Unselected
REGULILE CARE AR PUTEA SĂ SCHIMBE FOTBALUL AȘA CUM ÎL ȘTIM

REGULILE CARE AR PUTEA SĂ SCHIMBE FOTBALUL AȘA CUM ÎL ȘTIM

Află care sunt regulile care ar putea revoluționa fotbalul pe care îl știm astăzi: de la modificarea duratei unui meci la restricții pentru portari!

Unselected

Cum ar fi dacă fotbalul așa cum îl știai și-ar schimba, de mâine, regulile? Conform ultimelor știri, formatul unui meci de fotbal ar primi un set de reguli actualizate. Care vor fi ele și cât de mult o să modifice fotbalul, vei afla în continuare!

În istoria de peste 150 de ani a celui mai iubit sport de pe planetă, actualizări ale regulamentului s-au tot întâmplat. Dar niciodată ca revoluția ce pare că se creionează în viitorul apropiat. Acest update o să transforme fotbalul într-un sport și mai interesant? Sau o să schimbe radical chiar esența acestui sport? Rămâne să vedem în rândurile următoare.

Unselected
REGULILE CARE AR PUTEA SĂ SCHIMBE FOTBALUL AȘA CUM ÎL ȘTIM

REGULI NOI PENTRU MECIURILE OFICIALE DE FOTBAL

Înainte de a trimite pe banca de rezerve regulile actuale, hai să facem un mic exercițiu de imaginație și să vizualizăm fotbalul cu următoarele reguli propuse de FIFA conform ultimelor anunțuri și zvonuri:
◾ Schimbarea duratei unui meci de fotbal, de la 90 de minute (două reprize a câte 45 de minute) la meciuri de două reprize a câte 30 de minute fiecare, timp efectiv de joc;
◾ Oprirea timpului de joc la fiecare întrerupere când este nevoie de îngrijiri medicale acordate după fiecare accidentare. Această regulă ar putea fi introdusă ca să evite tragerea de timp și prelungirea meciului excesiv prin minute suplimentare;
◾ Semnalarea poziției de ofsaid se va face doar dacă există spațiu între penultimul apărător și adversarul acestuia;
◾ Anularea poziției de ofsaid în anumite condiții. Dacă un jucător iese de pe teren fără aprobarea arbitrului, va fi considerat ca fiind poziționat pe linia de fund a terenului. Astfel va anula pozițiile de ofsaid;
◾ Prelungirea meciului cu minute suplimentare dacă jucătorii sărbătoresc timp îndelungat după un gol marcat.

Toate aceste noi reguli au la bază dorința de a fluidiza meciurile și de a evita cât mai mult tragerea de timp din partea jucătorilor. În plus, FIFA își dorește să evite deciziile controversate luate de arbitrii, așa cum se întâmplă la acordarea unui ofsaid. Vor avea acestea reguli un impact pozitiv asupra meciurilor de fotbal? Rămâne de văzut odată ce sunt testate, verificate și dacă vor trece de decizia finală de implementare.

Unselected
REGULILE CARE AR PUTEA SĂ SCHIMBE FOTBALUL AȘA CUM ÎL ȘTIM

NOI REGULI ÎN FOTBAL PENTRU PORTAR

Poate că portarii se mișcă mult mai puțin pe teren comparativ cu ceilalți jucători. Dar rolul lor în echipă este incontestabil. Dexteritatea și concentrarea sunt elementele cheie ce stau la baza formării unui portar de succes. Dar, ca să se evite orice situație neplăcută pe durata unui meci, există câteva reguli noi ce se vor aplica portarilor, în special în momentul executării unui penalty.

◾ Se interzice atingerea barelor porții de fotbal înainte de executarea loviturii;
◾ Portarii trebuie să evite distragerea atenției adversarilor;
◾ Nu au voie să tragă de timp sau să întârzie executarea loviturilor fără un motiv bine întemeiat;
◾ Trebuie să își respecte oponenții, nemaiavând voie să apeleze la jocuri mentale sau trucuri.

Indiferent de poziția din teren, noile reguli din fotbal vor fi resimțite la nivelul întregii echipe. Odată aprobate și implementate, acestea trebuie respectate pentru a evita  sancționările și cartonașele din partea arbitrului. În funcție de impactul pe care îl au atât asupra meciurilor, cât și a jucătorilor, acestea pot suferi modificări. Însă scopul pe care FIFA îl urmărește prin aceste reguli este fluidizeze partidele oficiale și să evite orice controversă iscată pe durata meciului.

Unselected

Cât de ușor crezi că se vor adapta nu doar jucătorii, ci și suporterii la aceste reguli noi în fotbal? 
Urmărește îndeaproape evoluția regulilor pentru meciurile oficiale de fotbal și ține pasul cu modificările aplicate. Pregătește-te de o nouă “față” a meciurilor de fotbal ale echipei preferate!