TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CREMA SOLARĂ

Tot ce trebuie să știi despre crema solară

Ți-ai rezervat vacanța, ți-ai pregătit costumul de baie, papucii de plajă și măștile de înot, dar te-ai gândit și la protecția solară pentru corpul și fața ta ?

 Pentru o piele sănătoasă, iată  câteva sfaturi practice care te pot ajuta :

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CREMA SOLARĂ

Crema solară & soarele

Esențiale pentru echilibrul  nostru psihologic, soarele și lumina joacă un rol important asupra moralului și a stării noastre generale de bine. Un exemplu ? Soarele ne ajută la reglarea ritmului de somn. Organismul nostru are nevoie de lumina soarelui pentru sinteza vitaminei D. Indispensabilă pentru masa osoasă, această vitamină este esențială pentru copiii în creștere. Câteva minute pe zi de expunere la soare sunt suficiente pentru ca organismul să producă și să fixeze calciul și fosforul necesar. Dacă pe termen scurt soarele este beneficic  pentru bronzarea pielii, pe termen lung, abuzul de soare accelerează îmbătrânirea pielii și favorizează apariția leziunilor oculare (cataracta, abraziunea corneană), dar și cancerul de piele
Esențiale pentru echilibrul  nostru psihologic, soarele și lumina joacă un rol important asupra moralului și a stării noastre generale de bine. Un exemplu ? Soarele ne ajută la reglarea ritmului de somn. Organismul nostru are nevoie de lumina soarelui pentru sinteza vitaminei D. Indispensabilă pentru masa osoasă, această vitamină este esențială pentru copiii în creștere. Câteva minute pe zi de expunere la soare sunt suficiente pentru ca organismul să producă și să fixeze calciul și fosforul necesar. Dacă pe termen scurt soarele este beneficic  pentru bronzarea pielii, pe termen lung, abuzul de soare accelerează îmbătrânirea pielii și favorizează apariția leziunilor oculare (cataracta, abraziunea corneană), dar și cancerul de piele.
Este esențial să îți protejezi corpul folosind haine, pălării și creme solare  pentru a profita din plin de beneficiile soarelui.

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CREMA SOLARĂ

La ce foloseşte crema solară ?

Cremă solară : diferitele tipuri de UV

Există două tipuri de raze UV: Razele UVB care provoacă arsuri, și cele care sunt responsabilie pentru îmbătrânirea prematură a pielli. Este esențial să utilizezi o cremă solară.

Crema solară : Atenție la riscuri

Aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer de piele sunt diagnosticate în fiercare an în Franța și expunerea la razele ultraviolete este principala cauza. Cea mai frecventă problemă o reprezintă carcinomul. Acesta apare de obicei după 50 de ani și este ușor de tratat. Cel mai periculos este melanomul.

Utilizarea unei creme de protecție solară este esențială indiferent de tipul de piele, pentru te proteja împotriva razelor ultraviolete.  Pentru a te bronza în siguranță, nu neglija aplicarea unei creme solare și nu te expune la soare în timpul orelor de vârf : iată câteva sfaturi simple pentru a alege corespunzător crema de soare, dar și pentru a o utiliza corect!

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CREMA SOLARĂ

Cum să îmi aleg crema solară ?


Unele persoane sunt mai sensibile decât altele la razele UV. Fiecare piele este diferită. În funcție de culoarea pielii (fototip) sensibilitatea diferă.

Oricare ar fi tipul tău de piele, protecția solară adecvată depinde de intensitatea razelor UV, de durata expunererii și de activitatea exercitată.

Reține că cei mai sensibili la limina soarelui sunt copiii, indiferent de culoarea pielii lor, iar până la vârsta de 15 ani trebuie să se acorde o atenție sporită acestora.  Bebelușii la rândul lor, nu ar trebui să fie expuși la lumina directă a soarelui.

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CREMA SOLARĂ

Cele două reguli care se aplică tuturor

Expunerea la soare este interzisă între orele 12 și 16.
Hainele, pălăria, ochelarii și crema solară constituie « setul ideal » pentru a profita de soare fără riscuri.

Care este tipul tău de piele ?
Care este crema solară pentru o piele extrem de sensibilă sau pentru un copil?
Pielea ta este una luminoasă, de cele mai multe ori cu pistrui. Suferi de arsuri solare foarte ușor și nu te bronzezi niciodată. Ce cremă să utilizezi? O cremă solară IP50 + cu protecția foarte ridicată.

Care este crema solară recomandată pentru pielea sensibilă ?
Pielea ta este una luminoasă cu pistrui. Capeți cu ușurință arsurile solare și te bronzezi dificil. Care este crema solară recomandată? O cremă solară IP50 + protecție foarte înaltă.

Care este crema solară pentru o piele de culoare intermediară ?
Pielea ta este mată. Suferi foarte rar arsuri solare și te bronzezi cu ușurință. Ce cremă este recomandată? O cremă solară IP30 +.

Care este crema solară pentru o piele rezistentă ?
Pielea ta este mată spre foartă mată, nu ai niciodată arsuri solare și te bronzezi foarte repede. Ce cremă solară este recomandată? O cremă solară IP+20.

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CREMA SOLARĂ

Cum să utilizezi corect  crema solară ?


Sfaturi pentru a aplica corect crema solară.

Ai tendința să nu aplici suficientă cremă solară. Vrei un sfat ? Pielea trebuie să devină albă la aplicare.

Reține acest lucru, deoarece astfel îţi protejezi organismul în mod corespunzător împotriva ultravioletelor.

Cele 5 reguli de protecție solară :

Aplică generos crema solară
Aplică din nou la fiecare 2 ore. Crema solară se elimină treptat (contact cu șervețele, nisip, haine…)
Deşi crema solară este rezistentă la apă, nu ezita să o aplici după înot
Nu neglija zonele sensibile: mâini, picioare, gât,…
Complează acțiunea cremei prin purtarea unei pălării și a unei perechi de ochelari

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CREMA SOLARĂ

Cremele solare Aptonia

100% a cremelor din gama Aptonia este testată dermatologic și este rezistentă la apă. Gama de creme solare Aptonia oferă o serie de indici de protecție de la IP20 până la IP 50, pentru toate tipurile de piele. Ușor de transporant (50 ml), compactă, sub formă de spray sau cremă, gama Aptonia însotește sportivul la plajă, la munte sau în toate activitățile zilnice pe timp de vară. Gama solară Aptonia îți oferă oferă o protecția UVA și UVB completă.

În urma acestor sfaturi rămâne doar să îţi mai urăm vacanță plăcută !