1. La ce ajută mersul pe role?
Această activitate este potrivită indiferent de vârstă, iar efectele pozitive asupra sănătății sunt numeroase. Iată care sunt principalele:
Slăbești mai ușor
Printre beneficiile mersului pe role se numără, în primul rând, pierderea în greutate. Dacă ai nevoie să slăbești câteva kilograme, pe lângă alimentația corespunzătoare unui stil de viață sănătos, dacă practici și acest sport, vei reuși să arzi mai ușor grăsimile. Mai exact, într-o oră de patinaj, poți elimina peste 300 de calorii, ceea ce înseamnă că o plimbare cu rolele seara te ajută să reduci impactul negativ al unor mese copioase din timpul zilei.
Îți tonifici silueta și îți menții sănătatea fizică
Chiar dacă nu ai nevoie să slăbești, mersul pe role îți va modela silueta, iar tu te vei putea bucura de un trup tonifiat și rezistent, deoarece prin efortul fizic depus, îți îmbunătățești echilibrul, mobilitatea, precum și reflexele.
Te-ai întrebat ce mușchi lucrează mersul pe role?
Ei bine, având în vedere faptul că picioarele sunt cele mai solicitate, în timpul acestei activități, mușchii fesieri, ai gambelor și ai coapselor vor fi lucrați intens. În mod implicit, datorită mișcărilor pe care ești nevoit să le faci pentru a-ți menține echilibrul și a te deplasa cu viteză, îți vei tonifia și abdomenul, mușchii spatelui, ai umerilor și ai brațelor.
Nu îți face griji în privința articulațiilor.
Deoarece a fost dovedit faptul că mersul pe role nu forțează ligamentele, ci, dimpotrivă, ajută la menținerea flexibilității acestora. De asemenea, cei cu probleme cardiace sau pulmonare nu trebuie să se ferească de acest sport, deoarece specialiștii consideră că, în acest fel, este îmbunătățită circulația sanguină, iar ritmul cardiac este reglat.
Contribuie la buna funcționare a psihicului
Să mergi la o plimbare pe role cu prietenii, prin parcul preferat, poate fi o modalitate eficientă de a reduce cantitatea de stres și presiune acumulată pe parcursul zilei, sprijinind astfel sănătatea mintală. De asemenea, prin această deconectare, îți stimulezi memoria, reușești să te concentrezi mai bine și lupți împotriva depresiei și anxietății.