Snowboard-ul este un sport de iarnă iubit de foarte multi romani. Poți să îl practici fie extrem, dacă ești avansat și simți că ai nevoie de un boost de adrenalina, fie într-un mod relaxant, mai ales dacă ești începător. Indiferent de modul în care vrei să îl experimentezi, această activitate fizică este recomandată pentru ambele variante, mai ales pentru beneficiile referitoare la sănătate, dar și pentru senzațiile unice. Există multe locuri în care poți încerca să faci snowboard în România. Află din acest articol care sunt acestea.

1. Ce trebuie să ai în bagaj pentru o vacanță de snowboard în România

Pentru a te pregăti așa cum trebuie de câteva zile în care să practici snowboard-ul, ai nevoie de câteva lucruri esențiale pe care să le pui în bagajul tău. În primul rând, asigură-te că vei avea la dispoziție îmbrăcămintea potrivită. Ai nevoie de articole care să fie călduroase, dar care să îți ofere și un grad ridicat de confort și să asigure libertatea de mișcare de care ai nevoie.
După îmbrăcăminte, asigură-te că alegi echipamentul de snowboard potrivit, începând de la placă, legături, dar și o pereche de boots. Acestea sunt lucrurile esențiale de care ai nevoie pentru a putea să practici acest sport. Plăcile se diferențiază prin construcție, existând modele pentru fiecare stil de snowboard . Perechile de boots speciale sunt încălțări care te ajută să manevrezi foarte bine plăcile, fiind, în același timp, confortabile și călduroase. Legăturile realizează stabilitatea și unirea perechii de boots cu placa.
Bineînțeles, nu uita și de căștile și ochelarii de protecție, perfecte pentru a aluneca pe gheață cu un plus de siguranță.

2. Cele mai populare pârtii de snowboard din România

Dacă vrei să petreci alături de prieteni sau de familie această experiență, iar aglomerația nu vă strică distracția, ci are exact efectul opus, atunci te poți îndrepta spre stațiunile populare din zone ale României, cum ar fi:
- Poiana Brașov
- Predeal
- Azuga
- Făgărași
- Transalpina
- Valea Prahovei
- Sinaia
- Păltiniș
- Rânca
- Straja

Aceste locații strâng anual mii de turiști gata să încerce noi experiențe pe pârtie, așa că te poți număra printre aceștia, dacă alegi să mergi în oricare dintre cele 10 destinații menționate anterior.

3. Pârtii mai puțin aglomerate pentru o experiență relaxantă de snowboard în România

În cazul în care ești o persoană care fuge de numărul mare de oameni care dau iama pe zăpadă, poți alege câteva destinații mai puțin cunoscute. Asta nu înseamnă că nu sunt potrivite pentru a te da cu placa pe munte, ci doar nu însumează același număr de turiști anual. Câteva recomandări sunt stațiunile din:
- Parâng
- Borșa
- Șureanu
- Cavnic
- Semenic
- Vatra Dornei
- Piatra Neamț

Aici te poți bucura într-un mod relaxat de peisajele frumoase, de mișcare și de liniște, pentru că nu vei avea zeci de oameni în jurul tău care să-ți strice bucuria.
Iarna aceasta încearcă să te dai cu placa de snowboard, indiferent în ce locație. Lista completă a echipamentului, dar și recomandările de locuri superbe unde poți încerca acest sport sunt elementele care îți vor face experiența plăcută. Tot ce rămâne de făcut este să planifici detaliile!

SNOWBOARD în ROMÂNIA: lucruri ESENȚIALE de știut

Descoperă întreaga ofertă de produse

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*