Beneficiile sportului
Pentru copii și adolescenți, OMS recomandă cel puțin 60 de minute (în două sesiuni de 30 de minute, de exemplu) de activitate fizică la intensitate moderată sau ridicată, pe zi. Aici sunt incluse deplasările, jocurile, ora de sport de la școală, activitățile reacreative alături de familie și chiar treburile casnice.
De ce ?
Deoarece sportul îmbunătățește l anduranța cardio-respiratorie ceea ce înseamnă că favorizează dezvoltarea inimii și a plămânilor. Mușchii și oasele se întăresc, articulațiile sunt stimulate, sistemul imunitar este întărit, iar creșterea în greutate este redusă. Sportul ajută la controlarea mișcărilor și la coordonare. Pe scurt, copiii sunt mai în formă și mai puternici!
Sporturi individuale sau colective?
Nu contează! În timpul practicării sportului, copiii își dezvoltă legăturile sociale: Acesta le permite copiilor să se exprime, să aibă încredere în ei, să-și îmbunătățească stima de sine, să învețe să respecte reguli, să inițieze interacțiuni și să fie mai toleranți (spiritul de achipă). De asemenea, sportul înseamnă și un stil de viață sănătos: fără fumat, consum de alcool sau droguri.
Sportul este bun pentru moral
Sportul are un real efect asupra sănătății copilului, iar - vestea bună - este că acesta are un impact pozitiv și asupra moralului. Hormonii sintetizați în timpul și după activitatea fizică le permite copiilor să vadă viața pozitiv prin producția de serotonină, hormonul fericirii, care ajută la combaterea anxietății și a depresiei.