Printre arsenalul tehnicilor folosite pentru a îneca monotonia și pentru a te rupe de stresul cotidian, un lucru s-a dovedit a fi util de fiecare dată: sportul!
În gama sporturilor pe care trebuie să le aveți în minte, unul se distinge de fiecare dată datorită multor virtuți fizice și psihologice ... înotul!

ÎNOTUL : UN BOOST LA COTIDIAN

Nu este un secret că înotul este bun pentru moral, dar și pentru corpul vostru, atât psihic și cât și fiziologic.
De exemplu, înotul va fi cel mai bun aliat pentru pierderea kilogramelor suplimentare pe care vacanțele de vară vi le-a oferit cu blândețe. Ca o indicație, o oră de înot este egală cu aproape 600 de calorii arse.
Dincolo de a fi un distrugător puternic de calorii, înotul vă va permite să vă lucrați mușchii fără probleme. Sport complet prin excelență, partea superioară și inferioară a corpului vostru va fi solicitată pentru a vă garanta alungirea mușchilor și tonifierea lor (acțiunea de drenaj a apei fiind cel mai mare inamic al celulitei, fermitatea nu va mai fi doar o formalitate).
Înotul și beneficiile sale au, de asemenea, puterea de a îmbunătăți capacitatea corpului dumneavoastră de a trăi mai bine în fiecare zi. Într-adevăr, cu adevărat un sport de anduranță, vă va întări inima și plămânii și, prin urmare, vă veți dezvolta capacitățile cardiovasculare și pulmonare.
De asemenea, foarte eficient pentru a îmbunătăți circulația sângelui datorită asocierii efortului fizic și a virtuților apei, îndepărtează senzațiile de moliciune și picioarele grele.
În cele din urmă, sincronizarea este necesară pentru avansarea în disciplină, creierul vostru va trebui să facă efortul de a vă separa mișcările brațelor și ale picioarelor și de a le coordona.

ÎNOTUL : UN EFORT RELAXANT

"Un efort relaxant"? Ar putea părea aproape paradoxal ...
Nici vorbă! Înotul face posibilă combinarea virtuților calmante ale apei cu un efort consecvent pentru organism, care trebuie să se adapteze la mediul acvatic (plutire) și să avanseze în ciuda rezistenței puternice.
Înotul are avantajul de a fi non-violent pentru articulații. Spre deosebire de alte sporturi, rareori provoacă șocuri și / sau leziuni.
În plus, practicarea unui efort în apă este excelentă pentru a ușura tensiunile acumulate în timpul unei zile de lucru aglomerate. Efectul lipsei de greutate (legea lui Arhimede), blândețea apei și melodiile subacvatice vă vor da un sentiment de ușurință și bunăstare care pot fi cu greu reproduse o dată ieșiți din apă.
Aceste caracteristici specifice înotului vor promova eliberarea hormonilor de plăcere (endorfine) în timpul ședințelor de înot și vor provoca, după fapt, o oboseală bună pentru o recuperare optimă.
Nimic mai bun pentru a vă recâștiga gustul pentru efort!

ÎNOTUL : UN SPORT FĂRĂ BĂTĂI DE CAP

"Plouă", "nu am timp", "este prea scump echipamentul", "e rece" ... și la fel de multe scuze de neconceput și inadmisibile dacă alegeți să înotați...
Într-adevăr, unul dintre celelalte avantaje non-neglijabile ale acestei discipline este accesibilitatea acesteia. Înotul este un sport ce poate fi practicat oricând, aproape peste tot (piscine, apă naturală) și, mai presus de toate, de toți (indiferent de sex, vârstă, starea fizică etc.) .
Astăzi, sunt puține orașe mari (și cele mijlocii) ce nu au bazine sau piscine. Și dacă, din păcate, locația voastră nu permite accesul la un bazin ce arată bine, înotul în aer liber (lac, mare), probabil, vă va întinde o mână de ajutor.
Programul de intrare la piscine este adesea avantajoas pe tot parcursul anului, astfel încât să puteți înota la alegere:
• Dimineața ca să vă treziți în mod eficient înainte de a merge la birou
• La prânz pentru o pauză activă înainte de a vă întoarce la serviciu
• Seara, pentru a vă relaxa  după o zi obositoare
Desigur, dacă ați ales înotul în ape deschise, în afară de vreme, nu sunt prea multe lucruri în această lume ce vă pot opri să înotați în orice moment al zilei.
În cele din urmă, înotul ne oferă șansa de a ne echipa corespunzător, fără a ne răni portofelul. Veți fi de acord, în comparație cu alte sporturi, echipamentul necesar pentru înot (ochelari, cască, costum de baie) nu necesită cheltuieli mari.
După toate acestea, suntem într-adevăr de acord să (re)devenim generoși în efortul acvatic?

3 MOTIVE SĂ PRACTICI ÎNOTUL

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (17 voturi, medie: 4,76 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020