MĂ DOARE GENUNCHIUL : CE SPORT SĂ ALEG ?

Sporturile care solicită și slăbesc genunchiul sunt foarte numeroase: alergarea, fotbalul, alpinismul, atletismul sau schiul sunt activități care trebuiesc evitate cât mai mult posibil atunci când aveți o patologie la acest nivel. Dar, există, din fericire, un șir de sporturi pentru a practica.

ÎNOTUL

Sportul “purtat” și, prin urmare, blând pentru corp, înotul are o serie de atu-uri atunci când o persoană are dureri de genunchi. Vă recomandăm să exersați mai degrabă crawl-ul decât brass-ul, acesta având tendința de a solicita mai mult ariculația dureroasă. Și când știm că înotul este de asemenea bun și pentru spate …

MERSUL PE BICICLETĂ

În ceea ce privește înotul, bicicleta are acest mare avantaj de a nu veni în impact cu genunchii. Veți profita de ocazie pentru a vă întări mușchii coapsei, ceea ce vă va fi foarte util în contextul unei reeducări a genunchiului. Nu ezitați să combinați utilul cu plăcutul!

MERSUL CU BASTOANE

Prin practicarea mersului nordic, veți putea folosi bastoanele pentru a lucra cu brațele și a descărca parțial membrele inferioare. Plimbarea este recomandată în special pentru că va menține musculatura coapsei, necesară atunci când cineva vrea să-și ușureze genunchii. Pe cât posibil, alegeți să lucrați pe suprafețe “moi”, cum ar fi iarba.

METODA PILATES

În măsura în care Pilates-ul se practică în principal pe sol, genunchii tăi vor fi puțini solicitați și nici o greutate nu se va așeza pe aceștia. Această practică este excelentă deoarece va întări musculatura profundă, ceea ce va fi perfect în prevenirea posibilelor leziuni. Veți fi surprins de rezultate!

STRETCHING-UL

Utilizați și abuzați de stretching atunci când vă doare genunchiul. Veți ușura astfel articulația reducând în mare măsură presiunea care se sprijină pe ea. Pentru a face acest lucru, concentrați-vă asupra cvadriceps-ului, punându-vă călcâiul la nivelul feselor. E bine, nu-i așa?

 ÎN FUNCȚIE DE NATURA VĂTĂMĂRII, VA FI POSIBIL SĂ RELUAȚI TREPTAT ACTIVITATEA SPORTIVĂ PREFERATĂ ÎNTR-O MANIERĂ PROGRESIVĂ

PE DE ALTĂ PARTE, DACĂ DUREREA PERSISTĂ, FIȚI CONȘTIENȚI ȘI CONSULTAȚI UN PROFESIONIST ÎN SĂNĂTATE (KINETOTERAPEUT, MEDIC…)

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 4,60 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020