Salutul soarelui sau Surya Namaskara este o tehnică esențială de yoga. Acest exercițiu face parte din Hatha yoga tradițională și lucrarează întreg corp. Se efectuează dimineața, cu fața spre soare. Constă într-o înlănțuire de 12 posturi sau asane, care se execută prin mișcări fluide în ritm cu respirația și susținute de aceasta. Prezintă numeroase beneficii: dezvoltă forța, flexibilitatea, asigură relaxarea fizică și mentală. Prin această tehnică, energia vitală sau Prana crește foarte mult. Dacă se practică în mod regulat, Salutul soarelui flexibilizează coloana vertebrală și articulațiile.

Iată etapele Salutului soarelui clasic: fiecare deschidere a corpului implică o inspirație, și fiecare închidere o expirație. În mod ideal, te sfătuim să efectuezi exercițiile dimineața pentru dinamizarea corpului și trezirea spiritului, dar se poate practica în orice moment al zilei, pentru o bună energie, pentru conștientizarea respirației, și pur și simplu pentru a te simți mai bine.


Prezintă numeroase beneficii: dezvoltă forța, flexibilitatea, asigură relaxarea fizică și mentală. Prin această tehnică, energia vitală sau Prana crește foarte mult. Dacă se practică în mod regulat, Salutul soarelui flexibilizează coloana vertebrală și articulațiile.
YOGA: ÎNVAȚĂ SALUTUL SOARELUI

Constă într-o înlănțuire de 12 posturi sau asane, care se execută prin mișcări fluide în ritm cu respirația și susținute de aceasta

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020