TOP 5 : TEHNICI PENTRU A ÎMBRĂCA COSTUMUL DE ÎNOT ÎN APE DESCHISE

Îmbrăcarea unui costum de baie în ape naturale este uneori o provocare … Iată câteva sfaturi pentru a-l pune rapid și perfect fără a întâmpina dificultăți […]

Costumele de baie pentru ape deschise sunt în principal fabricate din neopren. Acestea oferă o barieră termică la frig, vă protejează de razele solare și iritațiile de la sare, dar de asemenea îmbunătățesc în mod semnificativ flotabilitatea și hidrodinamica. Toate acestea, bineînțeles, vă permit o maximă libertate de mișcare!

Cu toate acestea, îmbrăcarea unui costum de neopren înainte de a sări în apă nu este întotdeauna ușoară, mai ales dacă transpirați din cauza căldurii înainte de asta.

De aceea, în prezent, Nabaiji vă oferă câteva sfaturi detaliate pentru a vă pune costumul de baie pentru ape naturale rapid și impecabil, și asta fără ajutor ! Veți profita de avantajele și tehnologiile costumului de neopren în timp ce  optimizați durata sa de viață.

Notă: de acum înainte, orice utilizare a unghiilor sau a altor lucruri ascuțite trebuie evitată.

TEHNICA ȘOSETEI

Pentru a evita să vă luptați în timpul îmbrăcării picioarelor, gambelor și brațelor în costumul de baie pentru ape deschise, puteți pune la alegere șosete, colanți uzați sau chiar o pungă de plastic pentru a evita agățarea cu partea de sus a costumului.

TEHNICA LUBRIFIANTULUI

Lubrifiați cu vaselină (de exemplu) zonele de mișcare (încheieturi, gambe, călcâie, genunchi, axila, umerii și gâtul) pentru a vă permite o îmbrăcare rapida și  o poziționare impecabilă. Atenție, crema hidratantă trebuie evitată pentru a evita deteriorarea costumului.

Vaselina, în plus față de avantajul îmbrăcării facile, vă va permite să reduceți riscul de iritare în timpul înotului și vă va ajuta, de asemenea, la dezbrăcare.

TEHNICA DUȘULUI

O tehnică foarte eficientă și plăcută în timpul iernii, constă în a vă pune costumul în timpul dușului cu apă caldă.

TEHNICA SCĂLDATULUI

Această tehnică este, de asemenea, des întâlnită, deoarece nu induce nici o constrângere și nu necesită niciun material suplimentar. Este vorba de a îmbrăca costumul de neopren în apă.

Acum, că ați trecut de cea mai urâtă parte a îmbrăcatului, luați în considerare poziționarea corectă a costumului de baie din neopren. Așezat corect, va împiedica scurgerea apei și vă va oferi o plutire mai bună și o învelire optimă.

O bună poziționare înseamnă pur și simplu:

  • Un neopren tras la maxim în sus
  • Lipsa pliurilor pe costum
  • Un fermoar aliniat la spate
  • Simetrie perfectă între modelele costumului

Sfat: înainte de a vă arunca în apă pentru o ședință lungă de înot în apă naturală, vă recomand să aplicați ceva gras tip vaselină la gât, pentru a evita iritarea! Înot plăcut!

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 3,75 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020