SPORT PE VREME RECE: CE TIP DE HAINE TERMICE TREBUIE SĂ PORȚI?

SPORT PE VREME RECE: CE TIP DE HAINE TERMICE TREBUIE SĂ PORȚI?

De ce să renunți la sport când temperaturile scad? Echipează-te corespunzător cu haine termice și menține-te în cea mai bună formă!

Sport în aer liber pe timp de iarnă? Cine a spus că sportul trebuie să se mute în sală odată cu sosirea iernii, cu siguranță trebuie să încerce confortul îmbrăcămintei termice! Indiferent de sportul pe care îl practici, fie că alergi, fie că preferi sporturile de echipă, precum fotbalul, te poți bucura în continuare de antrenamentele în aer liber fără grija temperaturilor scăzute din termometre. Tot ce trebuie să faci este să adaptezi echipamentul sport la condițiile meteo și să să fii atent la nevoile corpului tău. 
Aici intră în scenă hainele termice pentru sport și activități fizice, despre care vei afla mai multe în continuare!

SPORT PE VREME RECE: CE TIP DE HAINE TERMICE TREBUIE SĂ PORȚI?

1. HAINE TERMICE ESENȚIALE PENTRU SPORT ÎN SEZONUL RECE

Ești atent la nevoile corpului tău și adaptezi constant echipamentul sport pentru confort la fiecare antrenament? hainele termice sunt o parte esențială din echipamentul de iarnă al pasionaților de sport în sezonul rece. Dacă și tu aștepți cu nerăbdare următorul antrenament, îți recomandăm să te echipezi corect pentru a maximiza eficiența și pentru a te bucura din plin de confort indiferent de temperaturile exterioare. Fie că alegi sporturile de iarnă (ski, snowboarding sau săniuș) pentru a savura din plin magia iernii, fie că ești constant și practici alergare și jogging pentru arderea eficientă a caloriilor, îmbrăcămintea termică joacă un rol important în termoreglarea temperaturii corpului și rezistența la frig.

Privește echipamentul termic ca un aliat în fața temperaturilor negative! Știi acele momente când ai vrea să mai alergi încă o tură de parc sau să mai faci un ultim slalom pe pârtia de schi, dar frigul puternic te oprește? Lasă deoparte aceste amintiri și decide singur când trebuie să închei antrenamentul! Creează propriul echipament termic adaptat nevoilor tale cu ajutorul check list-ului de mai jos și echipează-te corect pentru sport pe vreme rece:

◾ Bluza termică - realizată din materiale tehnice, bluza termică de la Decathlon are o croială ce se adaptează conformației corpului și captează căldura de la nivelul pielii. Cu mâneci lungi și decolteu la baza gâtului, bluza termică este ușor de purtat ca prim strat în echipamentul de iarnă. În plus, favorizează respirabilitatea pielii și creează confortul termic de care ai nevoie în fața temperaturilor scăzute;
◾ Colanții termici - dacă te confrunți cu senzația de picioare înghețate din cauza frigului, colanții termici acționează ca un strat protector ce înmagazinează căldura corpului și o eliberează pe durata întregului antrenament. Au o croială ușor mulată ce contribuie la protecția împotriva frigului.;
◾ Îmbrăcămintea din polar - o sursă de confort la fiecare pas! Poate fi adaptată tipului de sport pe care îl practici sau temperaturilor exterioare. Astfel, poți purta haine din polar ca strat intermediar în echipamentul de ski sau poți alege o jachetă de polar pentru antrenamente mai intense din zilele însorite;
◾ Geaca și pantalonii - un ultim strat de protecție și confort. Fie că te aventurezi pe pârtia de ski, fie că practici alergare sau jogging, ai nevoie de o geacă de iarnă adaptată fiecărui sport și pantaloni impermeabili pentru sezonul rece. Acestea maximizează efectul îmbrăcămintei termice și te protejează de vânt și averse.

În sezonul rece cauți constant confortul termic. La fel se întâmplă și atunci când practici sportul preferat în aer liber. Îmbrăcămintea termică de damă și îmbrăcămintea termică de bărbați acționează ca o barieră între temperaturile scăzute și căldura corpului. Astfel, rezistența ta crește, la fel și nivelul de energie. 

SPORT PE VREME RECE: CE TIP DE HAINE TERMICE TREBUIE SĂ PORȚI?

2. CARE SUNT AVANTAJELE ÎMBRĂCĂMINTEI TERMICE DE DAMĂ ȘI BĂRBAȚI?

De ce sunt hainele termice recomandate atât de sportivi profesioniști, cât și de pasionații de sport în aer liber? Un simplu echipament termic înglobează atât de multe beneficii pe care le resimți la fiecare antrenament. Fie că alegi să porți bluza termică, fie că optezi pentru un set complet de îmbrăcăminte termică, vei observa avantajele de la prima purtare. De la croială și materialele folosite, până la lejeritate în timpul sportului, fiecare detaliu recomandă îmbrăcămintea termică de damă și îmbrăcămintea termică de bărbați ca parte esențială din echipamentul tău sport pentru sezonul rece.

