LOCURI ȘI TEHNICI PENTRU PRIMUL MEU TRASEU DE MTB

Locuri și tehnici pentru primul meu traseu de mtb

DEFINESTE-TI STILUL ȘI ALEGE UN MTB ADAPTAT LOCURI ȘI TRASEE DE MTB PENTRU A ITI FACE PLĂCEREA APROAPE DE CASA VOASTRĂ ! CUM SĂ ABORDEZI PRIMA TA IEȘIRE CU MTB ?

Vrei să mergi pe un traseu de MTB, dar nu știi de unde să începi? Iată câteva sfaturi pentru a începe să faceți MTB! Lasa-te ghidat pentru a-ti defini tehnica și a găsi locurile potrivite.

LOCURI ȘI TEHNICI PENTRU PRIMUL MEU TRASEU DE MTB

Prima etapă : defineste-ti stilul și alege un mtb adaptat

În spatele celor 3 litere MTB se ascunde de fapt o multitudine de discipline. Chiar dacă toate sunt practicate pe 2 roți, există o diferență reală între MTB downhill sau MTB Trail, de exemplu.

Pentru a începe să mergi cu bicicleta, primul pas este să iti definesti stilul de MTB. Ai de gând să faci MTB de plăcere și să faci câteva plimbări duminica, din când în când? Sau vrei cu adevărat să urmezi un sport de performanță cu pregătire regulată, fie că este vorba de MTB cross country, freeride, downhill, anduranță sau dirt?

Mai întâi alege stilul care ti se potrivește și apoi opteaza pentru un MTB adaptat acesteia. Articolul “Cum să-ți alegi MTB-ul” va fi util în această sarcină!

Nu uita să iti pregătesti echipamentul necesar pentru ciclism: cască MTB, kit de reparații, pompă de mână, sticlă de apă și suport pentru sticle sau rucsac cu apă, pantaloni scurți și tricou de ciclism.

Etapa a doua : locuri și trasee de mtb pentru a iti face plăcerea aproape de casa voastră !

Cea de-a doua etapă constă în a găsi trasee pentru a începe să facem primele rute cu MTB! Încă o dată, practica din timpul liber și practica sportivă sunt diferite și implică cercetarea unor trasee specifice.

PRACTICAREA MTB DE PLACERE : ALEGE LOCURI POTRIVITE PLIMBĂRILOR
Pentru primele tale excursii, alege un traseu simplu și relativ plat. Aceasta poate fi o plimbare pe care o cunoști și pe care o faci de obicei la pas sau un traseu cu altitudine mică și puține obstacole. Acest traseu scurt iti va permite să iti controlezi bicicleta și să te obișnuiesti cu aceasta, dar și să te familiarizezi cu schimbarea vitezelor și cu poziția MTB.

Ulterior, dacă doresti să descoperi trasee noi și piste inedite, cauta trasee de plimbări și verifica dacă acestea sunt accesibile cu bicicleta. Căuta drumeții organizate în apropierea ta și afla mai multe informații de la birourile turistice.

Adreseaza-te oamenilor din anturajul tau, poti avea un prieten sau membru de familie dependent de MTB! Astfel vei putea să-l însoțesti pe trasee simple și el te va ghida în primii pași ai mountain bike-ului! O excursie cu bicicleta în mai multe persoane este întotdeauna mai ușoara si mai placuta.

Fii atent, alege întotdeauna un traseu de MTB adaptat condiției tale fizice și nivelului tehnic.

PRACTICAREA MTB DE PERFORMANȚĂ : ALEGE TRASEELE ÎN FUNCȚIE DE DISTANȚĂ ȘI DE NIVELUL TEHNIC
Pentru a fi practicat ca un sport de performanță, trebuie să alegi trasee care iti permit să progresezi. Aminteste-ți că o progresie pas-cu-pas este cheia succesului!

În primul rând, cuantificați efortul în funcție de denivelări și de teren (pante abrupte, noroi, trasee mici, rădăcini, pietre, drumuri sau poteci largi). Începe MTB-ul pe trasee mici cu dificultate scăzută!

Pentru a progresa în condiții normale, efectueaza excursii regulate și urmeaza un program de antrenament. Pentru a-ți antrena inima și pentru ieși în excursii din ce în ce mai lungi, trebuie să învârți rapid din picioare (“mulinat”) și să eviți vitezele mari. Acesta este, de asemenea, ritmul ideal pentru arderea grăsimilor și scăderea rapidă în greutate. În timpul iernii, dacă condițiile meteorologice sunt dificile, adreseaza-te altor activități cum ar fi ciclismul, alergatul sau mersul la sala de sport.

Pentru a-ti îmbunătăți nivelul tehnic și progresul în pilotajul tau, cea mai bună opțiune este de a te deplasa alegând trasee variate! În cele din urmă, te vei putea înscrie la un curs de perfecționare pentru a spori și mai mult progresul tau.

Pentru a găsi trasee de MTB, ti se oferă mai multe soluții:

Căuta pe internet: site-uri ce iti propun trasee pe GPS create deja de către membrii.
Găseste-ți un club de MTB și poti face ieșiri în grup.
Verifica traseele de plimbări pe jos, testând dacă ele pot fi practicate și pe MTB

LOCURI ȘI TEHNICI PENTRU PRIMUL MEU TRASEU DE MTB
LOCURI ȘI TEHNICI PENTRU PRIMUL MEU TRASEU DE MTB

Cum să abordezi prima ta ieșire cu mtb ?

Asta e, ești gata să te urci pe bicicletă pentru prima ta ieșire? Pentru a te asigura că primele tale trasee se desfășoară fără probleme, iată câteva sfaturi:

alege un traseu simplu și sigur, adaptat nivelului tău ;
verifica starea meteo înainte de plecare ;
ia cu tine un kit de reparare biciclete și o pompă manuală ;
aminteste-ti să te hidratezi și să te hrănesti corespunzător ;
​​​​​​​nu uita să iei cu tine un telefon pentru a putea suna în caz de apariție a unui accident mecanic sau fizic.
Foarte important: nu subestima importanța încălzirii și a stretching-ului înainte și după exercițiul fizic, chiar și atunci când practici MTB de plăcere.

Și nu uita, principalul lucru este să iti facă plăcere să mergi pe două roți! Împărtășește-ți planul pentru a găsi noi rute de MTB….