ȚINUTA IDEALĂ PENTRU IEȘIRI ÎN TIMPUL IERNII

Noaptea apare mai devreme, temperaturile scad semnificativ și umiditatea se resimte. Personalizați-vă ținuta în funcție de aceste condiții noi, pentru a reduce riscul de a vă răni și pentru a evita să vă îmbolnăviți în timp ce puneți bazele pentru sezonul 2019.

TOATE SFATURILE NOASTRE

IATA CÂTEVA CRITERII  PE CARE TREBUIE SA LE IEI ÎN CONSIDERARE

TIPUL DE PRACTICĂ ȘI TEMPERATURA RESIMȚITĂ

Echipamentul ar trebui să fie potrivit pentru practica voastră. Dacă faceți MTB, evitați îmbrăcămintea largă care se poate agăța de ramuri și alegeți mănuși care atenuează efectul șocurilor.

De asemenea, adaptați echipamentul în funcție de temperatură. Nu vă îmbrăcați prea gros pentru a preveni frigul: investiți mai degrabă în costume adaptate fiecărui nivel de temperatură.

CONDIȚIILE METEOROLOGICE

În timpul iernii, trebuie să anticipați condițiile preconizate pe toată durata călătoriei voastre (utilizând, de exemplu, numeroasele site-uri care vă permit să obțineți date meteorologice pentru fiecare oră).

Pregătiți întotdeauna o ținută complementară pentru situația în care condițiile sunt anunțate în schimbare.

VARIETATEA CONDIȚIILOR PE UN SINGUR TRASEU

Anumite zone ale traseului vostru pot fi mai reci sau mai expuse condițiilor de iarnă. În acest caz, luați un echipament suplimentar pe care îl puteți pune pe voi în timpul abordării acestei porțiuni și pe care îl veți putea îndepărta de îndată ce o părăsiți.

În funcție de oră, condițiile se schimbă. În cazul în care călătoria voastră începe dimineața devreme și durează mai multe ore, temperatura poate varia cu multe grade între începutul și sfârșitul călătoriei. În acest caz, pregătiți haine pe care le puteți îndepărta în timpul călătoriei (o jachetă anti-vânt, un tricou cu mâneci lungi etc.).

În schimb, în cazul unei ieșiri după-amiaza, temperatura scade treptat, așa că pregătiți haine cu care să vă acoperiți spre sfârșitul călătoriei.

CÂTEVA REGULI DE BAZĂ

 PROTEJAȚI-VĂ EXTREMITĂȚILE

Extremitățile vă transmit senzația de frig, este recomandabil să le protejați corect. Dotați-vă cu mai multe perechi de mănuși potrivite pentru toate temperaturile. Eu, de exemplu, am trei perechi de mănuși de iarnă.

Prima este subțire, protejează de frig atunci când temperaturile sunt scăzute, dar totuși acceptabile.

A doua este mai groasă și îmi menține degetele încălzite până la temperaturi de aproximativ 5 °C.

În cele din urmă, ultima pereche îmi permite să mă confrunt cu temperaturi negative, conferind în același timp și flexibilitatea pentru a putea schimba treptele și pentru a frâna.

Alte extremități ce trebuie protejate: picioarele! Puneți-vă protecție de încălțăminte pentru a face față temperaturilor scăzute.

În cele din urmă, capul trebuie, de asemenea, protejat: multe căciuli pot fi purtate sub cască.

CUM SĂ VĂ ÎMBRĂCAȚI PENTRU O IEȘIRE IARNA?

PLOAIA

Când plouă, puneți-vă o jachetă anti-vânt care vă protejează partea superioară a corpului de umiditate. Partea inferioară a corpului, la finalul unei ieșiri lungi în ploaie va fi umedă, indiferent de ceea ce faceți. Apărătoarele vor împiedica trecerea apei și vă vor menține mai mult timp uscat.

VÂNTUL

Vântul este mai rece în timpul iernii, deci trebuie să vă protejați la maxim. Purtați o jachetă anti-vânt și protejați-vă genunchii. Dacă temperaturile sunt moderate, colanții trei sferturi pot fi suficienți, în caz contrar alegeți colanții lungi.

Echipați-vă în mod corespunzător pentru a face față condițiilor climatice de iarnă… și fără scuze : nu va trebui să abandonați bicicleta în timpul iernii din cauza lipsei unei ținute corespunzătoare !

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 3,50 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020