10 motive pentru a merge în drumeție cu copilul

10 Motive pentru a merge în drumeție cu copilul

Mersul într-o plimbare sau camparea alături de cel mic face bine moralului și îți permite să reiei activitatea fizică.

Soarele strălucește, cerul este senin, temperaturile sunt plăcute, de ce să nu ieși și să profiți de toate acestea?
Mai ales alături de copii, chiar și de cei mici. 
Este iarnă și e frig? 
Nu trebuie să rămâi acasă cu copilul din cauza vremii.
Indiferent de vremea de afară, poți merge la o plimbare sau chiar într-o drumeție alături de un nou-născut.
Iată 10 motive pentru a face o plimbare alături de copilul tău!

10 motive pentru a merge în drumeție cu copilul

1. O plimbare - nimic mai bun pentru a adormi un copil

Înainte de a deveni părinte, nu-ți imaginai că vei face ture de cartier sau plimbări în jurul casei pentru a adormi copilul. Ei bine, părinții confirmă acest aspect: ”Acest lucru funcționează și l-am făcut cu toții ( sau aproape toți).
Astfel, de ce să nu pofiți de acest mod de a adormi copilul, în timp ce te bucuri de o activitate în aer liber.
De ce un copil adoarme mai repede afară decât în interior?
După ce a fost legănat în mod natural în pântecele mamei timp de 9 luni, un nou-născut se va bucura de plimbare și acest lucru îl va ajuta să adoarmă.
Într-o plimbare sau atunci când este transportat în port-bebe, el își regăsește ritmul și legănarea naturală pe care o simțea atunci când se afla în pântecul mamei.
La acest lucru, poți adăuga și alți stimulatori naturali întâlniți în timpul ieșirilor în aer liber: lumina naturală, zgomotele, mirosurile ... totul poate fi un pretext pentru a-l stimula și a-l adormi.
Și iată cum poți adormi un copil în timpul unei simple plimbări.

10 motive pentru a merge în drumeție cu copilul

2. Beneficii pentru sănătatea copilului

Mulți părinți se întreabă la ce vârstă pot ieși cu copilul la o plimbare? Iată o veste bună, nu există o vârstă minimă!
Când știi că aerul din interiorul unei case este mai poluat decât cel din exterior, chiar și în oraș, într-un parc urban, mersul la o plimbare cu un nou-născut îți oferă posibilitatea de a lua împreună o gură de aer. De altfel, poți profita de o plimbare pentru a putea aerisi și casa.
De asemenea, plimbarea copilului într-un port-bebe poate favoriza alăptarea. Datorită apropierii dintre mamă și copil, acest lucru permite eliberarea oxitocinei, care susține producerea de lapte și, prin urmare, creșterea în greutate a nou-născutului. Mai ales că poți alăpta și atunci când ești afară. Oxitocina, dopamina, serotonina ... o plimbare în port-bebe contribuie, de asemenea, la producerea multor hormoni buni, atât pentru copil, cât și pentru părinte.
Dacă îi oferi copilului o poziție fiziologică în timpul transportului, respectiv pe verticală și în formă de broscuță, plimbarea va reduce, de asemenea, riscul de reflux și regurgitare. Acest lucru îi poate îmbunătăți digestia bebelușului datorită contactului apropiat care creează un masaj indirect.

10 motive pentru a merge în drumeție cu copilul

3. Reluarea unei activități sportive

Mersul și mai târziu drumeția alături de un copil, este prima activitate fizică permisă după naștere.
Desigur, trebuie să adaptezi dificultatea plimbării la condiția ta fizică post-partum. Mersul pe jos va activa circulația, va drena și va tonifia mușchii ușor și progresiv.
Indiferent dacă dorești să-ți regăsești ritmul sau doar să-ți satisfaci nevoia de mișcare, de a merge pe jos, iar mai apoi de a merge într-o drumeție mai sportivă, odată cu verificarea de sănătate realizată după 6 - 8 săptămâni după ce ai ieșit din maternitate, aceste tipuri de mișcare vor reprezenta un plus în reluarea activității sportive.
De altfel, reluarea unei activități fizice după naștere prezintă numeroase beneficii: ”revenirea corpului după nouă luni de sarcină, tonifierea mușchilor, pierderea în greutate, dar și îmbunătățirea calității somnului, reducerea anxietății și riscului de depresie post-partum”, explică un ghid parental oficial: "primele 1000 de zile".
Bine de știut: reluarea activității sportive mai intense trebuie realizată progresiv. Este necesar să se aștepte sfârșitul reeducării perineale după o naștere naturală și reconstrucția peretelui abdominal după o operație de cezariană.

