Tipurile de șa

TIPURILE DE ȘA

În funcție de nivelul de practică, disciplina aleasă, practicantul de echitație trebuie să aleagă o șa potrivită nevoilor lui.

Tipurile de șa

Șaua de inițiere Această șa este potrivită pentru primele ședințe de echitație. Este confortabilă, cu un șezut destul de lat și asigură o poziție clasică datorită golului din șa. Este prevăzută cu un șezut mai lat iar arcada posterioară este mai pronunțată. Astfel, poziția este mai fixă în șa. Este prevăzută cu mâner. Șaua polivalentă ~   Șa multifuncțională. Asigură o poziție optimă pentru practica pe terenul plat. De asemenea, pulpanele sunt ușor înclinate spre față pentru a sări mai ușor peste obstacole. Este ideală pentru plimbările cu calul și asigură confort datorită șezutului lat!  

Tipurile de șa

Șaua pentru obstacole ~ Șa potrivită pentru săriturile peste obstacole. Pulpanele sunt înclinate spre față, pentru a permite o ridicare scurtă din șa și apoi regăsirea echilibrului la urcare ~ Șaua este prevăzută cu o căptușeală mai subțire. Bananele din față și din spate ajută la stabilitatea picioarelor. Șaua de dresaj ~ Pulpanele mai lungi, aproape perpendiculare cu șaua, asigură mai mult confort picioarelor. Șaua permite așezarea și fixarea călărețului în șezut. Chingile lungi asigură contact între cal și călăreț ~   Șaua de exterior ~ Șaua asigură confort călărețului pentru o perioadă de câteva ore. Căptușeală lată ce asigură mai mult confort. Este prevăzută cu mai multe puncte de fixare pentru a depozita bagajele.~ Șa ce asigură un confort optim calului.

Descoperă și alte sfaturi

CUM SĂ ALEGI CIZMELE DE ECHITAȚIE

CUM SĂ ALEGI CIZMELE DE ECHITAȚIE

1. Cizmele sintetice: 2. Cizmele din piele: 3. Cizmele din cauciuc