SFATURI PENTRU ȘEDINȚE REUȘITE DE SCUFUNDĂRI

Dorești să faci o nouă expediție în scufundări ? Este prima oară ? Ești obișnuit cu călătoriile de scufundări ? Ești curios și vrei să descoperi noi orizonturi ? Care sunt punctele cheie care îți asigură o călătorie reușită ? Iată diferitele noastre sfaturi, care se pot dovedi utile în timpul călătoriilor pentru practicarea scufundărilor.

PREGĂTIREA RUCSACULUI PENTRU CĂLĂTORIA DE SCUFUNDĂRI

ALEGEREA ECHIPAMENTULUI PENTRU CĂLĂTORIA DE SCUFUNDĂRI.

În general, scafandrul este atașat de echipamentul său. Acest obicei creează automatisme și o anumită afinitate cu echipamentul. Acesta asigură încredere și previne accidentele. Cu toate acestea, echipamentul de scufundări ocupă mult spațiu și este greu, devenind adesea problematic, mai ales atunci când greutatea bagajului este limitată. Cum să faci o alegere bună în această situație ?

Începătorii trebuie să ia în considerare greutatea buteliilor de oxigen și a centurilor de plumb, pe care nu este nevoie să le iei în bagaj, fiind adesea disponibile la locul destinației. Temperaturile variază în funcție de destinație. Trebuie să te informezi despre destinație prin intermediul agenției de voiaj de exemplu, pentru a avea un echipament adaptat temperaturilor. Acest lucru este valabil și pentru îmbrăcămintea de zi cu zi.

Dacă dorești să călătorești cu vesta stabilizatoare sau cu detentorul tău, trebuie să ai grijă de ele și să le protejezi cu ajutorul unei huse de protecție, aranjând corect diferitele furtunuri.

Însă dacă nu vrei să te complici cu cele două elemente, ai întotdeauna posibilitatea de a le închiria la destinație. Acestea au adesea aceleași caracteristici precum echipamentul tău obișnuit. În plus, ai posibilitatea de a rezerva echipamentul, astfel încât să eviți surprizele neplăcute la fața locului. Verifică și starea bateriei computerului tău de scufundări și sursele de iluminat pentru că, în funcție de destinație, acestea pot fi uneori greu de procurat.

Trebuie să iei anumite măsuri de precauție și pentru sursele de iluminat care nu funcționează cu leduri. Acestea sunt interzise în calele avioanelor și trebuie transportate în bagajele de mână. Sursa de căldură degajată de aceste lanterne, atunci când sunt aprinse, poate stârni un incendiu, motiv pentru care controlorii aerieni sunt intransigenți în privința lor.

Scafandrii care doresc să călătorească iau din ce în ce mai mult în considerare criteriile de greutate și volum al echipamentului lor, atunci când îl achiziționează. Există, într-adevăr, diferențe destul de mari între diferite echipamente de scufundări submarine.

ADOPTAREA UNEI ATITUDINI RESPECTUOASE FAȚĂ DE MEDIUL SUBACVATIC

Revenind asupra greutății bagajelor, produsele de îngrijire și recipientele noi, care sunt 100% pline, sunt total interzise, mai ales săpunuri, creme, șampoane, etc. Trebuie să utilizezi, mai degrabă, articolele biodegradabile și să eviți supraconsumul în vacanțe. Nu arunca în apă flacoane și alte recipiente.

Mai mulți fabricanți de genți de scufundări au integrat un buzunar cu această utilizare în colecțiile lor de genți. De asemenea, în timpul croazierelor, apele murdare (gri și negre) sunt adesea deversate în mare. Filierele de reciclare prezente și cunoscute pe tot teritoriul Franței pentru colectarea diferitelor deșeuri, sunt necunoscute în anumite țări. Așadar, este responsabilitatea turiștilor și a scafandrilor să se implice și să colaboreze pentru îngrijirea optimă a mediului nostru de practică, acest lucru fiind valabil și pentru apa dulce.

PENTRU O CĂLĂTORIE REUȘITĂ, ANTICIPEAZĂ RISCURILE

Revenind la sfaturile noastre de pregătire a călătoriilor de scufundări, alegerea de a pleca în vacanță, mai ales în străinătate, necesită timp, angajament, mijloace și protecție, astfel încât să-ți realizezi o parte din obiective. În fața acestor mari așteptări, putem observa că elementele organizate greșit sau neanticipate de călător pot deveni cauzele unei opinii negative sau a unei frustrări. În continuare, vom prezenta diferitele puncte cheie, care să te ajute să eviți aceste situații neplăcute !

