SCHI FOND – CUM SĂ ÎMI ALEG ECHIPAMENTUL PENTRU SCHI FOND SKATING ?

Schi fond – cum să îmi aleg echipamentul pentru schi fond skating ?

Schiul fond skating necesită o altă tehnică decât cel clasic. Se utilizează pasul numit ”AL PATINATORULUI” care se apropie de cel al rolelor sau al patinelor de gheață. Schiul fond SKATING se caracterizează prin alunecare și este o disciplină modernă în lumea schiului.

Acest pas are caracteristica de a desena un V în zăpadă după trecerea ta.
În skating, la fiecare împingere schiorul va aluneca lung și alternativ, de pe un schi pe altul, balansând-se precum un patinator sau un practicant de role.
Schiurile pentru skating nu au solzi sau piei, talpa este netedă și va trebui să fie întreținută regulat cu ajutorul cerii pentru alunecare, pentru menținerea unei alunecări optime.
Skatingul necesită o anumită tehnică pe care o poți învăța rapid și în mod ideal în 2-3 sesiuni cu un monitor sau un prieten care stăpânește tehnica.
Skatingul necesită o condiție fizică destul de bună pentru a îți optimiza cu adevărat alunecarea pe orice tip de zăpadă și orice tip de relief.
Este o activitate perfectă pentru cei care practică sporturi de rezistență precum ciclism sau alergare. Vei evolua într-un mediu sigur care îți va permite să te aerisești, beneficiind în același timp de peisaje minunate.
Iată recomandările noastre pentru alegerea echipamentului tău de SCHI fond SKATING

SCHI FOND – CUM SĂ ÎMI ALEG ECHIPAMENTUL PENTRU SCHI FOND SKATING ?

1. Evaluarea nivelului meu de practică – în funcție de frecvența și de intesitatea practicii

Pentru a te ajuta să îți alegi materialul de SCHI FOND SKATING, am clasat oferta noastră în funcție de nivelul tău de practică: NIVEL OCAZIONA-CONSECVENT / NIVEL INTENSIV

La fel ca în multe sporturi, cu cât practici mai mult, cu atât vei stăpâni tehnica mai bine și vei fi în măsură să îți optimizezi calitatea materialului. Noțiunile de frecvență și intensitate în practică vor fi, de asemenea, criterii care să te ajute să îți alegi bine materialul.

SCHI FOND – CUM SĂ ÎMI ALEG ECHIPAMENTUL PENTRU SCHI FOND SKATING ?

2. Compatibilitatea normelor – în funcție de schiuri sau de clăparii de schi fond clasic

Există mai multe norme ale legăturilor în funcție de mărci. Aceste norme diferite nu sunt mereu compatibile și nu permit mereu asocierea schiurilor cu clăparii.

Noi am făcut alegerea, în gamele de schiuri și clăpari, de a echipa aproape toate produsele noastre cu norme compatibile între ele, pentru a îți face alegerea mai ușoară.

Astfel, toate schiurile și clăparii din gama Basic sunt echipați cu NNN sau Prolink 100% compatibile.

SCHI FOND – CUM SĂ ÎMI ALEG ECHIPAMENTUL PENTRU SCHI FOND SKATING ?

3. Cum să aleg mărimea schiurilor mele de schi fond skating

Alege mărimea schiurilor în funcție de conformație (greutate) și nivel de practică:
Schiurile mai mari îțI vor asigura alunecare mai bună
Schiurile mai scurte îțI vor asigura manevrabilitate mai mare
Începând cu fișa produsului modelului ales, poți afla cu exactitate mărimea recomandată de furnizor, în funcție de nivelul practicii, greutatea și înălțimea ta.

Schiul fond skating necesită o altă tehnică decât cel clasic. Se utilizează pasul numit ”AL PATINATORULUI”