stabilit. Pentru partea de jos a corpului, poți alege un număr mare de exerciții și poziții ce ajută la antrenarea musculaturii, putând lucra în propriul ritm. Dacă vrei să avansezi, poți explora și alte alternative precum mingea de gym, haltere sau greutăți, benzi elastice, step sau antrenamente la bicicletă, bicicletă eliptică, bandă de alergare.

sportpentruplinuți

Recomandări pentru un antrenament de 2x/săptămână:
Practică exerciții cardio cât mai mult în exterior, afară, pentru a -ți cultiva plăcerea pentru sport și pentru o stare de bine. Mergi pe jos sau cu bicicleta, în ritmul tău, timp de 20 de minute. Poți prelungi, în funcție de disponibilitatea ta, până la o oră.

În sala de fitness
Practică alternativ, timp de 15 minute, un antrenament la banda de alergare, bicicletă sau bicicletă eliptică cu aparatul de vâslit. Diversifică exercițiile, în funcție și de ce anume îți place, astfel încât să lucrezi și să tonifiezi atât partea de sus cât și cea de jos, într-o manieră armonioasă.

Acasă
Poți urma un antrenament programat sau, dacă deții echipamente de fitness, precum o bicicletă sau o bandă de alergare, îl poți face și mai interactiv utilizând realitatea virtuală ce oferă senzații similare condițiilor de afară.

5 sfaturi pentru a alege ținuta de sport potrivită pentru cei plinuți

Ce sport mă ajută: ce rutină sportivă să aleg ?

Dacă vrei să obții rezultate pe termen lung, va trebui să integrezi antrenamente compatibile cu timpul tău liber.  De exemplu, e un început bun să reușești să faci 2 antrenamente pe săptămână.   Poți face un antrenament complet cu exerciții de cardio și de tonifiere a musculaturii.  Aceste antrenamente te vor ajuta să e reconectezi cu corpul tău, să ai mai multă energie, cu condiția să alegi o rutină sportivă cu exerciții care să-ți placă și potrivite nivelului tău de practică.

5 sfaturi pentru a alege ținuta de sport potrivită pentru cei plinuți

5 Sfaturi pentru a alege ținuta sportivă

Descoperă 5 sfaturi pentru a reuși să-ți alegi ținuta potrivită pentru tipul tău de constituție.

1. O ținută de sport adaptată tipului tău de construcție corporală

Alegerea unei ținute de sport care să ți se potrivească este esențial pentru a te simți bine în timpul antrenamentului. O ținută de sport trebuie să arate bine, să fie practică și confortabilă. Croiala o să-ți scoată în evidență formele și o să asigure fluiditatea mișcărilor. Pentru a-ți scoate în evidență silueta, alege colanții fără cusături. Aceștia reduc iritațiile și frecările și alungesc talia.

2. O ținută de sport din material extensibil și opac

Cu cât materialul este mai extensibil, cu atât va fi mai confortabilă ținuta de sport. Trebuie să te simți confortabil în hainele pe care le porți pentru a putea face performanță! Alt aspect important: materialul opac. Pentru a avea libertate de mișcare, confort și siguranță, alegeți o pereche de colanți din material stretch și opac.

5 sfaturi pentru a alege ținuta de sport pentru plinuți

3. Tricou și colanți concepuți pentru activități sportive

În ceea ce privește colanții, optează pentru cei cu talia înaltă deaorece asigură susținerea abdomenului. De asemenea, nu alunecă pe parcursul antrenamentului. Când e vorba de sport, asta implică și transpirația: alege materiale respirante care asigură aerisire și care elimină urmele transpirației, mai ales în zona fundului, dar și cu orificii de aerisire în spatele genunchilor.
Indiferent că alegi un maiou sau un tricou, este importat să fie cu croială amplă și ajustată, pentru a avea libertate de mișcare. Dacă ai un piept generos dar și un pic de burtică, alege un tricou suficent de lung pentru a nu se ridica și să te jeneze în timpul antrenamentului.

4. Culori și imprimeuri: da!

Doar pentru că nu avem talie de viespe, nu înseamnă că trebuie să renunțăm la culori! Negrul, într-adevăr, subțiază silueta, dar nu e potrivit și nici destul de feminin pentru un antrenament de fitness sau de zumba. Totul ține de croială de fapt, mai mult decât de culoare. Așadar, poți alege orice culoare și imprimeu îți dorești pentru ținuta ta sportivă, câtă vreme este adaptată constituției tale corporale.

collecțiapentruplinuți

5. O bustieră cu efect de acoperire: confort și susținere

Oricare ar fi mărimea bustului tău, este necesar să-i oferi susținere pe tot parcursul activității sportive. Dacă ai un piept mai generos. alege o bustieră cu închidere în partea din față și fii atentă să aibă cupele destul de adânci astfel încât să asigure susținerea necesară.

Alege ținuta de sport potrivită pentru tine

Fie că facem cumpărăturile online sau în magazin, indiferent de mărimea pe care o purtăm, toți avem aceeși problemă: alegerea unei ținute de sport potrivite pentru noi. Este important să alegem ținuta sportivă potrivită pentru noi. Iată sfaturile noastre pentru a alege mărimea potrivită

sportpentruplinuți

Sfatul antrenorului

Pentru o activitate solicitantă precum exercițiile de cardio - mers pe jos sau plimbare cu bicicleta de exemplu - alege o ținută sportivă, pentru a intra în starea de mișcare, indiferent de durata antrenamentului. Acest lucru te va încuraja mental, te va activa din punct de vedere sportiv și astfel o să evoluezi.
Antrenamentul în sala de fitness este eficient datorită forței colectivului. În cazul în care nu poți ajunge la sală, astăzi există numeroase programe de antrenamente virtuale ludice pe care le poți face acasă: antrenamente live, antrenamente programate, realitate virtuală etc. Nu rata nici o ocazie să faci sport cu plăcere, în ritmul tău!

încredereîntine

Dezvoltă încrederea în tine și exercițiile cardio

Prin exercițiile cardio îmbunătățești mușchiul inimii dar și condiția fizică generală. Mai mult decât atât, dezvoltă încrederea în tine!

Indiferent de sportul pe care îl practici sau de tipul de construcție corporală pe care îl ai, este important să o faci cu plăcere și să alegi ținuta sportivă care îți place! Formă, culoare, imprimeu ...alege ținuta sportivă care ți se potrivește!