WIXOM 9 – LANSETE CU MODESTIE

Wixom 9 – lansete cu modestie

1/ Caperlan Wixom 9 2.20m ML 5-15g 2/ Caperlan Wixom 9 2.20m M 7-21g 3/ Caperlan Wixom 9 2.40m H 20-40 g

Nu este tocmai ușor pentru un pescar de răpitor aflat la început de drum să navigheze prin marea de oferte și soluții din magazinele de profil. Știucă, șalău, somn, avat, biban, păstrăv, clean… toți acești pești au comportament diferit, dar un singur lucru în comun: ATACUL. Este modul prin care răspund atunci când sunt provocați sau îndemnați de instinctele primare.
Indiferent de specia la care fac referire, atacul rămâne atac. Poate avea aceeași intensitate numai dacă acordăm atenție clasei de lansete pe care le vom utiliza. Nu este ușor să decizi. Nu este simplu atâta vreme cât la tot pasul vom găsi produse dedicate.
Într-o mare de incertitudine, vă propun astăzi, spre studiu, seria Wixom 9 care definește vârful de gamă al producătorului francez Caperlan.
Din capul locului, voi spune că toți cei care au pretenții, au dreptul să fie sceptici.
Dar, ca să fii sceptic, trebuie mai întâi să iei contact cu aceste produse și apoi să intri în zona în cauză.
O vizită în magazinele Decathlon care dețin în ofertă aceste produse va lămuri problema foarte ușor.
Dacă, totuși, este nevoie de câteva motive pentru care să faci pasul și să descoperi această gamă, am hotărât să le duc într-o excursie la malul apei pentru a înțelege mesajul producătorului francez care vine în segmentul de mijloc din punct de vedere cost-achiziție și nivel calitativ , dar fără a depăși pragul de 300 de lei.
O zi de pescuit cu aceste lansete consider că îmi este suficient pentru a descifra seria Wixom 9.
Am optat pentru zona ML, M și H .

WIXOM 9 – LANSETE CU MODESTIE

1/ Caperlan wixom 9 2.20m ml 5-15g

10 inele amplasate pe un blanc de 220 cm. Concept slim, pereți moderați, inele anti-răsucire, finisaje de tip EVA, senzitivitate ridicată.
Acțiune moderat-rapidă. Mandrină ergonomică.
Greutate totală lansată la apă (nălucă + jig ): 9 g.
Transmite bine informații despre tipologia substratului. Se încarcă corect în lansare, nu oscilează în ax după acest pas. Un mare plus pentru un moderat rapid.
Blank-ul intră în sarcina progresiv, lucru care m-a surprins plăcut.
M-am simțit mai mult decât bine cu acest model. Rămâne de văzut cum va evolua în drill.

WIXOM 9 – LANSETE CU MODESTIE

2/ Caperlan wixom 9 2.20m m 7-21g

Scade numărul inelelor la 9.
Blank-ul are o conicitate pronunțată, se pierde efectul de slim (subțire), dar nu agresiv. Rămâne o lanseta ancorată în gama de blank-uri mici în diametru, dar cumva la limita superioară.
M-am bucurat de același concept al inelelor ca și în cazul ML.
Mandrina, la rândul ei, nu suferă modificări, ceea ce este bine. Se simte bine în lansare, este un 7-21 g corect, după părerea mea, inspiră (prin modul în care evoluează în lansare și după) încredere și siguranță.
M-am simțit bine cu 12 grame greutate totală nălucă + jig.

WIXOM 9 – LANSETE CU MODESTIE

3/ Caperlan wixom 9 2.40m h 20-40 g

O lanseta pentru pescuitul jigurilor mari după cum se și vede dar și al nălucilor reactive.
Francezii pun pe masă un hibrid a cărui țintă este pescuitul nălucilor din mai multe game, atât constructiv, cât și al evoluției în apă.

Rămânem pe 9 inele, același profil anti-răsucire, dar diametru mai generos pe cel de plecare și prevăzut cu 3 picioare.

Am răspuns cu aceeași moneda și am încercat un pescuit supra-lestat .
Năluca folosită a avut 42g. Cele două grame care depășesc limita superioară constructivă nu au afectat în niciun fel modul în care lanseta s-a comportat atât în lansare, cât și după.
 

Radu Ionuț Dăscălescu
Ambasador Caperlan, România
“Susține, fără probleme, evoluții agresive, ce pot fi impuse de barbete generoase în anumite cazuri, ori glidere de dimensiuni medii. Jigurile nu sunt o problemă. Nici clasa de spinnerbait-uri. Ține pasul și asta a fost o bilă albă. După peste 7 ore de pescuit intensiv, concluzia finală pentru mine este clară.
Scopul meu nu este să va conving de nimic. Alegerea este a voastră. Pot garanta că până și scepticii vor avea ce să vadă.”