PETANQUE: CUM SĂ ALEGI ACCESORIILE

Petanque: cum să alegi accesoriile

HUSA PENTRU BILELE DE PETANQUE: UN ACCESORIU ESENȚIAL ALEGEREA PURCELUȘULUI JOCUL DE PETANQUE DEVINE MAI PRACTIC CU ACCESORII BUNE

Este foarte important să fii echipat bine, chiar și cu ocazia unei competiții de petanque între prieteni. Indiferent dacă ești jucător de nivel ocazional sau consecvent, accesoriile trebuie alese cu grijă, în funcție de mai multe criterii.

PETANQUE: CUM SĂ ALEGI ACCESORIILE

Husa pentru bilele de petanque: un accesoriu esențial

Există mai multe tipuri de utilizare ale bilelor de petanque. Bilele pentru acest sport sunt mai mult sau mai puțin valoroase, în funcție de metalul utilizat în fabricarea lor. Totuși, toate bilele trebuie depozitate și transportate în anumite moduri. Husele pentru bilele de petanque au fost special gândite de DECATHLON, pentru a asigura transportarea ușoară. Bilele de petanque necesită o husă rezistentă. Anumite genți de petancă dispun de huse rezistente, care pot transporta 3 bile și un purceluș. Husele de la DECATHLON sunt foarte practice și dispun de un mâner pe partea superioară. În plus, sunt adaptate tuturor formatelor de bile de petanque.

PETANQUE: CUM SĂ ALEGI ACCESORIILE

Alegerea purcelușului

Alegerea purcelușului este la fel de importantă ca alegerea bilelor de petanque. Culoarea fluorescentă a purcelușilor este un element esențial în joc. Este important ca, în timpul jocului de petanque, purcelușul să fie ușor de reperat, de către toți jucătorii. Un al doilea criteriu pentru alegerea unor accesorii bune de petanque este calitatea purcelușului. Pentru o calitate optimă, purcelușii DECATHLON sunt fabricați din cimișir. Au o durată mare de viață. Pentru jocuri de nivel amator sau competiții profesionale, purcelușii DECATHLON sunt omologați de FFPJP și FIPJP.

PETANQUE: CUM SĂ ALEGI ACCESORIILE

Jocul de petanque devine mai practic cu accesorii bune

Pentru a juca petanque la nivel începător sau expert, un echipament bun poate asigura un joc ușor. Greutatea bilelor de petanque nu mai este o problemă. Aplecarea în scopul de a ridica bilele, în timpul unei partide, poate pune uneori în dificultate persoanele care au probleme cu spatele. DECATHLON a găsit soluția pentru ridicarea bilelor, fără dureri, și într-un mod practic. Dispozitivul magnetic de bile este un produs de calitate, ușor de transportat. Este foarte practic și îl poți lua cu tine oriunde. Magnetul puternic, legat de un fir solid, ridică bilele de petanque, indiferent de greutatea lor. Acest accesoriu va ușura competițiile și antrenamentele jucătorilor de petanque.

Indiferent dacă ești jucător de nivel ocazional sau de nivel avansat, este important să identifici bine zona de lansare, astfel încât aceasta să fie aceeași pentru toți. Cercul rigid de petanque joacă acest rol, într-un mod practic. Ușor de utilizat, nu necesită nicio montare. Nu deteriorează terenurile de petanque, prin desenarea unui cerc sau a unei linii pe sol. Cu dimensiuni reglementate, se adaptează tuturor terenurilor. Trebuie doar așezat pe sol, și partida de petanque poate începe.

Accesoriul indispensabil pentru îngrijirea bilelor este pânza pentru bile de petanque. Concepută special pentru ștergerea bilelor de petanque, aceasta nu permite deteriorarea rapidă a bilelor și le oferă o strălucire optimă. De altfel, este indicat să te speli și pe mâini înainte de joc, pentru aderență, precizie și o tehnică mai bună.

În cele din urmă, accesoriul necesar unei partide de petancă este, cu siguranță, și metrul dublu. Practic și ușor de transportat, permite măsurarea foarte precisă a distanței dintre purceluș și bile.
Accesoriul indispensabil pentru îngrijirea bilelor este pânza pentru bile de petanque. Concepută special pentru ștergerea bilelor , aceasta nu permite deteriorarea rapidă și le oferă o strălucire optimă.