Cum să menții căldura și pielea uscată în timpul drumețiilor: Tehnica celor 3 straturi

În timpul drumețiilor, alternezi între efortul susținut în timpul urcării și momentele mai liniștite din timpul coborârii sau din pauza de masă. Cum să menții căldura și pielea uscată pentru a profita din plin de drumeție?

TEHNICA CELOR 3 STRATURI

  • Statul 1 – respirant: pielea rămâne uscată și rece în timpul efortului
  • Stratul 2 – izolator: nu ți se va face niciodată frig
  • Stratul 3 – protector: te protejează de factorii externi

Stratul 1: RESPIRANT

Destul de des neglijată  alegerea primului strat este totuși esențială. Aceasta te ajută  să menții pielea uscată  transmițând transpirația către celelalte straturi. A se utiliza un material respirant pentru a se usca rapid ( conceput din fibre ,, hidrofobe’’). Lâna merinos este unul dintre materialele cele mai potrivite pentru prim strat, limitează apariția mirosurilor neplăcute și are capacitatea de termoreglare.

Vezi articolele din lână merinos

Stratul 2: IZOLATOR

Pentru mai multă căldură, trebuie să porți și cel de-al doilea strat care are capacitatea de a izola de frig. Acesta este rolul pulovărelor, polarelor, dar și al gecilor.  Asigură-te că alegi bine îmbrăcămintea și mai ales cel de-al doilea strat, în funcție de intensitatea efortului depus. Într-adevăr, dacă la urcare nu prea ai chef să îți dai jos polarul, vei transpira mai mult deși ești echipat cu un prim strat foarte respirabil. Poți opta și pentru haine cu fermoare de ventilare ( aerisire la guler, la subraț) pentru a te ajuta să reglezi temperatura corporală. O geacă softshell te va proteja de vânt atunci când depui efort. Acest tip de produs dispune de izolare activă. Și nu trebuie să adaugi decât o geacă de puf în timpul pauzelor pentru a menține căldura.

Stratul 3 sau 4: PROTECTOR

Ultimul strat al hainelor este pentru a te proteja de elementele exterioare. Ne gândim în primul rând la elementele climatice precum vântul sau ploaia, dar și la elementele naturale care te-ar putea răni în cazul în care îți place să mergi în drumeții pe trasee bătătorite ( răni cauzate de mărăcini de exemplu).

YOU WILL (RE) DISCOVER THE LANDSCAPE WITH YOUR SENSES EXTENDED

Vezi îmbrăcămintea pentru drumeție

good to know iconBine de știut!

Pentru un aport de căldură atât la mâini, cât și la picioare, poartă o căciulă! Într-adevăr, 80% din temperatura corpului este eliminată prin membre și sistemul nostru prioritizează fluxul sanguin în creier. Dacă acestuia din urmă îi este cald, consumă mai puțină energie pentru a se încălzi și permite întregului corp, dar mai ales membrelor, să fie bine încălzite.

Vezi toate accesoriile

Total
10
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (47 voturi, medie: 4,70 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020