PRIMELE LECȚII DE ECHITAȚIE!

Primele lecții de echitație!

1. DESFĂŞURAREA LECȚIEI 2. DUPĂ LECȚIA DE ECHITAȚIE 3. RECOMANDĂRI

PRIMELE LECȚII DE ECHITAȚIE!

1.    Desfăşurarea lecției

Acum, pe cal! Instructorul va fi acolo ca să te ajute să urci pe cal, să îți reglezi scărițele… Primele lecții îți vor permite să te familiarizezi treptat cu principiile de bază în echitație.
Pentru a-ți da încredere, instructorul poate îți poate propune exerciții de aşezare în şa, cum să atingi urechile calului sau cum să îți atingi picioarele. După aceste exerciții de încălzire, el îți va arăta cum să opreşti calul, cum să îl îndemni să meargă înainte și să se întoarcă. Se întâmplă, de asemenea, ca instructorul să propună jocuri pe cal, cum ar fi mingea la prizonier, şoimul…Este un mijloc excelent de integrare în grup, bucurându-vă de un moment plăcut. După mai multe lecții de echitație, vei putea să îți ghidezi calul complet singur(ă). E rândul tău!

PRIMELE LECȚII DE ECHITAȚIE!

2.    După lecția de echitație

La final, calul tău va fi probabil călărit de un alt călăreț. Dacă nu este cazul, acest lucru îți va permite să îl conduci la boxe şi să îl răsfeți.
Nu ezita să îți faci timp pentru a descoperi viața din centrul de echitație. De asemenea, ai putea să priveşti alte lecții şi să discuți sau să te distrezi cu alți pasionați de echitație.

Cum să faci progrese?

Centrele de echitație organizează în mod regulat stagii de perfecționare pe nivel în timpul vacanțelor şcolare: este o bună ocazie de a progresa rapid şi de a participa la viața zilnică a clubului.
Ai şi posibilitatea de a lua cursuri în particular, care îți permit să lucrezi pe un exercițiu sau o dificultate întâlnită în timpul unui curs.

PRIMELE LECȚII DE ECHITAȚIE!

3.  Recomandări

– În timpul vacanțelor, anumite cluburi de echitație oferă posibilitatea de a lua un cal în îngrijire. Este ca şi când ar fi propriul tău cal pentru o lună (durată ce poate varia în funcție de club). Bineînțeles, depinde de nivelul tău de practicare şi de caracterul calului.
– De asemenea, există şi un sistem de „demi-pensiune”, ce îți permite să ai în grijă de un cal timp de 3 sau 4 zile pe săptămână.