PREGĂTEȘTE-ȚI CORESPUNZĂTOR IEȘIREA CU BICICLETA

Pregătește-ți corespunzător ieșirea cu bicicleta

STAREA BICICLETEI ÎNAINTE DE FIECARE PLECARE. 
CE TREBUIE SĂ IEI CU TINE ATUNCI CÂND IEȘI CU BICICLETA.  RECOMANDĂRI PENTRU SIGURANȚĂ.

Pentru a profita de ieșirea cu bicicleta în familie, între prieteni sau chiar și singur, trebuie să faci anumite verificări ale bicicletei înainte de plecare si să te asiguri că ai echipamentul pregătit.

PREGĂTEȘTE-ȚI CORESPUNZĂTOR IEȘIREA CU BICICLETA

Starea bicicletei înainte de fiecare plecare

Cu cât ai mai multă grijă de bicicleta ta, cu atât durata sa de viață va fi mai mare. Este obligatoriu să îți întreții în mod frecvent bicicleta.
Iată câteva elemente pe care este necesar să le verifici înainte de fiecare ieșire cu bicicleta:

-Cauciucurile: dacă bicicleta a stat mult timp în garaj/balcon sau în orice spaţiu de depozitare, verifică presiunea cauciucurilor și uzura lor.Dacă ai ieșit de curând cu bicicleta, verifică că nici un obiect tăios nu este încrustat în cauciucuri pentru că în acest caz acestea s-ar putea dezumfla rapid.

-Roțile: învârte roțile pentru a verifica că nu sunt descentrate și că nu ating saboții de frână.

-Direcția: o verificare rapidă se realizează blocând roata între picioare. Ghidonul nu trebuie să se învârtă, ci să rămână perpendicular pe axa bicicletei.

-Frânele: verifică starea frânelor și uzura lor. Asigură-te că apasă perfect pe jantă, dar nu pe cauciuc.

-Controlează rapid starea cablurilor (fisuri și rugină).

-Lubrifiere: asigură-te că lanțul nu a ruginit de la ultima ta plimbare. Pentru a preveni acest risc, usucă-l după fiecare ieșire cu bicicleta în ploaie. Asigură-te că partea inferioară nu atârnă – semn al disfuncției întinzătorului care este probabil gripat sau ruginit. De asemenea, poti folosi diverse uleiuri dedicate lubrifierii transmisiilor.

-Strângerile: efectuează un control rapid al roților și al șeii.

-Schimbătorul: verifică dacă schimbătoarele față și spate sunt curate și reglate corect. Dacă ridici bicicleta poți verifica dacă vitezele se schimbă corect.

-Iluminarea: verifică dacă sistemul de iluminare față și spate funcționează corect.

-Asigură-te că fixarea scaunului pentru copii sau a remorcii pentru copii este realizată corespunzător.

Aceste verificări frecvente contribuie la siguranța ta pe traseele pe care te plimbi cu bicicleta.

PREGĂTEȘTE-ȚI CORESPUNZĂTOR IEȘIREA CU BICICLETA

Ce trebuie să iei cu tine atunci când ieși cu bicicleta

Pentru ca experiența ta să fie plăcută și să te poți bucura de pedalat în siguranță, îți propunem o listă de accesorii pe care trebuie să le iei cu tine în fiecare deplasare cu bicicleta.

PREGĂTEȘTE-ȚI CORESPUNZĂTOR IEȘIREA CU BICICLETA

Astfel, trebuie sa ai întotdeauna cu tine:

- O pompă de mână, de mici dimensiuni și ușoară;

- O cameră de aer. B’TWIN propune camere de aer ușor de transportat și adaptate tuturor dimensiunilor de roți;

- Un multitool pentru eventuale reglaje în timpul plimbării;

- Leviere pentru a te ajuta în schimbarea rapidă a camerei;

- Gentuța pentru transportul celor menționate mai sus;

- Bidon/ recipiente de apă, indiferent de ieșirea pe care o faci – hidratarea este esenţială în timpul practicării ciclismului.

PREGĂTEȘTE-ȚI CORESPUNZĂTOR IEȘIREA CU BICICLETA

Recomandări pentru siguranță

Este important să ții cont de anumite reguli de siguranță atunci când pleci la drum. Aceleași reguli și măsuri de precauție se aplică și pentru deplasările frecvente, la serviciu sau la școală, sau pentru plimbările în familie.
Atât ziua, cât și noaptea, trebuie să fii vizibil pe șosea. Îți recomandăm să îți echipezi bicicleta cu iluminări faţă şi spate, dar şi cu catadioptrii ce îţi măresc vizibilitatea şi avertizează prezenţa ta în trafic. Sistemul de iluminare încărcat prin intermediului sistemului USB este o variantă utilă/practică. Te poți echipa și cu veste reflectorizante și poți adăuga mai multe accesorii de același tip (brățări, claxoane reflectorizante, etc.)

Pentru siguranța ta în timpul ieșirilor cu bicicleta, nu neglija purtarea căștii. ,,Pentru eficiență maximală, schimbă casca în cazul în care aceasta a suferit un șoc sau după 4 ani de utilizare.”
De asemenea, casca trebuie să fie adaptată în funcție de utilizare (plimbare pe șosea sau pedalat pe teren accidentat).
În plus, pe orice vreme, alege îmbrăcăminte care să îți asigure confort termic optim.
Pentru asigurarea confortului tuturor pe perioada ieșirilor cu bicicleta, alege topuri care evacuează transpirația pe vreme caldă sau îmbrăcăminte impermeabilă pe vreme ploioasă.

Pentru a te asigura că experienta ta pe bicicleta este una completă, optează pentru trasee adaptate experienţei tale ţinând cont atât de condiţiile meteo, drum, distanţă, denivelări etc.
Îți recomandăm să faci pauze, culturale sau turistice, pentru a avea o experienţă de pedalat completă!
Pentru a evita o pană de cauciuc și pentru a profita cel mai bine de ieșirea în familie sau între prieteni, trebuie să faci anumite verificări înainte de plecare.