SFATURI DE NUTRIȚIE PENTRU ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ DE DINAINTE DE COMPETIȚIE

Pentru a optimiza rezervele energetice, alimentația trebuie să fie echilibrată, cu un aport de glucide complexe (paste, orez, griș, cartofi…). Glucidele complexe reprezintă combustibilul organismului, acestea oferind energia necesară pe termen lung.

SFATURI DE NUTRIȚIE PENTRU CELE 3 ZILE DE DINAINTEA COMPETIȚIEI

Aportul de proteine trebuie să fie echilibrat, pentru a nu îngreuna funcțiile renale.

Aportul de lipide trebuie să fie limitat.

Unele alimente vor fi evitate: alimente afumate, fermentate, carnea și cârnații grași, prăjeala, alcoolul și alimentele foarte dulci.

SFATURI DE NUTRIȚIE PENTRU MASA DE DINAINTEA COMPETIȚIEI

Această masă trebuie luată cu 3 sau 4 ore înainte de a începe competiția. Dacă alimentele nu sunt bine digerate, pot apărea tulburări digestive, ceea ce va avea drept rezultat scăderea performanței.

Între 2 ore și 15 minute înainte de a începe competiția, trebuie să bei regulat. Poți consuma un produs din cereale sau un fruct copt. Aceasta îți va permite să îți păstrezi rezervele energetice la maximum.

Prăjitura energetică a fost concepută special pentru a furniza combustibilul necesar în timpul activității. Ideală pentru a înlocui o gustare obișnuită, ea este ușor de preperat. Poate fi consumată cu până la o oră înainte de competiție.

Pentru a optimiza rezervele energetice, alimentația trebuie să fie echilibrată cu un aport de glucide complexe (paste, orez, griș, cartofi..) Glucidele complexe reprezintă combustibilul organismului, acestea aducând energia necesară pe termen lung.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020