VÂNĂTOARE

Vânătoarea de mistreț: scurt ghid cu cele mai importante informații

CE TREBUIE SĂ FACI PENTRU A PUTEA PARTICIPA LA VÂNĂTOAREA DE MISTREȚ?
METODE PRACTICATE ÎN VÂNĂTOAREA LA MISTREȚI
UNDE SE PRACTICĂ ȘI CARE ESTE SEZONUL DE VÂNĂTOARE LA MISTREȚ?

Vânătoarea este un sport pentru persoanele dornice de adrenalină sau de a experimenta sentimentele primordiale. Unul dintre cele mai vânate animale este mistrețul. Dacă vrei și tu să încerci să vânezi mistreți, atunci citește acest articol pentru a afla cele mai importante informații.

VÂNĂTOARE

1. Ce trebuie să faci pentru a putea participa la vânătoarea de mistreț?

Pentru a participa la vânătoarea de mistreți în România, la fel ca și în cazul vânătorii oricărei alte specii de animale, este necesar să ai toate documentele și autorizațiile pentru a face acest lucru, de la instruirea pentru vânătoare, la permisul de vânătoare, permisul de port-armă și alte documente necesare. Fără acestea, vânătoarea este interzisă sub orice formă și încălcarea acestei legi, aduce cu sine pedepse atât financiare, cât și posibilitatea de petrecere unei perioade de timp în închisoare.
În cazul în care se dorește practicarea vânătorii în grup de minim 2 persoane (fără a lua în considerare gonacii), atunci este obligatoriu să prezentați un permis de vânătoare colectiv.

2. Metode practicate în vânătoarea la mistreți

Vânătoarea de mistreți la pândă și vânătoarea la goană sunt cele mai folosite și eficiente metode pentru a vâna această specie de animal.

Vânătoarea la pândă: vânătorul așteaptă ca vânatul să își facă apariția în zonele în care acesta obișnuiește să viziteze, de exemplu, pentru a mânca. Poți, totuși, să nu aștepți ore întregi până când își va face apariția un mistreț. Folosește atractanți pentru a-i ademeni în zona în care dorești.

Vânătoarea la goană: se folosesc gonași (cu sau fără câini de vânătoare) pentru a putea face ca mistreții să fugă în direcția vânătorilor. De obicei, acest lucru se face prin folosirea unor instrumente care redau diverse sunete, cum ar fi goarna sau cornul. Tot prin goarnă se poate face și transmiterea locației între gonași și vânători.

Orice metodă de vânătoare ai dori să încerci, nu se poate pune în aplicare fără a avea un echipament complet. Așadar, nu uita de îmbrăcămintea și încălțămintea pentru vânătoare și de accesoriile care îți pot fi de folos. De asemenea, dacă folosești și un câine de vânătoare, nu uita să ai grijă de el și să îi oferi tot ce are nevoie.

Bineînțeles, nu poți merge la vânătoare fără armă. Sunt recomandate cele cu calibrul de 12 mm și, mai ales dacă ești la începutul experienței vânătorești, ar trebui să folosești și o lunetă, care te va ajuta foarte mult să nimerești ținta. Unele lunete au chiar și raze infraroșii, pentru a putea vâna ușor pe timpul nopții, și telemetru, pentru măsurarea distanței de la vânător la vânat.
Nu uita să consulți și legea armelor și munițiilor înainte de a alege arma.

VÂNĂTOARE
VÂNĂTOARE

3. Unde se practică și care este sezonul de vânătoare la mistreț?

Perioada de vânătoare la mistreț este cuprins între 1 iunie și 31 ianuarie pentru femele și pui, iar masculii pot fi vânați pe tot parcursul anului.

Câteva locuri în care poți vâna mistreți sunt:
Fondul Valea Mare din județul Bistrița-Năsăud;
Fondul Cincu din județul Brașov;
Fondul Vizantea din județul Vrancea;
Breaza, județul Suceava;
Fondul Manastur din județul Maramureș;
Fondul Botiza tot din județul Maramureș;
Oradea, județul Bihor.

Vânătoarea de mistreți este una dintre cele mai practicate și plăcute din România. Străini din întreaga lume vin în țara noastră pentru a practica acest tip de vânătoare și întotdeauna au rămas impresionați. Începe și tu această experiență de neuitat!