ELEMENTELE NEPREVĂZUTE ALE UNEI ÎNTÂLNIRI ÎNTR-O ZONĂ NATURALĂ ȘI SĂLBATICĂ 

În primul rând, în ceea ce privește întâlnirile, toate destinațiile propun o faună mai mult sau mai puțin aglomerată: rechini, pisici de mare, broaște țestoase, delfini, toni, pești-sabie, etc. Oceanul este o zonă sălbatică, ce trebuie să rămână sălbatică. Totuși, există riscul să nu te intersectezi cu nici o specie. Vizita oceanelor capătă sens și intensitate atunci când este realizată într-un mediu natural, în care se întâlnesc diferite specii sălbatice.

În caz contrar, o întâlnire în care specia observată este constrânsă, își pierde caracterul respectuos și sălbatic, lucru întâlnit adesea în mediile în care animalele se află în captivitate. În timpul unei călătorii de scufundări, scafandrul trebuie să fie conștient și să savureze fiecare moment în timpul unei întâlniri cu specii sălbatice, care nu va fi mereu asigurată – fapt care oferă tot șarmul momentului.

ÎN CAZ DE DECONCENTRARE

În anumite momente ale călătoriei, incidentele neașteptate sau legate de dezinformare pot deveni cauza deziluziei, dar aceasta poate fi evitată. Chiar dacă scafandrul este precaut atunci când se ocupă de informații legate de experiența sa, nivelul de scufundare, documente, avize medicale, etc., acesta poate fi mai puțin atent la punctele secundare. Se poate întâmpla ca instrucțiunile cuprinse în dosarele primite sau detaliate pe site-ul agenției de voiaj, să alerteze mai târziu, fiind astfel ignorate de călătorul care va fi luat pe nepregătite.

Putem oferi câteva exemple: timpul petrecut în aeroport în timpul escalelor, gestionarea diferitelor documente la granițe – care uneori poate fi surprinzătoare, adaosurile de consum sau de servicii care nu fac parte din prețul călătoriei, remunerațiile distribuite echipajelor bărcilor, desfășurarea ultimei zile când nu te mai poți scufunda deoarece corpul și țesuturile tale au nevoie de mai mult azot la apropierea momentului transportului aerian, etc. Acestea sunt câteva elemente care pot părea normale, dar care sunt mai ușor de înțeles și acceptat în momentul în care sunt anticipate, ceea ce este mai plăcut decât să le descoperi în ultimul moment ! Pentru a evita aceste mici probleme, iată câteva recomandări :

– Alegerea unei agenții de voiaj de scufundări recunoscute, înainte de a te lansa în organizarea călătoriei pe cont propriu;
– Trebuie să fii la curent cu documentele online pe diferitele site-uri de internet ale agențiilor de voiaj, cât și cu documentele pe care ți le trimit;
– Nu ezita să ceri informații suplimentare. Persoanele care lucrează pentru aceste agenții îți stau la dispoziție pentru a răspunde întrebărilor tale și a evita orice neînțelegeri;
– Prima dată, trebuie să efectuezi călătoria cu scafandri mai experimentați, care cunosc destinația. Aceștia îți pot oferi toate informațiile necesare și te pot ajuta să eviți toate problemele neașteptate.

Acum știi cum să îți faci bagajele, știi cum să faci față momentelor neașteptate și să apreciezi fiecare moment în care te intersectezi cu un animal sălbatic în timpul scufundărilor în mare. Îți urăm vacanță plăcută și să ai parte de multe întâlniri în mijlocul oceanelor !

Urmărește blogul Tribord pentru a descoperi actualitățile mărcii și a împărtăși experiențele persoanelor pasionate de scufundări.
Dorești să faci o nouă expediție în scufundări ? Este prima oară ? Ești obișnuit cu călătoriile de scufundări ? Ești curios și vrei să descoperi noi orizonturi ? Care sunt punctele cheie care îți asigură o călătorie reușită ? Iată diferitele noastre trucuri care se pot dovedi utile în timpul călătoriilor de scufundări.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020