Procesul de detoxifiere a corpului, în anumite perioade ale anului, este destul de dificil. Regimuri de toate felurile nu par întotdeauna să își facă efectul. Cu toate acestea, există soluții simple și naturale care să ajute organismul să se purifice. Printre ele se numără și yoga. Această practică ancestrală care vizează armonia între corp, minte și spirit este perfectă pentru detoxifiere. Descoperă beneficiile sale.

CE ESTE DETOXIFIEREA ?

Se vorbește adesea despre cură de detoxifiere, pentru a pierde în greutate punctual și eficient. În general, se practică la începutul anului sau spre primăvară, pentru a începe un nou capitol în mod corect și pentru remodelarea siluetei. Printr-o alimentație bogată și dezechilibrată, cura de detoxifiere redă echilibrul întregului corp. Scopul este de a elimina toate toxinele din organism. Zi de zi, consumăm alimente care ne încarcă corpul, mușchii și celulele cu toxine. Aceste toxine pot fi responsabile pentru afecțiuni minore care ne afectează: crampe, ten lipsit de strălucire, piele îngroșată etc.

PURIFICAREA CORPULUI PRIN YOGA

În afară de avantajele spirituale ale yoga, aceasta are și numeroase beneficii asupra sănătății fizice. Atenuează tensiunile din muschi, tonifiază articulațiile și le flexibilizează. Favorizând eliminarea toxinelor din sânge, yoga purifică în mod natural corpul, pielea, mușchii. Efectele sunt și mai puternice prin practicarea tipurilor de yoga dinamică precum Asthanga Yoga, Vinyasa Yoga, Yoga Bikram, care curăță și purifică. Indiferent de disciplina practicată (ușoară sau dinamică), yoga învață o nouă abordare a cotidianului, bazată pe o viață sănătoasă. Acest nou echilibru îl aduce pe practicant pe drumul detoxificării.

BENEFICIILE RĂSUCIRILOR

Dacă alimentația și activitatea fizică par factori indispensabili detoxifierii organismului, același rol îl are și yoga. Datorită posturilor pe care le propune, pe primul loc aflându-se răsucirile, yoga favorizează considerabil regenerarea organismului. Aceste răsuciri, care se practică în picioare sau șezut, se concentrează pe coloana vertebrală, șolduri și umeri. Ele constituie avantaje mari pentru detoxifiere: încordând organele, răsucirile favorizează expulzia sângelui încărcat cu toxine. Organele interne sunt irigate cu sânge oxigenat. Astfel răsucirile stimulează circulația sângelui, organele și glandele asociate lor. În plus, acestea solicită sistemul muscular și osos și îl mențin în formă, asigurând mobilitate mai bună, flexibilitate mai mare și poziția corectă a coloanei. Răsucirile favorizează echilibrul fizic și pe cel al conștiinței.

Așadar yoga, în toate formele ei, este cu adevărat benefică pentru purificarea corpului. Bineînțeles, realizarea răsucirilor în yoga necesită prudență, motiv pentru care îți recomandăm să ceri sfaturile unui profesor autorizat. Pentru confort pe timpul practicării, descoperă colecțiile noastre de echipamente pentru femei și bărbați.

 
Procesul de detoxificare a corpului, în anumite perioade ale anului, este destul de dificil. Regimuri de toate felurile nu par întotdeauna să își facă efectul. Cu toate acestea, există soluții simple și naturale care să ajute organismul să se purifice. Printre ele se numără și yoga.
YOGA PENTRU DETOXIFIERE

Scopul este de a curăța deșeurile și de a elimina toate toxinele din organism. În mod cotidian, ingurgităm alimente care ne încarcă corpul, mușchii și celulele cu toxine.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020