10 motive pentru a merge în drumeție cu copilul

4. Schimbă aerul plimbându-te cu copilul

Ieșirea la plimbare are, de asemenea, beneficii fiziologice atunci când schimbi aerul!
Odată ce mama se întoarce de la maternitate, iar concediul de paternitate se termină, ea se poate simți izolată acasă.
Plimbarea alături de bebelușul tău îți oferă ocazia să ai grijă și de tine, să ieși din casă și să îți regăsești viața socială.
Pregătirea pentru a ieși cu bebelușul tău este despre a te aranja, acest lucru impunând un duș pe care l-ai fi putut lăsa deoparte stând în casă.
Toate acestea fiind un bonus pentru stima de sine.
Nimic nu te poate împiedica să ieși la plimbare.
Nimeni nu va judeca o proaspătă mămică.
Când ceva face bine moralului, nu trebuie să te privezi de acel lucru!

10 motive pentru a merge în drumeție cu copilul

5. Consolidarea legăturilor dintre tată și copil

Și dacă tatăl este cel care merge la plimbare cu cel mic? Două avantaje ale plimbării realizate de tată alături de copil: acest lucru îi oferă mamei timp pentru ea și îi permite tatălui să se bucure de un moment special alături de nou-născut.
Desigur, mamelor nu le place să-și lase copilul cu altcineva, dar pentru câteva zeci de minute sau câteva ore, ce poate fi mai bine decât ca tatăl să se ocupe de copil?
Deci, aviz proaspetelor mămici, nu vă simțiți vinovate, ci profitați de această ocazie: o baie bună, un pui de somn lipsit de griji și, de ce nu, o ieșire cu prietenii, cu siguranță vei ști cum să ocupi acest timp liber.
Pentru a fi complet împăcată, gândește-te la asta ca la o modalitate foarte bună de a crea această relație atât de importantă tată-copil. După 9 luni în care copilul a stat în pântecul mamei, o plimbare în care să folosești un port-bebe va favoriza atașamentul părinte-copil. Iar dacă acest lucru funcționează pentru mame, cu siguranță va fi benefic și pentru tați.

10 motive pentru a merge în drumeție cu copilul

6. Regăsește plăcerea de a ieși cu familia

A pleca la plimbare sau în drumeție cu familia satisface, de asemenea, nevoile pe care le are bebelușul, continuând să ai grijă și de frații și surorile acestuia. Nu este nevoie să rămâi acasă astfel încât copilul să poată dormi. Dacă are o poziție confortabilă în port-bebe, acesta va dormi la căldură în timpul plimbării. Restul fraților se vor putea bucura de o activitate fizică în aer liber, se vor putea relaxa, fără ca ritmul bebelușului să aibă de suferit. Veți rămâne o familie dinamică și unită, indiferent de itinerarul drumeției.
Sfat pentru părinți: propune unuia sau mai multor prieteni să vină alături de copiii mai mari. Nimic mai bun pentru a-i motiva să meargă în drumeție!

10 motive pentru a merge în drumeție cu copilul

7. Și, de ce nu, poți merge în camping cu copilul tău!

Deoarece trebuie să îi ții ocupați pe frații mai mari, să mergi în vacanță sau chiar să te bucuri de concediul de maternitate pentru a descoperi noi orizonturi, nimic nu te poate împiedica să mergi în camping alături de un copil. Într-o mașină tip van sau în camping, dacă simți nevoia de a pleca într-o aventură alături de cel mic, este necesară doar o bună pregătire. Chiar dacă este mai complicat să călătorești cu un nou-născut, în camping te poți descurca ușor, iar acesta este locul care-i cucerește pe adepții simplității. De asemenea, în camping alături de un bebeluș este necesară un pic de organizare, dar acesta reprezintă un cadru unic de a petrece timp și cu frații celui mic.