Hai să începem cu materialele tehnice din compoziția bluzei termice și colanților termici! Fie că alegi un model realizat din polietilenă, fie că optezi pentru haine termice din lână de merinos, acestea au rol de termoreglare eficientă a temperaturii corpului. Astfel, te poți bucura de sportul preferat fără se resimți temperaturile negative. În plus, atât polietilena, cât și lâna asigură confortul la nivelul pielii prin respirabilitate și ventilare. Dacă ai încercat deja îmbrăcămintea termică, ai observat că este ușor elastică, datorită elastanului din mixul de materiale. Citește în continuare și află cum favorizează aceste materiale croiala hainelor termice!

Dacă la prima impresie ai spune că îmbrăcămintea termică este mult prea mulată, trebuie să știi că, de fapt, croiala acesteia este special adaptată pentru a obține cel mai bun confort termic. Deloc strâmtă și fără să limiteze libertatea de mișcare, bluza termică și colanții termici au o croială ușor mulată, cu manșete la margini pentru a menține timp îndelungat căldura la nivelul corpului. Datorită elastanului din compoziție, hainele termice se adaptează conformației corpului și oferă o senzație de lejeritate la fiecare mișcare.

Îmbrăcămintea termică are și alte avantaje, cum ar fi absorbția rapidă a transpirației fără să îngreuneze corpul sau să lase o senzație rece la nivelul pielii. O funcție foarte importantă a îmbrăcămintei termice este capacitatea de a evapora umezeala către exterior pentru a menține o temperatură constantă la nivelul corpului. Astfel, chiar dacă transpiri în timpul antrenamentelor mai intense, hainele termice împiedică apariția senzației de răcire și mențin temperatura optimă. În plus, o calitate importantă, în special a îmbrăcămintei termice din lână de merinos, este că păstrează căldura chiar și atunci când este umedă.

Cât despre curățare și îngrijire, hainele termice elimină eficient mirosurile neplăcute cauzate de transpirație și se curăță ușor. Materialele tehnice au proprietatea de a capta și de a elimina atât mirosurile, cât și umezeala. Astfel, un echipament format din bluză termică și colanți termici poate fi purtat ierni la rând, oferindu-ți același confort ca la început. Indiferent de sportul pe care îl practici cu aceeași pasiune în fiecare sezon, îmbrăcămintea termică este aliatul tău pentru confort în fiecare iarnă!

3. HAINE TERMICE PENTRU CELE MAI ÎNDRĂGITE SPORTURI

Vrei să alegi mai ușor îmbrăcămintea termică pentru sportul tău preferat? Ți-am pregătit un ghid pe care îl poți folosi la următoarea sesiune de cumpărături și vei alege exact hainele termice potrivite pentru fiecare sport. Descoperă confortul pe care ți-l oferă un echipament termic și obține cele mai bune rezultate chiar și în sezonul rece!

Haine termice pentru fotbal:
◾ Bluză termică pentru fotbal pentru bărbați și copii - croială mulată, din materiale termice și respirante, cu întărituri la nivelul coatelor pentru protecție la accidentări;
◾ Colanți termici pentru fotbal de bărbați și copii - lejeri, respirabili, cu o croială ce asigură confort termic pentru fotbal în aer liber.

Îmbrăcăminte termică pentru schi și săniuș:
Bluză termică pentru schi - cu sau fără guler înalt, din materiale eficiente termic, fără cusături pentru a evita apariția iritațiilor de la nivelul pielii;
Colanți termici pentru schi - ușori și lejeri, cu inserții de material respirant ce favorizează ventilarea și evacuarea transpirației, ideali pentru confort termic pe pârtie.

Haine termice pentru alergare și jogging:
Bluză termică pentru alergare - fără cusături pentru confort deplin, cu orificiu pentru deget, perfectă pentru sesiunile de alergare pe asfalt sau în parcuri;
Colanți călduroși pentru alergare - fără cusături, cu buzunare pentru obiecte mici, talie înaltă reglabilă prin șnur, cu inserții de material ce favorizează respirabilitatea pielii.

Tu ce sport practici? Alege hainele termice de care ai nevoie, completează echipamentul cu geaca potrivită și pantalonii sport, adaugă accesoriile necesare și dă start unui antrenament pe cât de eficient, pe atât de confortabil la temperaturi scăzute. Bucură-te de avantajele îmbrăcămintei termice de damă și bărbați, special concepută pentru profesioniști și pasionați de sport!