ville_trottinette_oxelo_decathlon

5 Beneficii anti-stres ale mersului pe role

Sport, hobby, plăcere: cu o pereche de role, totul merge ca pe roate. Iată care sunt câteva dintre beneficiile anti-stres ale mersului pe role, de care poate nu știai, dar care îți pot transforma vizibil corpul și starea de spirit.

Mersul pe role poate fi o activitate simplă sau o experiență mai plăcută decât credeai. Imaginează-ți o plimbare cu rolele în care te bucuri de zumzetul orașului, privești oamenii ca pe povești din filme separate, iar natura își face loc ca un decorator priceput, în timp ce totul se derulează cu viteza stabilită de tine! În acest timp, mintea ta se eliberează, corpul se tonifiază și organismul primește o doză de antioxidanți. Dar asta nu e tot! Află în continuare care sunt cele mai importante 5 beneficii ale mersului pe role!

O OCAZIE BUNĂ SĂ IEI O GURĂ DE AER PROASPĂT

1/SĂNĂTATE ÎNAINTE DE TOATE, DAR ȘI TONIFIERE

O plimbare pe role = un consum de energie. O ecuație simplă, dar foarte eficientă pentru a practica o activitate fizică cu beneficii pentru sănătate și pentru tonifierea corpului. Această activitate fizică presupune un consum considerabil de energie și tonifiază întregul corp. Practicând acest sport, îți poți atinge ușor două obiective importante: menținerea sănătății și tonifierea corpului. Mersul pe role este un antrenament complet pentru mușchii picioarelor, de la gleznă până în zona coapselor, iar în același timp îți îmbunătățește nivelul de anduranță și tehnicile de respirație și echilibru. Așadar, alegând să te deplasezi pe role, fie și doar de la birou spre casă, obții avantajul de a te relaxa după o zi solicitantă. Și toate acestea, printr-un efort prietenos și cu articulațiile.

#2/ TE DEPLASEZI LIBER

2/ TE DEPLASEZI LIBER ȘI EȘTI MAI FERICIT

Cine spune „role”, spune mai întâi de toate senzație de libertate.

Rolele te ajută să eviți dezavantajele celorlalte mijloace de transport și să te bucuri de plimbări așa cum îți dorești. Libertatea de mișcare e avantajul evident, însă starea de bine pe care o resimți nu e aleatorie. Pe lângă eliminarea stresului creat de aglomerația pe care o eviți, endorfinele eliberate la fiecare plimbare pe role te ajută să diminuezi vizibil nivelul de stres din organism și să îți îndrepți atenția către lucrurile din jurul tău. Probabil ai observat că de fiecare dată când mergi pe role, atenția și concentrarea își schimbă direcția și te oprești din a te mai gândi la grijile și problemele cotidiene. Acea fereastră de libertate pentru mintea ta este rețeta simplă și accesibilă pentru o stare de bine. Vorba aceea: când te simți stresat, ieși la o plimbare. Mai bine ia și rolele!

O OCAZIE BUNĂ SĂ IEI O GURĂ DE AER PROASPĂT

 3/MERSUL PE ROLE DEZVOLTĂ ATENȚIA ȘI COORDONAREA CORPULUI

Echilibrul este cuvântul cheie când vorbim despre mersul pe role. Acest sport presupune dezvoltarea atenției și a coordonării mișcărilor corpului. Cu antrenament și exercițiu, mersul pe role devine un sport sigur de practicat în aer liber. 
Deși prima plimbare pe role poate fi o adevărată provocare, după scurte sesiuni de antrenament îți vei îmbunătăți vizibil echilibrul. Dacă vrei ca fiecare sesiune de mers pe role să decurgă cât mai bine, fără accidentări neplăcute, trebuie să îți dezvolți atenția și să observi fiecare detaliu din jurul tău care ți-ar putea afecta plimbarea. Astfel, odată cu atenția vei învăța să îți coordonezi fiecare mișcare pentru a putea preveni orice eveniment neplăcut. 

TE DISTREZI ÎMPREUNĂ CU ALȚI PASIONAȚI DE ROLE

4/ TE DISTREZI ÎMPREUNĂ CU ALȚI PASIONAȚI DE ROLE

Poate nu te gândeai, dar această activitate te poate ajuta să îți dezvolți aptitudinile de socializare și comunicare. Mersul pe role este un hobby care are mulți adepți. Deși poate nu ai observat până acum, există comunități din care fac parte toți pasionații de mers pe role. Pentru ei, ca și pentru tine, plimbările pe role au devenit mai mult decât o simplă sursă de relaxare. Privește-o ca pe o oportunitate din care poți afla sfaturi utile și recomandări de la practicanți cu o experiență vastă! În plus, devii mai sociabil și te integrezi mai ușor în grupuri noi. Dacă până acum credeai că mersul pe role are beneficii doar la nivelul corpului, adaugă pe lista ta și acest detaliu și fii parte dintr-o comunitate care împarte aceeași pasiune ca și tine. 

ville_trottinette_oxelo_decathlon

5/UN MIJLOC DE TRANSPORT ECONOMIC

Cum ar fi să ajungi mai rapid la destinație fără să te strecori în mijloacele de transport în comun supraaglomerate?
În plus, mersul pe role presupune și economii: combustibil, abonamente de transport sau de mers la sală etc. Dacă visezi la libertate de mișcare și deplasări eficiente, mersul pe role se poate transforma dintr-un simplu sport, în “mijlocul tău de deplasare” preferat prin oraș. De cele mai multe ori, plimbările pe role sunt asociate, ca și în cazul ciclismului, cu senzația de libertate. Ai control deplin asupra corpului tău și asupra vitezei de deplasare. Astfel, mersul pe role poate fi o alternativă mult mai eficientă a deplasărilor cu mașina. În special în sezonul cald, poți adapta plimbările pe role de la activitatea recreativă din timpul liber la un mod de deplasare prin oraș prietenos cu mediul și sănătatea ta.