10 motive pentru a merge în drumeție cu copilul

8. Ieși din rutină și mergi în vacanță cu copilul

Mergând în vacanță sau în camping cu un bebeluș acest lucru înseamnă, de asemenea, a ieși din rutina de zi cu zi. Desigur, călătorind cu un copil mic, vacanțele vor fi schimbate mult față de cele petrecute în cuplu. Cu toate acestea, o vacanță alături de un copil mic este posibilă și îți permite să schimbi rutina, să încetinești ritmul. Astfel, poți lăsa deoparte munca, treburile casnice și stresul. Vacanțele alături de un copil înseamnă mai multe momente de pauză pentru a-i da să mănânce sau pentru a-l alăpta, fără a uita de momentele în care își poate consuma energia, fără a sta în cărucior, în port-bebe sau în oricare alt mijloc de transport. Este un alt ritm, departe de programul supraîncărcat al vieții cotidiene de acasă. De ce să nu mergi în vacanță în afara sezonului, în concediul de maternitate și/sau în concediul de paternitate, pentru a merge în locurile preferate, atunci când nu sunt aglomerate.

10 motive pentru a merge în drumeție cu copilul

9. O plimbare nu costă nimic!

O plimbare până în capătul străzii, o drumeție în pădure sau o mică aventură cu cortul la munte are avantajul că nu costă nimic. Odată ce ai un port-bebe, achiziționat sau primit, a merge la plimbare cu un nou născut nu costă nimic. Deci, nu ai nicio scuză!
Îți dorești să mergi într-o aventură până la celălalt capăt al lumii, alături de copilul tău? Nu-i nicio problemă! Copiii până la doi ani nu plătesc biletul de avion, nici cazarea și ar trebui să profiți de această ocazie.
Trebuie să ieși în fiecare zi la plimbare cu copilul? Avem un sfat pentru toți părinții. Nu există nicio obligație de a merge la plimbare în fiecare zi alături de cel mic. Într-o lume ideală, fără constrângeri, o ieșire în fiecare zi ar fi benefică pentru toți, dar a face din asta un imperativ ar deveni contraproductiv. Trebuie să ieși cu copilul atunci când vrei și când poți! O plimbare, o drumeție sau a merge în camping alături de copil trebuie să rămână o plăcere pentru toți participanții.

Cum să te bucuri pe deplin de ieșirile cu copilul tău?

Pentru ca plimbarea alături de copil să fie un moment de bucurie pentru toți, avem mai multe recomandări punctuale:
- Planifică ieșirea. După ce ai hrănit sau ai alăptat nou-născutul, vei avea mai mult timp pentru o plimbare în aer liber. Nu uita să-i schimbi scutecul înainte de a pleca.
- Planifică o durată de plimbare care progresiv să devină din ce în ce mai lungă. Dacă primele ieșiri sunt de aproximativ douăzeci de minute, va fi întotdeauna timp pentru a prelungi timpul de plimbare după aceea.
- Îmbracă-ți copilul în funcție de vremea de afară și în funcție de modalitatea de transport. În cărucior, copilul nu se va bucura de căldura ta corporală precum într-un port-bebe sau într-un wrap și, din acest motiv, este necesară adăugarea a încă unui strat de haine.
- Asigurați-vă că acoperiți extremitățile nou-născutului: picioarele, mâinile și capul trebuie să fie protejate atât de frigul de pe timp de iarnă, cât și de soare pe timp de vară.

10 motive pentru a merge în drumeție cu copilul
Cum  să-ți îmbraci copilul purtat în timpul drumeției?

Cum să-ți îmbraci copilul purtat în timpul drumeției?

Dacă ții copilul într-o bandulieră/ într-un sling sau într-un marsupiu ergonomic va fi bătut de vânt. Port-bebe-ul constituie deja aproape un prim strat de îmbrăcăminte.