Unselected
PUF SAU VATELINĂ, CUM SĂ ALEGEM CORECT?

Puf sau vatelină, cum să alegem corect?

Nu stiţi ce să alegeţi dintre cele două şi aveţi adesea incertitudini în a cumpăra o jachetă cu umplutură din puf sau vatelină?

Unselected

1. Avantajele şi dezavantajele pufului

Pe scurt, puful asigură cel mai bun raport între a fi călduros, compact şi uşor. La greutate egală, un produs cu izolație din puf va fi mai călduros decât un produs cu izolație din vatelină.

Cel mai mare inamic al pufului este umiditatea. Dacă veți practica trekking, într-un loc cu grad de umiditate ridicată, veţi descoperi că apa afectează umplutura din puf.

Probabil știți deja asta: o jachetă puf spălată la maşină dau impresia că tot puful a intrat la apă în timpul spălării şi a dispărut. Evident că nu a dispărut! Numai că puful produsului se strânge in ghemotoace mici din cauza umidităţii. Puneţi produsul la un program scurt, pentru haine sintetice, la temperatura de 30°( pentru a nu altera calitatea pufului). Puteţi chiar să adăugați 3 mingi de tenis în cuva mașinii de spălat pentru distribuirea uniformă a pufului în interiorul jachetei şi selectați 2-3 cicluri de uscare pentru redarea volumului!

Nu plecați pe ploaie și nu călătoriți într-un mediu cu umiditate ridicată (în junglă sau în alt loc) purtând produse din puf; altfel, proprietățile de izolare ale jachetei vor fi reduse.

PUF SAU VATELINĂ, CUM SĂ ALEGEM CORECT?
Unselected

2. Avantaje şi dezavantaje vatelină

Dacă puful prezintă numeroase avantaje, vatelina le are şi ea pe ale ei! Mai ales că în ultimii ani, mai multe tipuri de vatelină performantă din punct de vedere al izolării, al comprimării şi al lejerităţii au apărut pe piaţă. Uneori, catalogăm vatelina ca fiind un material izolant sintetic.

Avantajul major al unui produs cu umplutură din vatelină este capacitatea sa de a rămâne izolant la căldură, chiar şi în condiţii de umezeală. Este ideală atunci când plecaţi într-un loc cu umiditate crescută şi nu sunteţi sigur de condiţiile meteo.
În plus, vatelina se poate spăla foarte uşor !

V-aţi săturat să vedeţi bucăţi de puf subţiri ieşite din geacă? Nu trebuie să vă faceţi nicio grijă cu vatelina!

Astăzi lucrăm la dezvoltarea şi utilizarea din ce în ce mai mare a vatelinei, produsă în mare parte din poliester reciclat.

PUF SAU VATELINĂ, CUM SĂ ALEGEM CORECT?
Unselected

Descoperă cum îți poți întreține jacheta de puf. citește articolul de mai jos:

INTRETINEREA GECII DE PUF

ÎNTRETINEREA GECII DE PUF

Cum poți păstra puterea de umflare a pufului, deci și capacitatea de a ține de cald?